Τελευταία Νέα

14/10/11

Οι νέες αποφάσεις για τη Ευρωλίγκα!


Διαβάστε ποιοι και πως θα παίξουν στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2012-13.

Ο κύβος ερρίφθη και η Ευρωλίγκα της περιόδου 2012-13, όπως έγραψε το Sport24.gr από την Πέμπτη, αλλάζει από τη δεύτερη φάση και μετά.

Το τοπ-16 θα γίνει σε δυο ομίλους των 8, ενώ τα προκριματικά της διοργάνωσης θα διεξαχθούν με 8 ομάδες, εκ των οποίων μία θα μπαίνει στους ομίλους. Οι αγώνες θα γίνονται το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, με την τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας να έχει τη μερίδα του λέοντος.

Οι αποφάσεις, πλέον, της Γενικής Συνέλευσης άρα και εφαρμόσιμες άμεσα από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, είναι το πρώτο βήμα για την επέκταση της Ευρωλίγκας και την κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
 
Σίγουρα οι 14 που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο (απεριόριστης διάρκειας, εκτός αν δεν εκπληρώνουν τα κριτήρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διοργάνωση) και είναι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάλαγα, Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία), Εφές-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), ΠΑΟ-Ολυμπιακός (Ελλάδα), Σιένα-Μιλάνο (Ιταλία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι (Ισραήλ), Πρόκομ (Πολωνία)

Οι εφτά, με συμβόλαιο τύπου Β.

Ο πρωταθλητής του Eurocup και μια ομάδα που θα επιλέγει η Euroleague με wild card.

Μένει μια κενή θέση την οποία θα παίρνει η νικήτρια των προκριματικών, τα οποία θα γίνουν με οκτώ ομάδες. Με βάση το νέο ράνκινγκ της Ευρωλίγκας απουσιάζουν οι τρίτες ομάδες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Τουρκίας, άρα για να παίξει τρίτη ελληνική ομάδα στους ομίλους θα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα στην Α1, ή τουλάχιστον να παίξει στον τελικό.

Η κανονική περίοδος δεν αλλάζει. Θα γίνει κανονικά σε 4 ομίλους των 6 ομάδων (10 αγωνιστικές). Αυτό που αλλάζει είναι το τοπ-16, καθώς θα διεξαχθεί σε δυο γκρουπ των 8 ομάδων (14 αγωνιστικές). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μετά τη κανονική περίοδο δεν θα γίνει κλήρωση, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά οι ομάδες θα τοποθετηθούν με βάση την κατάταξή τους.

Έτσι η Ευρωλίγκα πιστεύει ότι θα αποφευχθούν οι αγώνες μεταξύ των ομάδων που αγωνίστηκαν μαζί στην κανονική περίοδο.

Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου, πάνε στα πλέι-οφ των best of five και εν συνεχεία οι τέσσερις ομάδες που προκρίνονται παίρνουν το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ.

Όλα αυτά έχουν σαν στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος του δεύτερου μισού της διοργάνωσης, περισσότερα έσοδα από την τηλεόραση. Ήδη γίνονται ενέργειες για την προώθηση του προϊόντος σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα υποδεχθούν οι Ευρωπαίοι, αγώνες μπάσκετ την Παρασκευή. Η Ευρωλίγκα έχει κάνει σχετικές μελέτες, ενώ μέχρι τότε θα γίνουν αρκετά τεστ με πρώτο αυτό της ερχόμενης εβδομάδας στο Μπιλμπάο, ανάμεσα στην ομάδα των Βάσκων και τον Ολυμπιακό.

Στο στρατηγικό πλάνο της Ευρωλίγκας για την επόμενη τριετία περιλαμβάνεται επίσης η προώθηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε άλλες αγορές όπως αυτή της Κίνας. Να σημειωθεί επίσης ότι στους εκπροσώπους των ομάδων υπενθυμίστηκαν τα κριτήρια με τα οποία θα σφυρίζουν οι διαιτητές από τη νέα σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου