Τελευταία Νέα

20/2/11

Ολυμπιακός - Μαρούσι 92-76


Μία καλή προπόνηση πριν το κρίσιμο ματς με την Φενέρμπαχτσε είχε την ευκαιρία να κάνει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο το Μαρούσι στο ΣΕΦ νικώντας με σκορ 92-76.

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επιβολή της μηνιαίας "τιμωρίας" στον Γιάννη Μπουρούση, ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί και χωρίς αυτόν. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε καλή κατάσταση και απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι της Τουρκίας, την ερχόμενη Πέμπτη στο οποίο θα κριθεί ουσιαστικά η μάχη της πρωτιάς του ομίλου.

Στο παιχνίδι με το Μαρούσι, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκίμασε σχήματα με τους ψηλούς του και τα συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά κυρίως για το δίδυμο των Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη οι οποίοι έδειξαν να συνδυάζονται καλά.
Παρά το άσχημο ποσοστό τους από τα 6.75μ. (3/14 και 21%) οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν το παιχνίδι στη ρακέτα, όπου και πάλι υπερτερούσαν παρά τις απουσίες του Μπουρούση αλλά και του Νεστέροβιτς που τον ξεκούρασε παρ΄ότι βρέθηκε στην 12άδα. Έτσι, με 30/54 σουτ και τον Παπανικολάου να τελειώνει το ματς στους 19 πόντους δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Αλεξανδρή.

Φυσικά, τα εύσημα ανήκουν και στο Μαρούσι το οποίο αντιστάθηκε σθεναρά και μέχρι ένα σημείο κατάφερε να κοντράρει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ολυμπιακό. Ο Γκαγκαλούδης με 18 πόντους και ο Κλεμέντε με άλλους 15 φρόντισαν για αυτό. Ωστόσο, τα 11 παραπάνω ριμπάουντ των "ερυθρολεύκων" έκαναν τη διαφορά.

Ο αγώνας:

Όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπει δυνατά στο παρκέ και να προηγηθεί με σκορ 12-5 χάρη σε καλάθι του 'Ερτσεγκ. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπους να χτυπάνε το ματς μέσα από τη ρακέτα και με τον Παπανικολάου να καρφώνει την μπάλα, η ομάδα του Ίβκοβιτς ξέφυγε με 10 πόντους διαφορά (20-10). Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στο Μαρούσι, του οποίου και προηγήθηκε με 24-14 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους (38-23), με τον Ίβκοβιτς να έχει στην πεντάδα του τους Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη. Πάντως, μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αφύπνισε τους παίκτες του οι οποίοι και βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία. Με τον Μπόγιτς να μειώνει σε 39-29 και να κατεβάζει τη διαφορά στους 10, ήταν η σειρά του Ίβκοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Παρ' όλα αυτά η διαφορά δεν μειώθηκε περαιτέρω και έτσι οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +10 (43-33).

Το Μαρούσι εγκλώβισε τον Ολυμπιακό σε χαμηλό τέμπο και στην επανάληψη. Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν τις συνεχείς αλλαγές του Ίβκοβιτς στους ψηλούς, προκειμένου να καλύψει το κενό του Γιάννη Μπουρούση και έτσι μείωσαν σε 47-41 με 2/2 βολές του Κλεμέντε. Πάντως, με τον Παπαλουκά να οργανώνει το ματς οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά, στα 32'' πριν το τέλος ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 66-55, ενώ ο Πελεκάνος έγραψε το 68-55 του 30ου λεπτού ολοκληρώνοντας ένα σερί 5-0.

Στο ξεκίνημα του δ' δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 17 πόντους διαφορά (72-55) και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το ματς, καθώς το Μαρούσι δεν μπόρεσε να αντιδράσει άλλο. Με τον Παπανικολάου να... χορεύει την αντίπαλη άμυνα ανά τακτά διαστήματα, η διαφορά δεν μειώθηκε παρά τις ανάσες που έδιναν οι Χουέρτας και Κλεμέντε. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε το 77-67 στο 35' χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Ο Νίλσεν έκανε ένα λεπτό αργότερα το 81-67 και ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Ο Παπαλουκάς με ανάποδο κάρφωμα ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-33, 68-55, 92-76.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11(1), Νεστέροβιτς, Σπανούλης 9, Πελεκάνος 10(2), Μαυροκεφαλίδης 10, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου 19, Έρτσεγκ 17, Τεόντοσιτς 9.

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 7, Νοέας, Μπάγκαριτς 13, Ακεψιμαϊδης 6, Χουέρτας 13(3), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18(2), Κλεμέντε 15(1), Σιαμανδούρας, Καλογιαννίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου