Τελευταία Νέα

27/4/11

C.L. Ημιτελικά: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-2


Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-0 την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του "Γουέμπλεϊ". Παράπονα της "βασίλισσας" για την κόκκινη του Πέπε, αποβλήθηκε και ο Μουρίνιο.

Ο Πέπε αποβλήθηκε στο 61' για φάουλ στον Ντανιέλ Άλβες, ενώ την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" θα χάσει πέραν του Πορτογάλου και ο Σέρχιο Ράμος, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Αμέσως μετά την αποβολή του ο διαιτήτης απέβαλε και τον Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο του, έτσι είδε από την εξέδρα τα δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε τα 11 στην διοργάνωση (φυσικά είναι πρώτος σκόρερ).
Το πρώτο τέρμα στο 76' το δημιούργησε ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ και ο Αργεντινός πλάσαρε στην μικρή περιοχή, ενώ στο 87' ο Μέσι διαμόρφωσε το τελικό 0-2 με ένα καταπληκτικό τέρμα, καθώς πέρασε όλη την άμυνα της Ρεάλ για να νικήσει τον Βαλντές πλασάροντας με το δεξί.

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-2

Σκόρερ: 76' και 87' Μέσι.

Γήπεδο: "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Μαδρίτη.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία).

Τα πρώτα σουτ για τις δύο ομάδες είχαν ο Τσάβι για την Μπαρτσελόνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την Ρεάλ, αλλά μπλόκαραν άνετα οι Κασίγιας και Βαλντές, αντίστοιχα.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία ήρθε στο 11' για τους "μπλαουγκράνα", με τον Νταβίδ Βίγια να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Από πάσα του Λιονέλ Μέσι ο Τσάβι βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση για να αποκρούσει ο Κασίγιας στην αριστερή του γωνία, στην δεύτερη φορά που απείλησαν οι Καταλανοί στο ματς στο 25'.

Στο 34' η Ρεάλ απλά επισκέφτηκε την περιοχή της "Μπάρτσα" με τον Πέπε να παίρνει την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, όμως ο Βαλντές άνετα μπλόκαρε, ενώ στο 39' ο Πέδρο έκανε "θέατρο" για υποτιθέμενο χτύπημα του Άλβαρο Αρμπελόα και ο Σέρχιο Μπουσκέτς έκανε το ίδιο στο 44' σε μία "μάχη" με τον Μαρσέλο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 45'+1 σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής και ο Βίκτορ Βαλντές απέκρουσε για κάνει το ίδιο και στην επαναφορά στο σουτ του Άνχελ ντι Μαρία, αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφ-σάιντ, έτσι δεν είχε σημασία και έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Το "θέατρο" των Πέδρο και Μπουσκέτς... άναψε τα αίματα, έτσι μετά την λήξη του ημιχρόνου έγιναν μικροεπεισόδια έξω από την φυσούνα. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Χοσέ Πίντο, πιάστηκε στα χέρια άνθρωπο από τον πάγκο της Ρεάλ, έτσι ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα!

Το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Σέρχιο Ράμος στο 53' πήρε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λιονέλ Μέσι και έτσι θα χάσει την ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" την επόμενη Τρίτη.

Την ρεβάνς σίγουρα θα χάσει και ο Πέπε για την Ρεάλ, καθώς στο 61' άφησε την "βασίλισσα" με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για προβολή στον Ντανιέλ Άλβες με τις τάπες.

Οι έντονες διαμαρτυρίες του Ζοζέ Μουρίνιο και οι ειρωνείες του προς τους διαιτητές μετά από αυτήν την απόφαση του Βόλφγκανγκ Σταρκ, έκαναν τον Γερμανό διαιτητή να αποβάλει και τον Πορτογάλο τεχνικό από τον πάγκο του.

Η κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 65' πέρασε πάνω το οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές, ενώ στο 67' στην απέναντι εστία η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κασίγιας να αποκρούει το σουτ του Βίγια και τον Πέδρο εν συνεχεία να αστοχεί αμαρκάριστος με κεφαλιά.

Ο Ίμπραχιμ Άφελαϊ μπήκε στο ματς στο 71' και πέντε λεπτά αργότερα δημιούργησε το 10ο γκολ του Λιονέλ Μέσι στην διοργάνωση.

Ο διεθνής Ολλανδός από δεξιά ντρίμπλαρε τον Μαρσέλο (έχασε την ισορροπία του), μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα για να πλασάρει από την μικρή περιοχή ο Μέσι και να ανοίξει το σκορ, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Ίκερ Κασίγιας.

Στο 87' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" πάγωσε για τα καλά, καθώς ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το δεύτερο γκολ του διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Το τέρμα ήταν καταπληκτικό, καθώς ο Αργεντινός άσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας με δεξί πλασέ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Μεσούτ Εζίλ (46' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Πέδρο (71' Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια (90' Σέρχι Ρομπέρτο).

***στον πάγκο για την Ρεάλ έμειναν οι Αντάν, Γκαράι, Γκρανέρο, Κακά, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά, ενώ για την Μπαρτσελόνα οι Πίντο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Φοντάς και Χεφρέν

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ:

11 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ
Ραούλ (Σάλκε)

4 γκολ
Εντουάρντο (Σαχτάρ)
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)
Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)
Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

*ΑΣΙΣΤΣ: 6 Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ). 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 4 Ράιαν Γκιγκς (Μάν. Γιουν.), Χουάν Κούλιο (Κλουζ) και Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ). 3 Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-2 (goals).


0-1.






0-2.






Η κόκκινη κάρτα του Πέπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου