Τελευταία Νέα

16/3/23

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των "16" του Europa League!

Η Ρόμα έπαιξε για τη "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την πήρε μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν, με συνέπεια να προκριθεί στα προημιτελικά του Europa League. Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ διέλυσε την Ουνιόν Βερολίνου, δεύτερη νίκη για Λεβερκούζεν κόντρα σε Φερεντσβάρος.Η Σπόρτινγκ είχε για ήρωα τον Αντόνιο Αδάν και οδήγησε το ζευγάρι με την Άρσεναλ στα πέναλτι, παίρνοντας τη νίκη με 5-3 και προχωρώντας στα προημιτελικά του Europa League. Η Φέγενορντ έκανε πάρτι στο Ρότερνταμ με αντίπαλο τη Σαχτάρ, που διέλυσε με 7-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Ακολούθησε η Σεβίλλη παρά την ήττα 1-0 στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε.Η Γιουβέντους έκανε το χρέος της και νίκησε ξανά τη Φράιμπουργκ, με 2-0 αυτήν τη φορά στη Γερμανία, με συνέπεια να προκριθεί στα προημιτελικά του Europa League.

Με ήρωα τον Αντόνιο Αδάν και σκόρερ τον Πέντρο Γκονσάλβες με γκολ από το κέντρο του "Έμιρεϊτς", η Σπόρτινγκ επικράτησε στα πέναλτι της Άρσεναλ με 5-3, ύστερα από το 1-1 στα 120 λεπτά του αγώνα στο Λονδίνο και το 2-2 στη Λισαβόνα, με συνέπεια να προκριθεί στα προημιτελικά του Europa League.

Οι "κανονιέρηδες" μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με ανάμικτα συναισθήματα και την Κιμ Καρντάσιαν στην κερκίδα μαζί με τον γιο της με φανέλα της Άρσεναλ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο Μικέλ Αρτέτα έχασε δύο αμυντικούς του, τους Γουιλιάμ Σαλιμπά και Τακεχίρο Τομιγιάσου, όμως πανηγύρισε και το γκολ του Γκρανίτ Τζάκα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι, έχασαν κι άλλες καλές στιγμές, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα, όταν ο Αρτέτα απέσυρε και τον Γκαμπριέλ Ζεζούς από το παιχνίδι.

Το 2ο μέρος άρχισε με τη Σπόρτινγκ (η οποία είχε τον Σώτήρη Αλεξανδρόπουλο στον πάγκο) να ισορροπεί το παιχνίδι, τον Πέντρο Γκονσάλβες να προειδοποιεί και στο 62' να εκτελεί από το κέντρο τον Άαρον Ράμσντεϊλ, σημειώνοντας ίσως το γκολ της διοργάνωσης και θυμίζοντας Ναγίμ από το μακρινό 1995, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και το γκολ της Σαραγόσα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης απέναντι στον Ντέιβιντ Σίμαν.

Με τον αέρα του 1-1, οι Πορτογάλοι έχασαν αμέσως μετά μια ευκαιρία για την ανατροπή (απέκρουσε ο Ράμσντεϊλ) και το μομέντουμ άλλαξε χέρια, μέχρι το τέλος του 90λέπτου και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον εξτρά χρόνο, η Άρσεναλ ήταν καλύτερη, έκλεισε τα "λιοντάρια" στην περιοχή τους και σε μία επίθεση με τον Λεάντρο Τροσάρ είχε δοκάρι. Στο 2ο μέρος της παράτασης δε, σε δύο συνεχόμενες φάσεις ο Αντόνιο Αδάν έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιές του Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες και κράτησε την ισοπαλία, οδηγώντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, ο Αντόνιο Αδάν έπιασε το πέναλτι του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, ο Νούνο Σάντος εύστοχησε στο επόμενο, έκανε το 5-3 κι έδωσε την πρόκριση στη Σπόρτινγκ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 από τον Σεντ Τζουστ
  • 1-1 από τον Έντεγκαρντ
  • 1-2 από τον Εσγκάιο
  • 2-2 από τον Σακά
  • 2-3 από τον Ινάσιο
  • 3-3 από τον Τροσάρ
  • 3-4 από τον Γκόμες
  • Ο Αδάν έπιασε το πέναλτι του Μαρτινέλι
  • 3-5 από τον Σάντος

Η Ρόμα άντεξε στην πίεση της Ρεάλ Σοσιεδάδ, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Σαν Σεμπαστιάν και σε συνδυασμό με το 2-0 του "Ολίμπικο" προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.

Οι "τζιαλορόσι" παρατάχθηκαν ξεκάθαρα για να κρατήσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, με έναν επιθετικό και τον Πάουλο Ντιμπάλα σε ρόλο δεξιού μέσου. Οι Βάσκοι είχαν το πάνω χέρι, την εδαφική υπεροχή και δοκίμασαν αρκετές φορές τα πόδια τους, όμως η συντριπτική πλειονότητα των προσπαθειών ήταν άστοχη. Μάλιστα, στο τέλος του 1ου μέρους οι "τζιαλορόσι" θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ, όμως ο Ιμπάνιεζ έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία με το χέρι, παράβαση που εντόπισε ο VAR.

Στο 2ο μέρος, η κατοχή παρέμεινε σε επίπεδα άνω του 75% για τους παίκτες του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ, που έχασαν μία τριπλή ευκαιρία στο 70ό λεπτό η οποία θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Με το 0-0 στο τσεπάκι του, ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε αντίστοιχες αλλαγές, κράτησε το προβάδισμα των δύο γκολ και πέρασε στα προημιτελικά.

Η Ουνιόν του Σεν Ζιλουάζ υπέταξε εκείνη του Βερολίνου με 3-0 στο Βέλγιο και ύστερα από το χορταστικό 3-3 της Γερμανίας πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο προσεκτικοί αυτήν τη φορά, δεν δέχονταν γκολ αμέσως μετά από κάποιο δικό τους και κατάφεραν να φτάσουν σε μία σχετικά άνετη νίκη.

Τα γκολ των Τέντι Τέουμα και Λαζάρ Αμανί σε κάθε ημίχρονο έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του Καρέλ Χέραρτς, που δεν άφησε περιθώριο στους Γερμανούς πέραν μιας καλής στιγμής. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, ένα δοκάρι και τελικά έφτασαν στο 3-0 (έπειτα και από την αποβολή του Γιανίκ Χαμπερέρ) με τον Λοΐκ Λαπουσέν και σε πανηγυρική πρόκριση.

Η Λεβερκούζεν είχε κάνει τη μισή δουλειά στη Γερμανία και την ολοκλήρωσε στην Ουγγαρία, επικρατώντας ξανά με 2-0 της Φερεντσβάρος και προχωρώντας στην επόμενη φάση. Το γκολ του Μουσά Ντιαμπί μόλις στο 3ο λεπτό έσβησε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων να κυνηγήσουν ένα γρήγορο γκολ και να επιστρέψουν στο κόλπο της πρόκρισης, με συνέπεια η συνέχεια να περιλαμβάνει ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλές φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις περισσότερες εξ αυτών, αν και αμφότερες είχαν από ένα δοκάρι και στο 81' ο Αμίν Αντλί καθάρισε τη νίκη και στη Βουδαπέστη.

Η Φέγενορντ ήταν εμφανώς ανώτερη από τη Σαχτάρ, η οποία άδειασε με το 1-1 στην Πολωνία για τον πρώτο αγώνα. Το τελικό 7-1 στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ έστειλε τους Ολλανδούς στα προημιτελικά του Europa League με θριαμβευτικό τρόπο.

Μόλις στο 9' ο Σαντιάγκο Χιμένες έδωσε τον τόνο της βραδιάς, με τον Ορκούν Κεκτσιού να σημειώνει δύο γκολ πριν από το τέλος του 1ου μέρους και ουσιαστικά να "κλειδώνει" την πρόκριση για την ομάδα του Άρνε Σλοτ. Ο Ουσαμά Ιντρισί πήρε σειρά και σημείωσε δύο γκολ πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και ακολούθησαν οι Αλιρεζά Τζαχανμπάκς και Ντανίλο για το 7-0 μέχρι το 66'. Το μόνο που κατάφεραν οι Ουκρανοί ήταν να μειώσουν με τον Κέβιν Κέλσι στο τέλος.

Η Σεβίλλη καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά παρά την ήττα της με 0-1 στην Κωνσταντινούπολη. Το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αποδείχθηκε αρκετό για το "εισιτήριο", αλλά χάρισε ένα παιχνίδι γεμάτο αγωνία στην Τουρκία.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζεζούς πήραν από την αρχή τα "ηνία" του αγώνα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Ανδαλουσιάνοι αποδέχθηκαν αυτήν την εικόνα στο παιχνίδι, παραχώρησαν μέτρα, αμύνθηκαν και προσπάθησαν να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα χέρι του Άλεξ Τέλες στο 41' (και η παρέμβαση του VAR) οδήγησε στη βούλα τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος έγραψε το 1-0 κι έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στις "καυτές" κερκίδες.

Η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το πόδι στο γκάζι κι η Σεβίλλη... αρνήθηκε να επιτεθεί και στο 2ο μέρος (αν και σε μία από τις σπάνιες φάσεις της είχε δοκάρι). Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ ούτε στα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων και το 1-0 έδωσε την πρόκριση στους Ισπανούς πολυνίκεις του θεσμού.

Η Γιουβέντους είχε το ισχνό προβάδισμα του Τορίνο, όμως η διαφορά των δύο ομάδων στην Ιταλία ήταν πραγματική, όπως συνέβη και στο δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία και γι' αυτό πήρε νέα νίκη με 2-0 επί της Φράιμπουργκ και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Οι "μπιανκονέρι" μπήκαν ξανά επιθετικά και έψαξαν το γκολ που θα καθάριζε εν πολλοίς την υπόθεση πρόκριση. Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ μπορεί να παίξει καλή άμυνα, όμως η ταυτόχρονη παρουσία των Ντούσαν Βλάχοβιτς και Μόις Κιν προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Μία συνεργασία τους στα μέσα του 1ου μέρους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν προδιαγεγραμμένο να σκοράρει όμως, κάτι που έκανε με πέναλτι που κέρδισε ο Φεντερίκο Γκάτι, μαζί με την αποβολή του Μάνουελ Γκούλντε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι στο 45'. Το 1-0 από τη βούλα του πέναλτι ήταν γεγονός και πλέον οι Γερμανοί χρειάζονταν την ανατροπή τουλάχιστον για την παράταση.

Η Γιουβέντους παραχώρησε κάποια μέτρα, όμως οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν την εστία του Βόιτσιεχ Σέσνι. Οι Ιταλοί ήταν πιο επικίνδυνοι ακόμα και σε αυτό το ημίχρονο, είχαν δοκάρι και στις καθυστερήσεις βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Φεντερίκο Κιέζα.

Tα αποτελέσματα των 16 του Europa League:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

  • Μπάγιερν Λεβερκούζεν - Φερεντσβάρος 2-0 (10' Ντεμιρμπάι, 86' Ταπσόμπα)
  • Ρόμα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (13' Ελ Σααραουί, 87' Κουμπούλα)
  • Σπόρτινγκ - Άρσεναλ 2-2 (34' Ινάσιο, 55' Παουλίνιο / 22' Σαλιμπά, 62' αυτ. Μορίτα)
  • Ουνιόν Βερολίνου - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-3 (42' Γιουράνοβιτς, 69' Νόκε, 89' Μίτσελ / 28' 73' Μπονιφάς, 59' Βέρτεσεν)
  • Γιουβέντους - Φράιμπουργκ 1-0 (53' Ντι Μαρία)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέτις 4-1 (6' Ράσφορντ, 52' Άντονι, 58' Φερνάντες, 82' Βέχορστ / 32' Πέρεθ)
  • Σεβίλλη - Φενέρμπαχτσε 2-0 (56' Τζορδάν, 85' Λαμέλα)
  • Σαχτάρ - Φέγενορντ 1-1 (79' Ρακίτσκι / 88' Μπουγιάουντε)

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ:

    • Φενέρμπαχτσε - Σεβίλλη 1-0 (41' πέν. Βαλένσια) [0-2]
    • Φέγενορντ - Σαχτάρ 7-1 (9' Χιμένες, 24', 38' πέν. Κεκτσιού, 49', 60' Ιντρισί, 64' Τζαχανμπάκς, 66' Ντανίλο / 87' Κέλσι) [1-1]
    • Φράιμπουργκ - Γιουβέντους 0-2 (45' πέν. Βλάχοβιτς, 90+5' Κιέζα) [0-1]
    • Ρεάλ Μπέτις - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (55' Ράσφορντ) [1-4]
    • Άρσεναλ - Σπόρτινγκ 3-5 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (19' Τζάκα / 62' Γκονσάλβες) [2-2]
    • Φερεντσβάρος - Μπάγιερν Λεβερκούζεν 0-2 (3' Ντιαμπί, 81' Αντλί) [0-2]
    • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρόμα 0-0 [0-2]
    • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Ουνιόν Βερολίνου 3-0 (18' Τέουμα, 63' Αμανί, 90+5' Λαπουσέν) [3-3]

    Οι ομάδες των προημιτελικών:

    • Σεβίλλη
    • Φέγενορντ
    • Γιουβέντους
    • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
    • Μπάγιερν Λεβερκούζεν
    • Ρόμα
    • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
    • Σπόρτινγκ

    * Η κλήρωση των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκεύη στις 14:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου