Τελευταία Νέα

1/2/12

Η κληρώση για την Εθνική ομάδα μπάσκετ για το Προολυμπιακό τουρνουά!



Στο Καράκας στη Βενεζουέλα διεξήχθη η κλήρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου πήρε μέρος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.



Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 8. Οι ομάδες θα διασταυρωθούν αρχικά από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, στις 5 είναι μέρα ξεκούρασης και από τις 6 έως τις 8 θα διεξαχθούν προημιτελικά, ημιτελικά και ο τελικός.


Οι δύο ομάδες του τελικού εξασφαλίζουν την πρόκριση τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους δύο του μικρού τελικού να παλεύουν για το τελευταίο "εισιτήριο".


Με Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία η Εθνική!


Η Εθνική Ελλάδας τέθηκε επικεφαλής του Α' ομίλου και στη συνέχεια η κληρωτίδα της έφερε το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία.


Με το Πουέρτο Ρίκο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πολύ θετική παράδοση καθώς σε 9 επίσημες αναμετρήσεις έχει επικρατήσει στις 8 κι έχει χάσει μόλις μία. Μάλιστα, τόσο στο Μουντομπάσκετ του 2010 η Εθνική νίκησε με 83-80, ενώ και στο Προολυμπιακό της Αθήνας, η Ελλάδα επιβλήθηκε με σκορ 88-63.


Με την Ιορδανία θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη και το τεχνικό τιμ της Εθνικής θα έχει αρκετή δουλειά στο σκάουτινγκ.

Αναλυτικά οι όμιλοι όπως διαμορφώθηκαν μετά την κλήρωση:

Α' Όμιλος:


Ελλάδα
Πουέρτο Ρίκο
Ιορδανία


Β' Όμιλος:


Λιθουανία
Βενεζουέλα
Νιγηρία


Γ' Όμιλος:


Ρωσία
Δομινικανή Δημοκρατία
Κορέα


Δ' Όμιλος:


Σκόπια
Νέα Ζηλανδία
Αγκόλα.


Στο ολυμπιακό  τουρνουά στο Λονδίνο , προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες. 
Yπενθυμίζεται ότι απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Μεγάλη Βρετανία (διοργανώτρια), ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία (προκρίθηκαν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της FIBA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου