Τελευταία Νέα

29/8/10

Διεθνή νέα - Μεταγραφές




Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ έλυσε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους και έχει συμφωνήσει με την Έρκουλες.



Ο Γάλλος επιθετικός, που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό, αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Γιουβέντους, η οποία συμφώνησε μάλιστα να καλύψει την οικονομική διαφορά που θα προκύψει στο του συμβόλαιο με την Ισπανική ομάδα σε σχέση με αυτό που ίσχυε με τους «Μπιανκονέρι» και εξέπνεε σε ένα χρόνο. 

Η συμφωνία με την Έρκουλες θεωρείται δεδομένη από τα ιταλικά μέσα, με τον 33χρονο άσο να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν το 1,5 εκατ ευρώ.






Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έλυσε τη συνεργασία του με τη Μπαρτσελόνα, με τους "ροσονέρι" να ανακοινώνουν επίσημα την απόκτησή του για τέσσερα χρόνια. Την Κυριακή θα βρεθεί στο "Σαν Σίρο" για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα πρωταθλήματος με τη Λέτσε και τη Δευτέρα περνάει από ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει το νέο συμβόλαιό του.


Η πολυαναμενόμη επιστροφή του "Ίμπρα"  από την Πριμέρα Ντιβισιόν στο Καμπιονάτο είναι πλέον γεγονός, και έτσι μετά από τη Γιουβέντους και την Ίντερ θα φορέσει και τη φανέλα της Μίλαν.


Ο Αντριάνο Γκαλιάνι κατάφερε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους των "μπλαουγκράνα" να κλείσει αυτή τη μεγάλη μεταγραφή για τη Μίλαν, με τους "ροσονέρι" να τον αποκτούν για την επόμενη σεζόν με τη μορφή δανεισμού και να συμφωνούν να καταβάλλουν το ποσό των 24.000.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή για άλλα τρία χρόνια (μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2014).
"Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι παίκτης της Μίλαν. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Η φόρμουλα με την οποία ήρθε η συμφωνία περιλαμβάνει τον δανεισμό του, με υποχρεωτική οψιόν αγοράς που έχει καθοριστεί στα 24.000.000 ευρώ και οποία θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις των 8.000.000 ευρώ στις επόμενες τρεις σεζόν.

Τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και μετά θα βάλει την υπογραφή του σε νέο τετραετές συμβόλαιο, με απολαβές 8.000.000 για κάθε σεζόν. Θα τον παρουσιάσουμε όταν επιστρέψει από τις υποχρεώσεις που έχει με την Εθνική Σουηδίας.

Με τον Ροναλντίνιο, τον Πάτο και τον Ίμπρα, η Μίλαν δεν είναι κατώτερη από καμία ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση, γιατί ο Ζλάταν κλήθηκε στην Εθνική και θα πάει αμέσως να παίξει με τη Σουηδία.

Πρόκειται για μία μεγάλη κίνηση από τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι, τον ευχαρίστησα εκ μέρους όλων των μιλανίστι. Ο Ζλάταν θα έπρεπε να ήταν ήδη δικός μας από το 2006, αλλά... ας αφήσουμε καλύτερα τί συνέβη.

Αλλά και έτσι είναι καλά, είναι άλλωστε ακόμα πολύ νέος", 
δήλωσε αμέσως μετά τη συμφωνία ο αντιπρόεδρος και εκτελεστικός διεθυντής των Μιλανέζων, Αντριάνο Γκαλιάνι, για να προσθέσει ο μάνατζερ του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα:
"Ο Γκαλιάνι ήταν άξιος που κατάφερε να κατεβάσει τις οικονομικές αξιώσεις της Μπαρτσελόνα από τα 70.000.000 στα 24.000.000 ευρώ".

Από την πλευρά του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο συλλόγων, έθεσε ως στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής με τη Μίλαν, ενώ καταφέρθηκε κατά του Πεπ Γκουαρδιόλα.
"Δεν θα χαιρετήσω τον Γκουαρδιόλα, μου στέρησαν το χαμόγελο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πάω στη Μίλαν, ανυπομονώ να έρθει Κυριακή.

Θέλω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, ακόμα μεγαλύτερος από τη Μπαρτσελόνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, το ίδιο και οι δύο πλευρές, πηγαίνω εκεί που ήθελα.

Με τον Πάτο και τον Ροναλντίνιο θα κάνουμε μία φανταστική επίθεση, τώρα εξαρτάται από εμάς: ελπίζω ότι οι οπαδοί της Μίλαν θα διασκεδάσουν στο στάδιο με εμάς τους τρεις. Οι οπαδοί της Ίντερ; Δεν νομίζω ότι σκέφτονται εμένα καθώς έχουν κατακτήσει τα πάντα.

Αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Μπαρτσελόνα μου έδωσε πολλή αδρεναλίνη και τώρα το όνειρό μου είναι να πάρω τα πάντα με τη Μίλαν".

Επίσημη ανακοίνωση για τον "Ίμπρα"
Η απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν στις 21.29 ώρα Ιταλίας (το όνομα Ιμπραΐμοβιτς φιγουράρει με μεγάλα χρυσά γράμματα όταν ανοίγει κανείς το σάιτ των Μιλανέζων), με το σχετικό κείμενο να αναφέρει:
"Η Μίλαν γνωστοποιεί την απόκτηση από τη Μπαρτσελόνα του ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τη μορφή δανεισμού και την οψιόν αγοράς του στο τέλος της αθλητικής σεζόν 2010-2011 έναντι του ποσού των 24.000.000 ευρώ.

Ο Σουηδός πρωταθλητής θα υποβληθεί το πρωί τη Δευτέρας σε ιατρικές εξετάσεις, μετά από τις οποίες θα υπογράψει ένα συμβόλαιο που θα τον δέσει με τον σύλλογο της Μίλαν για τέσσερα χρόνια".






Με αεροπλάνο στην προπόνηση ο ΜπερλουσκόνιΑξίζει να σημειωθεί πως το οριστικό "deal" της Μίλαν με τη Μπαρτσελόνα για την έλευση του 28άχρονου άσου στο Μιλάνο, έγινε γνωστό στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές των "ροσονέρι" από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έφτασε με... ελικόπτερο στην προπόνηση!
"Ο πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφτασε στο Μιλάνέλο με το ιδιωτικό του ελικόπτερο στις 19.30, συνάντησε τον τεχνικό Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και χαιρέτησε όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Έπειτα, συνάντησε όλη την ομάδα στην οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ακολούθως, ο πρόεδρος Μπερλουσκόνι δέχτηκε το τηλεφώνημα του Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος τον έβαλε να μιλήσει απευθείας με τον ποδοσφαιριστή.

Τη στιγμή των τηλεφωνικών χαιρετισμών υπήρξε χειροκρότημα από όλους τους ποδοσφαιριστές για το νέο συμπαίκτη τους. Στις 20.20 ο πρόεδρος έφυγε από το Μιλανέλο",
 αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.









Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Χαβιέρ Μαστσεράνο στην Μπαρτσελόνα από την Λίβερπουλ με τον Αργεντινό να υπογράφει στους Καταλανούς.







Η Ουντινέζε απέκτησε τον 23άχρονο Κολομβιανό αριστερό μπακ, Πάμπλο Αρμέρο, από την Παλμέιρας, ενώ η Παλέρμο τους νεαρούς Σλοβένους, Γιόσιπ Ίλισιτς και Άρμιν Μπατσίνοβιτς.


File:Hatem Ben Arfa - Newcastle United2.jpg


Η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε την απόκτηση του 23άχρονου διεθνή Γάλλου μεσοεπιθετικού, Ατέμ Μπεν Αρφά, από την Μαρσέιγ με την μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου