Τελευταία Νέα

28/10/10

Εθνικός-ΑΕΛ 0-1 ( Κύπελλο Ελλάδος)

                                 

Οι "βυσσινί" ήταν καλύτεροι σε όλη σχεδόν της διάρκεια της αναμέτρησης, έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να φύγουν με ακόμα μεγαλύτερο σκορ αν δεν είχαν απέναντί τους τον εξαιρετικό (πλην της φάσης του γκολ όπου φέρει ευθύνη) Παγούδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός (Μάρκος Δήμος): Παγούδης, Γκράιμς, Παγώνης, Κοκκίνης, Σύρος, Σιλιγκαρδάκης (70' Ψιάνος), Τσεμπερίδης, Φαρινόλα (57' Βασιλόγιαννης), Κορακάκης, Περέιρα, Κωστάκης (46' Ουατάρα).

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βελάσκο, Κατσιαρός, Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας (62' Κανόμπιο), Μετίν, Γκέρεμι, Πούρι (46' Κουζέν), Αμπουχατζίρα, Σίμιτς (85' Ρέντζας).

Γήπεδο: Ελληνικού.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας).

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες κάρτες: Μετίν (43'), Βελάσκο (53').

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο Ελληνικό και στο 5' έστειλε την πρώτη προειδοποιητική βολή στην άμυνα του Εθνικού με την προβολή του Ταυλαρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε άουτ, ενώ μετά τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου αύξησε την πίεσή της και δημιούργησε.... ασφυξία στον γκολκίπερ των "κυανόλευκων" Παγούδη.

Στο 13' ο Μετίν έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή για να δει τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι, ένα λεπτό αργότερα ο Σίμιτς έστειλε τη μπάλα με πλασέ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (ύστερα από γύρισμα του Βελάσκο από τα δεξιά), ενώ στο 15' ο ίδιος παίκτης έφτασε μία... ανάσα από το γκολ.

Ύστερα από ωραία μπαλιά που έγινε στην πλάτη της οπισθοφυλακής των Πειραιωτών, ο Σίμιτς έφυγε στην κόντρα και έκανε το ευθύβολο σουτ παρά την πίεση δύο αμυντικών, με τον Παγούδη να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση διατηρώντας το μηδέν στην εστία του.

Το εξαιρετικό αυτό διάστημα υπεροχής των "βυσσινί" ολοκληρώθηκε στο 17' με μία ακόμα καλή στιγμή τους, με τον Βελάσκο να κάνει το σουτ και τη μπάλα -αφού κόντραρε κάπου- να καταλήγει στην αγκαλιά του Παγούδη.

Ουσιαστικά, το πρώτο 20άλεπτο συνέθεσε έναν επιθετικό μονόλογο των φιλοξενουμένων που με όπλο τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή έκαναν επιθέσεις κατά κύματα, με τη συνέχεια να είναι πάντως πιο ισορροπημένη.

Ο ρυθμός που είχε αρχίσει να βρίσκει το ματς χάθηκε, ελέω των αρκετών αβίαστων λαθών αλλά και κάποιων μαρκαρισμάτων, με τους παίκτες του Μάρκου Δήμου να βελτιώνονται στα αμυντικά καθήκοντα και να χάνουν μάλιστα κλασική ευκαιρία για γκολ στο 35'.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Κωστάκης εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος στην άμυνα των Θεσσαλών και έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, με το πλασέ του προ του εξερχόμενου Αμπάρη να φεύγει ωστόσο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φαρινόλα παραλίγο να γίνει μοιραίος για την ομάδα του με την κεφαλιά προς τα πίσω που έκανε να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα της ομάδας του, ωστόσο ο Παγούδης είπε και πάλι "όχι", ενώ η ΑΕΛ είχε την τελευταία καλή στιγμή της στο 42, με το συρτό σουτ του Πούρι έξω από την περιοχή να καταλήγει στην αγκαλιά του Παγούδη.

Ουσιαστικά, το πρώτο 45άλεπτο βρήκε την ΑΕΛ να έχει σαφή υπεροχή, κάτι που αποτυπώθηκε στα διπλάσια σουτ που είχε (4-8) αλλά και στις 4 αποκρούσεις που υποχρεώθηκε να κάνει ο Παγούδης (ο Αμπάρης χρειάστηκε να επέμβει μόλις φορά), με την πεμπτουσία όμως του ποδοσφαίρου, το γκολ, να λείπει από τους "βυσσινί".

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο, με την ομάδα που κυνηγούσε ουσιαστικά το γκολ να είναι και πάλι η ΑΕΛ, και την πρώτη της ευκαιρία να έρχεται στο 54'.

Τότε, ο Σίμιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αφού έκανε ωραία προσποίηση έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό, με τον Παγούδη να πραγματοποιεί την πέμπτη συνολικά απόκρουσή του στο ματς και να κρατάει το "μηδέν" στην εστία του.

Οκτώ λεπτά όμως αργότερα ο "ανίκητος" μέχρι εκείνη τη στιγμή γκολκίπερ του Εθνικού "λύγισε" έχοντας μάλιστα ευθύνη και στο γκολ που δέχτηκε. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα σε προβολή συμπαίκτη του, με τον Σίμιτς να "τρυπώνει" στη φάση και με πλασέ στην κενή εστία να γράφει το 1-0.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες του Παπακώστα και στο 67' είχαν νέα καλή στιγμή με τον Κουζέν (μπήκε στο 46' αντί του Πούρι): ο επιθετικός από τη Γκαμπόν έκανε κίνηση-πίβοτ μέσα στη μεγάλη περιοχή και παρά την πίεση του Σύρου έπιασε φαλτσαριστό πλασέ, αναγκάζοντας τον Παγούδη να "βγάλει" σε κόρνερ.

Από την πλευρά του ο Εθνικός δεν έδειχνε ικανός να αλλάξει τη μορφή του αγώνα και το μόνο αξιόλογο που είχε να επιδείξει μετά το 45' ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Περέιρα (75'), με τον Αμπάρη να μπλοκάρει σε δύο χρόνους.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικό, με την ΑΕΛ να κρατάει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το προβάδισμα, ενώ στο 92' είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ. Ο Κουζέν έφυγε στην κόντρα και επιχείρησε συρτό διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, με τον Παγούδη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Το τελικό τριπλό σφύριγμα του διαιτητή Σταθόπουλου βρήκε την ΑΕΛ δίκαια νικήτρια, καθώς είχε υπερδιπλάσια σουτ έναντι του Εθνικού (6-13), ο οποίος είχε για καλύτερο παίκτη του τον τερματοφύλακά του, με τους "κυανόλευκους" να είναι αδύναμοι επιθετικά και να μην απειλούν ακόμα και μετά το 0-1 στο 62'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου