Τελευταία Νέα

19/4/12

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 81-53

                                
Χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ με 81-53 και έκανε το 1-0 στη σειρά. 

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και πήρε τη νίκη με 81-53.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στους Θεσσαλονικείς και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας το 1-0 στη σειρά.
Από τον Ολυμπιακό, ο Πέρο Άντιτς σημείωσε 18 πόντους, ενώ 12 πέτυχε ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Βασίλης Σπανούλης. Για τον ΠΑΟΚ ο Δήμος Ντικούδης πέτυχε 10 πόντους. Επόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να σφραγίσουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.
Ο αγώνας:
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ρυθμό του απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή των "ερυθρολεύκων". Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς με κάρφωμα του Πρίντεζη θα κάνουν το 14-0 για να σημειώσει το πρώτο καλάθι του ΠΑΟΚ ο Νίκος Παππάς στο 4'.
Στη συνέχεια η διαφορά θα ανοίξει ακόμα περισσότερο με τον Κάιλ Χάινς να πετυχαίνει το 32-6, προτού ο Πέρο Άντιτς με δύο εύστοχες βολές σημειώσει το 34-6 για τους Πειραιώτες. Με αυτό τον σκορ θα ολοκληρωθεί και το πρώτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση.
Έπειτα οι γηπεδούχοι θα διατηρήσουν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το προβάδισμα στο σκορ κόντρα στους Θεσσαλονικείς με τον Μάρκο Κέσελ, έπειτα από κάρφωμα να σημειώνει το 41-8 στο 14' του αγώνα.
Τα πράγματα στην συνέχεια δεν άλλαξαν στο παιχνίδι. Ο Πέρο Άντιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει το 47-14, ενώ ο Ντόρσεϊ θα σημειώσει το 49-16 για τον Ολυμπιακό. Ο Δήμος Ντικούδης με 1/2 βολές θα κάνει το 51-21 και θα ακολουθήσουν δύο τρίποντα από τους Πέρο Άντιτς και Κώστα Σλούκα που θα κάνουν το σκορ (57-21), με το οποίο θα κλείσει το ημίχρονο.
Χωρίς δυσκολίες
Τίποτα δεν άλλαξε και στην τρίτη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Ο Ολυμπιακός με δύο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου έκανε το 66-32, πριν ο Τσακαλέρης με 1/2 πετύχει το 66-33.
Έπειτα ο Ολυμπιακός θα φροντίσει να συντηρήσει την διαφορά του από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου και θα καταφέρει να κλείσει την τρίτη περίοδο με διαφορά 35 πόντους κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να μαζέψει την διαφορά.
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός θα ρίξει ρυθμούς και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μειώσει. Ο Τσακαλέρης θα κάνει το 72-43 για τους φιλοξενούμενους, με τον Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων να σημειώνει το 74-46.
Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως θα καταφέρουν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 81-53 και θα κάνουν το 1-0 στη σειρά. Η ομάδα πλέον του Ντούσαν Ίβκοβιτς χρειάζεται ακόμα μία νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 34-6, 57-21, 72-37, 81-53.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 4, Άντιτς 18(4), Σπανούλης 12(3), Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 4, Γκετσεβίτσιους 3(1), Πρίντεζης 10(2), Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 4, Σλούκας 5(1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 4, Στίγκερς 3(1), Αράπης 2, Άλεκσιτς 6(1), Ντούβνιακ 1, Ντικούδης 10, Πέτγουεϊ, Παππάς 6, Γιαννακίδης 3(1), Καλλές 7, Καλαμπάκας 7(1), Τσακαλέρης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου