Τελευταία Νέα

30/8/23

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των playoffs του Champions League.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς αγώνων των playoffs του Champions League.

Η Κοπεγχάγη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ράκοβ στη Δανία και σε συνδυασμό με τη νίκη της 1-0 στην Πολωνία προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Champions League.

Οι Δανοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με τον Ντένις Βάβρο, έχοντας κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.

Οι Πολωνοί, με τον Γιάννη Παπανικολάου βασικό, τον Αντώνη Τσιφτσή στον πάγκο και τον Στράτο Σβάρνα τραυματία, ανέβασαν στροφές στο 2ο μέρος, έχασαν ευκαιρίες και ισοφάρισαν στο 87' με μια αλλαγή, τον Γιούκας Ζβολίνσκι, όμως δεν βρήκαν και δεύτερο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο "Φίλιπς Στάντιον", η Αϊντχόφεν πήρε το αίμα της πίσω για την ισοπαλία στη Γλασκόβη και διέλυσε τη Ρέιντζερς με 5-1. Οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι για δεύτερο παιχνίδι, όμως τώρα ήταν και πιο αποτελεσματικοί. Ο Ισμαέλ Σαϊμπαρί σημείωσε τα πρώτα γκολ του αγώνα και μπορεί να μείωσε ο Τζέιμς Τάβερνιερ, η άμεση απάντηση του Λουκ ντε Γιονγκ έδειξε ότι η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί. Ο Τζόι Φέρμαν και ο Κόνορ Γκόλντσον με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Το βράδυ της Τρίτης (29/8) ήταν μαγικό σε Κωνσταντινούπολη και Βέρνη σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, με την Γαλατάσαραϊ και την Γιουνγκ Μπόις να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στη φάση των ομίλων του Champions League.

Η "Τσιμ Μπομ" συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Μόλντε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όμως το φινάλε την βρήκε να διπλασιάζει τις νίκες της απέναντι στους Νορβηγούς αφού επιβλήθηκε με 2-1 στην Τουρκία μετά από το 3-2 εκτός έδρας ενώ στην Ελβετία, η Γιουνγκ Μπόις συνέτριψε με 3-0 την Μακάμπι Χάιφα μετά από το 0-0 των δύο ομάδων στο Ισραήλ μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ικάρντι και Ανχελίνιο λύγισαν την μαχητική Μόλντε.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλατάσαραϊ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας τον "αέρα" της νίκης της με 3-2 στην Νορβηγία και μόλις στο 7ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Μάουρο Ικάρντι, που κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα στη φανέλα του που έγινε από αντίπαλο και το μετέτρεψε σε γκολ (1-0).

Το πρώτο μέρος βρήκε την "Τσιμ Μπομ" να έχει τον έλεγχο, όμως στο δεύτερο η Μόλντε ανέβηκε, έφτασε δικαίως στην ισοφάριση με τον Χέσταντ στο 66' ενώ βρήκε και δεύτερο γκολ που όμως δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος.

Η αγωνία χτυπούσε κόκκινο στα τελευταία λεπτά, για να έρθει τελικά η λύτρωση στο 90+3', με τον Ανχελίνιο να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία) για να γράψει το 2-1 και να σφραγίσει την επιστροφή της Γαλατάσαραϊ στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 4 χρόνια απουσίας.

Η Γιουνγκ Μπόις τα γκολ, η Μακάμπι τα δοκάρια.

Το ματς στην Βέρνη προμηνυόταν συναρπαστικό μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ, με την Γιουνγκ Μπόις να μπαίνει όμως δυνατά και να παίρνει αβαντάζ δύο γκολ με ένα καυτό εξάλεπτο, που βρήκε γκολ με κεφαλιά του Ίτεν (23') και αυτογκόλ του Σεκ (29').

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους Ελβετούς να κάνουν το 3-0 (46') με σουτ του Ούγκρινιτς που κόντραρε στον Σούντγκρεν, με τους Ισραηλινούς να προσπαθούν να κυνηγήσουν το θαύμα αλλά να στέλνουν τρεις φορές τη μπάλα στα δοκάρια των αντιπάλων τους και να αποχαιρετούν το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν.

Από την πλευρά της η Γιουνγκ Μπόις βρήκε ιδανικό τρόπο για να γιορτάσει το νταμπλ που κατέκτησε την περασμένη σεζόν στη χώρα της αφού πήρε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Τα αποτελέσματα των playoffs του Champions League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Μονοπάτι πρωταθλητών:

  • Άντβερπ (Βέλγιο) - ΑΕΚ (Ελλάδα) 1-0 (16' Γιάνσεν)

  • Ράκοβ (Πολωνία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 0-1 (9' Ρακοβίτσαν)

  • Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 0-0

  • Μόλντε (Νορβηγία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 2-3 (8' Έλινγκσεν, 56' Χάουγκεν / 25' Ολιβέιρα, 29' Ικάρντι, 90+3' Μίτσγε)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών:

  • Ρέιντζερς (Σκωτία) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 2-2 (45' Σιμά, 76' Ματόντο / 61' Σανγκαρέ, 80' Ντε Γιονγκ)

  • Μπράγκα (Πορτογαλία) - Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 2-1 (51' Ρουίθ, 73' Τζαλό / 90+5' Μανσίνι)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

Μονοπάτι πρωταθλητών:

  • Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 3-0 (23' Ίτεν, 29' αυτ. Σεκ, 46' Ούγκρινιτς) (0-0)

  • Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Μόλντε (Νορβηγία) 2-1 (7' Ικάρντι, 90+3' Ανχελίνιο / 66' Χέσταντ) (3-2)

  • ΑΕΚ (Ελλάδα) - Άντβερπ (Βέλγιο) 1-2 (90' Αραούχο / 73' Κερκ, 90+5' Μπαλικουισά) (0-1)

  • Κοπεγχάγη (Δανία) - Ράκοβ (Πολωνία) 1-1 (35' Βάβρο / 87' Ζβολίνσκι) (1-0)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών:

  • Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-1 (83’ Μπρούμα) (1-2)

  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία) - Ρέιντζερς (Σκωτία) 5-1 (35', 53' Σαϊλμπαρί, 66' Ντε Γιονγκ, 78' Φέερμεν, 81' αυτ. Γκόλντσον / 64' Τάβερνιερ) (2-2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου