Τελευταία Νέα

1/3/11

Άρης - Λε Μαν 73-78


Άξιος της μοίρας του ο Άρης ο οποίος ηττήθηκε από την αδιάφορη Λε Μαν με σκορ 78-73 κι έχασε το τρένο της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς, η Γκέτινγκεν έκανε το χρέος της και πάλεψε μέχρι το τέλος το παιχνίδι με την Μπουντιβέλνικ η οποία ήθελε τη νίκη για να προκριθεί αυτή και τελικά την πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα νικώντας με σκορ 63-61.

Στην προκειμένη όμως ο Άρης δεν μπορούσε ούτε καν να κερδίσει την αδιάφορη Λε Μαν και να αποχαιρετίσει με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση, μπροστά σε περίπου 2.500 κόσμο που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο για να τον υποστηρίξει.
Μία ανεξήγητη χαλάρωση στο δ' δεκάλεπτο και επιμέρους 30-21 από τη Λε Μαν που είχε σε εκπληκτική μέρα τον Ντιούαρ ήταν αρκετά για να χάσει ο Άρης ένα ματς που έκρινε πρόκριση και δεν ήταν αδιάφορο. Αντίθετα η Λε Μαν είχε αποκλειστεί κι όμως κατάφερε να φύγει με τη νίκη γοήτρου.

Οι παίκτες του Σούμποτιτς όμως στην δ' περίοδο δέχτηκαν πολλά αναπάντητα καλάθια και στο τέλος λίγο έλειψε να χάσουν και με διαφορά.

Ο αγώνας:

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Άρης μπήκε φορτσάτος στο παρκέ και προηγήθηκε με 9-6, πριν οι Γάλλοι τρέξουν ένα σερί 9-0 και ξεφύγουν με +6 (9-15), χάρη σε συνεχόμενα καλάθια του Ντιούαρ. Πάντως, η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς συνήλθε άμεσα και τελικά επέστρεψε στο σκορ, μειώνοντας με τον Μπορόβνιακ σε 17-18, με τη λήξη του α' δεκαλέπτου. Το ματς έδειχνε πως θα είναι ντέρμπι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και καμία να μην μπορεί ξεφύγει.

Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδισαν για λίγα λεπτά στο σκορ (23-21, 25-25), όμως στο 16' ο Άρης κατάφερε χτίσει μια διαφορά 5 πόντων (30-25), τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Οι Γάλλοι βελτίωσαν την άμυνα τους και δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει και ισοφάρισαν σε 30-30 με τον Ντιό. Ο Άρης ήταν πολύ άστοχος από τα 6.75μ. (1/8 σουτ), χωρίς πάντως και οι Γάλλοι να είναι πολύ καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα (2/6). Ισορροπία στα ριμπάουντ (13-15) αλλά και στα λάθη με τις δύο ομάδες να υποκύπτουν με ευκολία έχοντας αντίστοιχα 7 και 9.

Το σκηνικό παρέμεινε αμετάβλητο στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Η Λε Μαν δεν άφηνε τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του, όμως στην είσοδο του Μπράουν στο παρκέ, οι Γάλλοι δεν βρήκαν αντίδοτο κι εκείνος με 7 αναπάντητους πόντους κατάφερε να στείλει τον Άρη στο +6 (44-38) για πρώτη φορά υποχρεώνοντας τον Τζον Ντέιβιντ Τζάκσον να καλέσει σε τάιμ άουτ. Τελικά και παρ' ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 47-40 στο 28', η Λε Μαν μείωσε σε 52-48 στο τέλος της γ' περιόδου.

Κάπου εκεί, ο Θεσσαλονικείς θα πρέπει να πληροφορήθηκαν ότι η Μπουντιβέλνικ κέρδιζε με 10 πόντους την Γκέτινγκεν. Ακόμα κι έτσι πάντως δεν δικαιολογείται η χαλάρωση που έδειξαν στο πρώτο εξάλεπτο του δ' δεκαλέπτου καθώς με ένα επιμέρους 14-3 η Λε Μαν βρέθηκε να έχει ανατρέψει πλήρως το εις βάρος της σκορ και με τον Ντιούαρ να πυροβολεί ακατάπαυστα βρέθηκε στο +7 (55-62).

Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα κι ενώ απέμεναν τρία γεμάτα ακόμα και τελικά περιορίστηκε να στέλνει τους Γάλλους στις βολές. Εκείνοι όμως ήταν ψύχραιμοι στις βολές και συνεχώς αύξαναν την υπέρ τους διαφορά (61-69, 66-75). Ο Μπράουν μείωσε με τρίποντο στους έξι αλλά πλέον ήταν αργά για τον Άρη για να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά και στο τρένο της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 34-34, 52-48, 73-78.

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 22(4), Ταπούτος 17, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 7, Κουμπούρας 3, Μπορόβνιακ 9, Τάκερ 3, Τόμας 4.

Λε Μαν (Τζάκσον): Καουντί Τσ. 4, Ντιό 11(1), Μπάουμαν 14, Ντιούαρ 25(2), Πέλιν, Ρούπερτ 5, Μπατίστα 8, Καουντί Χ. 5, Μεντί 1, Κακιούζης 5(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου