Τελευταία Νέα

28/8/10

ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-0


Η ΑΕΛ κέρδισε ζέστη και Ατρόμητο στο Αλκαζάρ χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Κουζέν στο 77ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά. Συγκίνηση πριν την έναρξη του αγώνα λόγω του θανάτου του Παναγιώτη Μπαχράμη.


Η ομάδα της ΑΕΛ ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε τον Ατρόμητο στο γήπεδο Αλκαζάρ με 1-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντάνιελ Κουζέν, που πέρασε σαν αλλαγή στον αγώνα και σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδας του.
ΑΕΛ και Ατρόμητος έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από αφόρητη ζέστη (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και έντονη συγκίνηση λόγω του θανάτου του Παναγιώτη Μπαχράμη.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό σε γενικές γραμμές, όμως η ομάδα της ΑΕΛ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και η ομάδα που έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο μέρος απείλησε αρκετές φορές την εστία του Σεμπαστίαν Βιέρα, με τον Ανρί Καμαρά να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν πολύ κακή (ώρες-ώρες θύμιζαν παλαίμαχους) και έχασε δίκαια.

Γήπεδο:
Αλκαζάρ.

Διαιτητής / Βοηθοί: Κάκος (Δ), Ακρίβος (Β), Σωτηρόπουλος (Β).

Συνθέσεις:


ΑΕΛ(Παπακώστας):
Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (Ταλ 72'), Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μακίνουα (Κανόμπιο 66'), Μπλάζεκ (Κουζέν 57'.)

Ατρόμητος(Δώνης)
:  Μιχαηλίδης, Νάστος (Σαγκανόφσκι 86'), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σάμπου, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (Τάτος 81'), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (Καραλής 59').

Σκόρερ: Κουζέν - ΑΕΛ 77'.

Κάρτες: Μπαζίνσκι (Ατρόμητος 12'), Περόνε (Ατρόμητος 16'), Νταμπίζας (ΑΕΛ 30'), Ταυλαρίδης (ΑΕΛ 69'), Κουζέν (ΑΕΛ 75'), Καραλής (Ατρόμητος 82'), Μετίν (ΑΕΛ 94').


Το παιχνίδι.

Ο αγώνας ξεκίνησε μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, λόγω του θανάτου του Παναγιώτη Μπαχράμη, με τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να καταθέτουν λίγα λουλούδια σε ένα σημείο του γηπέδου και τον κόσμο να φωνάζει δυνατά το όνομα του άτυχου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα υπήρχε και ένα πανό των "Monsters", το οποίος έγραφε: "Καλό ταξίδι Παναγιώτη".

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι έγινε μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Καμαρά να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Βενετίδη και να μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά. Το πλασέ που επιχείρησε όμως απέκρουσε με δυσκολία ο Βιέρα σε κόρνερ.

Ευκαιρίες η ΑΕΛ, νεύρα ο Ατρόμητος.


Ο Τουμέρ Μετίν απάντησε για την ομάδα της ΑΕΛ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ρομέου κέρδισε το φάουλ από τον Μπαζίνσκι και ο Τούρκος το εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη που πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου ήταν αρκετά εκνευρισμένοι στα πρώτα λεπτά, χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. 

Στο 20ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Μπλάζεκ να χορεύει τους Σαμπού, Μελισσά και Μπαζίνσκι και να φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί έκανε δυνατό και τεχνικό σουτ, με την μπάλα να "γλύφει" το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Επτά λεπτά αργότερα ο Τσέχος άσος, σε μια φάση καρμπόν με την προηγούμενη, τρύπησε την άμυνα του Ατρόμητου και έκανε το πλασέ, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια των αμυντικών και να βγαίνει κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 40ο λεπτό, με τον Ανρί Καμαρά να ξεπερνάει τον Βελάσκο σαν σταματημένο και να βρίσκεται φάτσα με τον Βιέρα. Με διπλή προσπάθεια ωστόσο ο Ουρουγουανός πορτιέρο έδιωξε την μπάλα, δείχνοντας την ποιότητα του. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μακίνουα να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν και έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από κεφαλιά πάσα του Νταμπίζα,  με την μπάλα να περνά ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον βοηθό του Γιάννη Παπακώστα, Κώστα Κατσάρα, να αποβάλλεται από το παιχνίδι, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Τάσο Κάκο για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Φαβάλι στον Βελάσκο.

Κακό το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος.

Τα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης ήταν αρκετά βαρετά, αφού και οι δυο ομάδες (κυρίως ο Ατρόμητο) θύμιζαν να παίζουν σε ματς παλαιμάχων παρά σε αγώνα Σούπερ Λιγκ. Παρόλα αυτά στο 55ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Καμαρά, που ήταν σαν να παίζει μόνος του, με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα, όμως ο Περόνε δεν έτρεξε για να προλάβει και έτσι χάθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία.

Ο 33χρονος φορ έχασε σπουδαία ευκαιρία και δυο λεπτά αργότερα, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με μοναδικό αντίπαλο τον Νίκο Νταμπίζα. Η επιλογή του όμως να πάει προς τα δεξιά τον ανάγκασε να κάνει ένα δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιέρα.

Απίστευτο γκολ για την ΑΕΛ.

(1-0) Η ΑΕΛ στάθηκε άτυχη, αρχικά, στο δεύτερο μέρος, καθώς Μπλάζεκ και Ταυλαρίδης τραυματίστηκαν και έτσι ο Γιάννης Παπακώστας τους αντικατάστησε να τους αλλάξει με τους Κανόμπιο και Κουζέν. Ο δεύτερος μάλιστα αποδείχθηκε... γούρικος, αφού άνοιξε το σκορ στο 77ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά.
 
Συγκεκριμένα ο Βενετίδης πίεσε τον Νάστο από τα αριστερά και κέρδισε την μπάλα. Στη συνέχεια η σέντρα που πραγματοποίησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη και ο Κουζέν από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ομάδα της ΑΕΛ να κάνει θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και την ομάδα του Ατρόμητου να απογοητεύει με την απόδοση της.

Το βίντεο της αναμέτρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου