Τελευταία Νέα

28/10/10

Βέροια-Κέρκυρα 0-1 ( Κύπελλο Ελλάδος)

         

Οι "Φαίακες" πιστοποίησαν πως μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στην 4η θέση της Super League μετά από 7 αγωνιστικές, καθώς πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο αγωνιζόμενοι με πολλούς αναπληρωματικούς στην πόλη της Ημαθίας, ενω στον αντίποδα η "βασίλισσα του Βορρά" πραγματοποίησε αξιοπρεπή εμφάνιση που θα αποτελέσει σίγουρα οδηγό της για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει στο πρωτάθλημα της Football League.



Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Κοτταρίδης, Παγώνης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης, Καπίας, Καλογέρης, Καγκιούζης (65' Ερνέστο Σάντσεθ), Καλτσάς (78' Μπλαζέφσκι), Οικονόμου, Μιχαλόπουλος, Διαμαντόπουλος.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Δ. Ιωάννου, Βενέτης, Καλαντζής, Δεινόπαπας, Τσίγκας (80' Επστάιν), Γιάντσης (68' Ηλ. Ιωάννου), Χαμπλ (26' Στολτίδης), Μάρκοβιτς, Μακρυδημήτρης, Μακρής.


Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας).

Βοηθοί: Μαγιάννης (Άρτας), Κώτσιρος (Αρκαδίας).

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Γκολ: Μακρής (8').

Η αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο Βέροιας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Κέρκυρα, αφού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ.

Ο Γιάντσης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων αδράνησαν, και ο Μακρής εκμεταλλεύτηκε την καθυστερημένη έξοδο του γκολκίπερ Κοταρίδη για να κάνει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά.

Μετά το γκολ αυτό, η "βασίλισσα του Βορρά" προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 15' έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Μετά από πάσα του Μιχαλόπουλου, ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε θέση αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η πιο μεγάλη φάση για τη Βέροια στο πρώτο ημίχρονο, η οποία εξακολούθησε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει μέσα από αρκετά κερδισμένα φάουλ και κόρνερ, όμως πέρα από αυτό δεν μπόρεσε να απειλήσει με άλλον τρόπο τον τερματοφύλακα των "νησιωτών", Αποστολίδη.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή μέχρι το τέλος του 45άλεπτου ήταν το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε χέρι του Βενέτη μέσα στη μεγάλη περιοχή της Κέρκυρας (τα ριπλέι έδειξαν ότι ήταν "κολλημένο" το χέρι) με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να λέει "παίζεται" και να αποβάλλει μάλιστα τον τεχνικό της Βέροιας, Χαραλαμπίδη, λόγω έντονων διαμαρτυριών.

Με το "καλημέρα" του δευτέρου μέρους, η Κέρκυρα έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο γκολ: ο Τσίγκας έβγαλε στο 52' μία μπαλιά-τρύπα για τον Καλατζή ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ που έκανε ο τελευταίος από πλάγια θέση αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Κοταρίδη.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη από πλευράς θεάματος και παραγωγής φάσεων, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά και τις ολοκληρωμένες προσπάθειες να αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση...

Από τη μία η Βέροια προσπαθούσε αλλά έδειχνε να υστερεί όσον αφορά στις επιθετικές της αρετές ενώ στον αντίποδα η Κέρκυρα έκανε συντήρηση δυνάμεων, αρκούμενη στο πολύτιμο υπέρ της 1-0.

Στο 75' η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει μέσα από στημένη φάση, αλλά το καλοχτυπημένο φάουλ του Μπλαζέφσκι εξουδετερώθηκε -έστω με δυσκολία- από τον Αποστολίδη, ενώ η Κέρκυρα "απάντησε" στο 81'.

Ο Επστάιν ξέφυγε από τα αριστερά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή με σέντρα για τον Ιωάννου, ο οποίος έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση για να στείλει άουτ τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες, με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να διατηρεί το εύθραστο 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να παίρνει δίκαια το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου