Τελευταία Νέα

28/7/11

Ντιφερντάνζ - Ολυμπιακός Βόλου. 0-3


Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε στο Λουξεμβούργο της Ντιφερντάνζ με 0-3. Οι παίκτες του Χάβι Γκράθια ήταν ανώτεροι και ουσιαστικά προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.


Οι "ερυθρόλευκοι έδειξαν ανεπηρέαστοι από την απόφαση της Σούπερλιγκ για πτώση της ομάδας στην Football League. Οι παίκτες του Χάβι Γκράθια, πέτυχαν δύο γκολ σε πέντε λεπτά με τους Σκέμπρι και Ακόστα και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αειθαλής Ηλίας Σολάκης, λίγο πριν την λήξη.

Ο Σκέμπρι ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Η Ντιφερνάνζ ήταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Λουξεμβούργου που συμμετέχει στην τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.


Παρά το ηθικό καταρακωμένο ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε να επιβάλει το παιχνίδι του δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και γκολ στην επανάληψη. Απειλήθηκε ελάχιστα από την αντίπαλο του αφού η δυναμικότητα της ήταν περιορισμένη.



Στοιχεία αγώνα: 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Oλυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τόμας, Νταρμπιόν, Μπρέσκα, Αλβάρεζ, Ρόκας, Σέλεζι, Μόνχε, Σκέμρπι, Μαρτίν.

Ντιφερντάνζ: Βεμπέρ, Ροντρίγκες, Σιμπενάλερ, Καρόν, Λεονί, Μπούκβιτς, Κετενμάγιερ, Μπέτμερ, Γιάνιχ, Λεμπρενσέ.

Διαιτητής: Ντέιβιντ ΜακΚίον (Ιρλανδία).

Γήπεδο: "Ζοσί Μπαρτέλ".

Ευκαιρίες χωρίς γκολ.

Ο Χάβι Γκράθια παρέταξε την εξής 11αδα: Γιακούποβιτς στιν εστία, Σέλεζι, Ντολεζάι, Τόμας, Ρόκας από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας, Αλβάρεζ και Νταρμπιόν τα δύο αμυντικά χαφ, Μπρέσκα δεξί χαφ, Μόνχε αριστερό χαφ, ο Σκέμπρι ως επιτελικός μέσος και προωθημένος ο Μαρτίν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας και μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Η μεσαία γραμμή δούλευε όπως ήθελε ο Γκράθια. Οι πρωτοβουλίες του Μόνχε και τα τρεξίματα του Μπρέσκα σε συνδυασμό με το καλό ξεκίνημα του Σκέμπρι, είχε ως αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία της Ντιφερντάνζ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου σημειώθηκε στο 14' με την κάθετη μπαλιά του Μόνχε στον Σκέμπρι, το πλασέ του δεύτερου μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Ανασταλτικά, ο Ολυμπιακός Βόλου, λειτουργούσε σωστά και αυτό ήταν μία έξτρα βοήθεια στην δημιουργική τετράδα του κέντρου.

Δύο σουτ του Μπρέσκα και του Σκέμπρι πέρασαν άουτ, ωστόσο ολοκλήρωσαν ένα πολύ καλό πρώτο τέταρτο δίχως τέρμα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Έδειξαν να ξεπερνάνε το αρχικό μούδιασμα και την αγωνιστική επικράτηση των αντιπάλων τους.

Ο Ντολεζάι με προσωπικά λάθη έδωσαν την δυνατότητα στους επιθετικούς της Ντιφερντάνζ να σουτάρουν έξω από την περιοχή και τον Γιακούποβιτς να φωνάζει στους παίκτες του. Για δέκα περίπου λεπτά η ομάδα του Λουξεμβούργου είχε το πάνω χέρι.

Η μορφή του ματς άρχισε να αλλάζει και πάλι μετά το μισάωρο. Η τριάδα των Ντορμπιάν, Μόνχε και Σκέμπρι άρχισε να κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου. Ο Γκράθια έβλεπε τους παίκτες του να κυριαρχούν, αλλά αυτό δεν έφτανε αφού δεν ερχόταν το γκολ.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε καλύτερα το ματς, έπεσε η απόδοση του μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ωστόσο, ήταν η ομάδα που έπαιζε πιο συγκροτημένα έχοντας αγωνιστικό πλάνο.

Οι παίκτες του Χάβι Γκράθια προσπαθούσαν με σωστή ανάπτυξη να φθάσουν στον γκολ και δυστυχώς οι ευκαιρίες τους δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο τέρμα.

Λύτρωση στην επανάληψη.

H επανάληψη ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες. Ο Χάβι Γκράθια δεν άλλαξε κάτι στο σύστημα του. Η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ανήκει στην Ντιφερντάνζ. Στο 53', ο Φραντσονί δέχθηκε τη σέντρα του Καρόν από τα αριστερά, έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Τα λάθη δεν έλειψαν από τους παίκτες του Ισπανού τεχνικού. Δεν κρατούσαν την μπάλα και δεν έδειξαν την ίδια διάθεση στο παιχνίδι όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στο 57΄στην ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Μπρέσκα,  στην αντεπίθεση έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Μαρτίν στην μικρή περιοχή, ο επιθετικός των "ερυθρόλευκων" είδε την μπάλα στο πλασέ του να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 66' ο Σκέμπρι, μετά από πάσα του Ρόκα στον κενό χώρο και χωρίς ο Μαλτέζος να είναι οφσάιντ, μπήκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον αμυντικό της Ντιφερντάνζ και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που πλέον είχαν πετύχει τον στόχο τους. Ο Γκράθια προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας τον Ακόστα στην θέση του Μπρέσκα, και λίγο αργότερα δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Δυνατό σουτ του Ισπανού στο 71΄από την μεγάλη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η υπεροχή τους είχε ανταμειφθή και πλέον είχε εξαφανιστεί κάθε αμφιβολία ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στο ματς. Ο Ηλίας Σολάκης στο 90' ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου