Τελευταία Νέα

23/9/11

Μπλέκουν ΠΑΟ-Πανιώνιο σε "στημένα" οι ιταλοί!


Δύο ευρωπαϊκοί αγώνες ελληνικών ομάδων συμπεριλαμβάνονται στο ιταλικό σκάνδαλο με 150 παιχνίδια, τα οποία είναι ύποπτα για παράνομο στοιχηματισμό. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο για τα παιχνίδια τους με τη Ντιναμό Τιφλίδας και Νάπολι, αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2008.

Συγκεκριμένα ιταλικά δημοσιεύματα περιέχουν στη λίστα με τα υπό έρευνα παιχνίδια, την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας (30/7/2008) και αυτή του Πανιωνίου με τη Νάπολι για το Ιντερτότο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ιταλία, από τους 150 αγώνες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας της Νάπολης, οι περισσότεροι αφορούν σε χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες, όμως υπάρχουν και μερικές για την Serie A, για τις οποίες παρατηρήθηκαν περίεργα ποσά στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας που είναι υπό εξέλιξη έχει ήδη γίνει σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ιταλικής Intralot, ενώ οι συλλήψεις είναι συνολικά οκτώ αυτή τη στιγμή, με την έρευνα να συνεχίζεται.

Στην έρευνα βρίσκονται και δύο παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το ματς στο Σάο Πάολο, Νάπολι-Πανιώνιος 1-0 για το Κύπελλο Ιντερτότο στις 27 Ιουλίου 2008, καθώς και το Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τυφλίδας 3-0 τρεις ημέρες αργότερα (30/8) για τα προκριματικά του Champions League, ματς που έληξε με σκορ 3-0 υπέρ των πρασίνων.

Η Gazzetta dello Sport χαρακτηριστικά κάνει λόγο για παρεμβάσεις της Μαφίας, με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. "Η καμόρα χρησιμοποιούσε το κανάλι του στοιχηματισμού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά αρκετών οπαδών και σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα αγώνων", τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στα υπό έρευνα παιχνίδια υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις όπως: Γκρασχόπερς-Τσερνομόρετς, Ντεπορτίβο-Μπνέι Σάκχνιν, Άστον Βίλα-Οντένσε, Φενέρμπαχτσε-ΜΤΚ Βουδαπέστης (όλα αυτά τα ματς είναι το καλοκαίρι του 2008), ενώ στην αμαρτωλή λίστα συμπεριλαμβάνονται μέχρι και αγώνες τένις.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο και παιχνίδια από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Οπως γίνεται κατανοητό, πρόκειται για σκάνδαλο, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη γειτονική χώρα, αλλά παίρνει χαρακτήρα παγκόσμιο.

Στο πλαισιο της έρευνας της Εισαγγελίας έχουν επίσης συλληφθεί και δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Κρίστιαν Μπιανκόνε, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Αβελίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες πως έστησε παιχνίδια με αντάλλαγμα να κερδίσει χρήματα από ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της μαφίας του ποδοσφαίρου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο τερματοφύλακας Βιτάντζελο Σπανταβέκια, ο οποίος μαζί με τον Μπιανκόνε, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε φροντίσει να χάσει η Σορέντο, ομάδα στην οποία αγωνίζονταν, το παιχνίδι με τη Γιούβε Στάμπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου