Τελευταία Νέα

29/8/10

Πήρε Νασούτι η ΑΕΚ !!



Ο Κριστιάν Νασούτι είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας, καθώς η ΑΕΚ συμφώνησε με την Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού, για τον επόμενο χρόνο.


Τη Δευτέρα (30/8) έρχεται στην Ελλάδα ο παίκτης, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στην Ενωση.

Ο 27χρονος αργεντινός κεντρικός αμυντικός, μέχρι πρόσφατα είχε συμφωνήσει σε όλα με την Γκαζιάντεσπορ, η οποία ουσιαστικά τον είχε ανακοινώσει. Ο ίδιος είχε κάνει και δηλώσεις μάλιστα, για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι τούρκοι οπαδοί, συγκρίνοντάς την με της Ελλάδας. Ο δανεισμός του όμως από την Ρίβερ ναυάγησε την τελευταία στιγμή, καθώς υπήρχε διαφορά στο οικονομικό.

Αυτά τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι που ο εκπρόσωπός του δήλωσε πως οι τούρκοι επανήλθαν στις διαπραγματεύσεις με την Ρίβερ και η συμφωνία ήταν προ των πυλών. Ωστόσο μετά και το ναυάγιο στην υπόθεση του Βαγγέλη Μόρα, η Ενωση κινήθηκε αστραπιαία και απέσπασε το ΟΚ από τους αργεντινούς για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, με τον οποίο συμφώνησε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο Νασούτι θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο, με την ΑΕΚ να καταβάλλει περί τα 150.000 ευρώ στην ομάδα του. Το συμβόλαιό του με την Ρίβερ εκπνέει το καλοκαίρι του 2012, ωστόσο εφόσον εκπληρώσει τις προσδοκίες, θα ενεργοποιηθεί η σχετική οψιόν αγοράς (900.000 ευρώ) το επόμενο καλοκαίρι και θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή. Στα ατού του, η άμεση προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα, λόγω της θητείας του στον Αρη (34 συμ./ 1 γκολ).

Σε ό,τι αφορά την προσαρμογή του πάντως, καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Νάτσο Σκόκο στην ομάδα, με τον οποίο είναι κολλητοί. Ο παίκτης για τον επόμενο χρόνο θα πάρει περίπου 250.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αργεντινός δεν καταλαμβάνει θέση ξένου, καθώς διαθέτει ιταλικό διαβατήριο. Ο παίκτης αναμένεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα (30/8) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου