Τελευταία Νέα

23/4/11

NBA NEWS



Με σούπερ εμφάνιση από τους Πιρς, Άλεν και Ρόντο οι Σέλτικς έκαναν το 3-0 στη Νέα Υόρκη. Οι Λέικερς πήραν προβάδισμα επί των Χόρνετς (2-1) χάρις στον Πάου Γκασόλ, ενώ οι Χοκς έκαναν το δεύτερο βήμα πρόκρισης (2-1) απέναντι στους Μάτζικ.

Τα "Γεράκια" χρειάστηκαν το τρίποντο του Τζαμάλ Κρόφορντ στα τελευταία 5'' για να κάμψουν την αντίσταση του Ορλάντο, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την αποβολή των Ζάζα Πατσούλια και Τζέισον Ρίτσαρντσον.

Νιου Γιορκ Νικς-Μπόστον Σέλτικς: 96-113.

Με την περιφερειακή τριάδα σε... μεγάλα κέφια οι Σέλτικς χάλασαν τη γιορτή στο "Μάντισον Σκούερ Γκάρντεν" κάνοντας το 3-0 στη σειρά, που ισοδυναμεί με αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Πολ Πιρς σκόραρε 38 πόντους, ο Ρέι Άλεν πρόσθεσε άλλους 32 κι ο Ραζόν Ρόντο έκανε ρεκόρ πλέι-οφ μοιράζοντας 20 ασίστ! Είχε ακόμη 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. "Ξέραμε ότι δεν ειναι σόου, αλλά ανταγωνισμός. Και σήμερα ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι" παραδέχτηκε ο Ντοκ Ρίβερς.

Νιου Γιορκ Νικς: Άντονι 15, Στούνταμαϊρ 7, Τουριάφ 5, Ντάγκλας 15, Φιλντς 2, Κάρτερ 4, Μέισον 10, Τζέφρις 12, Ουίλιαμς 17, Ουόκερ 9.

Μπόστον Σέλτικς: Γκαρνέτ 9, Πιρς 38, Ο'Νιλ 6, Άλεν 32, Ρόντο 15, Μέρφι, Ουέστ, Κρστιτς, Ουέιφερ, Γκριν 9, Ντέιβις 4.

Ατλάντα Χοκς-Ορλάντο Μάτζικ: 88-84.

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ "λύτρωσε" τους Χοκς! Με το καθοριστικό του τρίποντο 5.7'' πριν το φινάλε τα "Γεράκια" πήραν τη νίκη απέναντι στους Μάτζικ και μαζί το προβάδισμα στη σειρά (2-1). Ήταν ένα παιχνίδι πλέι-οφ με τα όλα του, έχοντας ακόμη και αποβολές!

Συγκεκριμένα οι διαιτητές έστειλαν στα αποδυτήρια τον Ζάζα Πατσούλια και τον Τζέισον Ρίτσαρντσον που αντάλλαξαν... κουτουλιές κάτω από το καλάθι 2.22' πριν το τέλος του αγώνα. Έκτοτε το προβάδισμα άλλαξε χέρια τέσσερις φορές, μέχρι να "χτυπήσει" ο Κρόφορντ.

Ο έμπειρος γκαρντ είχε χάσει μια κρίσιμη βολή πριν και τα... άκουσε από τον Πατσούλια. "Στην αρχή είχα εκνευριστεί που έχασε τη βολή, αλλά μετά το... ξέχασα" είπε ο Γεωργιανός σέντερ αναφερόμενος στο μεγάλο σουτ που σημείωσε ο συμπαίκτης του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Κρόφορντ (23.7 πόντους στα πλέι-οφ) έχει ξεπεράσει μόνος του όλους τους πόντους που πετυχαίνουν οι αναπληρωματικοί του Ορλάντο (17.3).

Ατλάντα Χοκς: Σμιθ 15, Χόρφρντ 13, Κόλινς 2, Τζόνσον 21, Χάινριχ 8, Κρόφορντ 23, Πάουελ, Πατσούλια 4, Ουίλιαμς 2, Τινγκ.

Ορλάντο Μάτζικ: Τούρκογλου 9, Μπας 10, Χάουαρντ 21, Τζ. Ρίτσαρντσον 14, Νέλσον 13, Κ. Ρίτσαρντσον 9, Ρέντικ 8, Άντερσον.

Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς: 86-100.

Ένα... αναπάντεχο καλάθι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα των Λέικερς με τους Χόρνετς. Συγκεκριμένα ένα τρίποντο του Πάου Γκασόλ (!) από τη γωνία, αλλά και δύο ακόμη καλάθια του Ισπανού σέντερ άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης, βοηθώντας τους Καλιφορνέζους να ανακτήσουν το προβάδισμα στη σειρά (2-1) και μαζί το πλεονέκτημα έδρας.

"Έχει πλάκα πως ένα τέτοιο σουτ μπορεί να αλλάξει το momentum, όταν είναι δύσκολο να βάλεις καλάθια από τη ρακέτα. Τον βοήθησε πολύ αυτό το σουτ" τόνισε ο Κόμπι Μπράιαντ που σκόραρε 30 πόντους. Από τη μεριά του ο Γκασόλ πρόσθεσε αλλους 24, κάνοντας το πρώτο καλό του παιχνίδι: είχε 4/19 σουτ στα δύο πρώτα ματς.

Λος Άντζελες Λέικερς: Αρίζα 12, Λάντρι 23, Οκαφόρ 15, Πολ 22, Μπελινέλι 5, Γκριν, Τζακ 2, Γκρέι, Μπενζά 1, Σμιθ 6, Ποντέξτερ.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς: Αρτέστ 9, Γκασόλ 17, Μπάινουμ 14, Μπράιαντ 30, Φίσερ 10, Σμιθ, Όντομ 13, Μπαρνς 2, Μπλέικ 3, Μπράουν 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου