Τελευταία Νέα

26/7/12

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 0-2 (ΦΙΛΙΚΟ).

                                

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε θετικά στοιχεία και αδυναμίες κόντρα στην πολύ δυνατή Αιντχόφεν από την οποία ηττήθηκε με 0-2. Περίπου 8.000 οπαδοί στην Τούμπα έδωσαν το πρώτο ζεστό φετινό χειροκρότημα για την νέα περίοδο!

Ηταν από κάθε άποψη ένα χρήσιμο φιλικό... Ο ΠΑΟΚ εν όψει των αγώνων με την Μπνέι Γεχούνται για το Γιουρόπα Λιγκ "έμαθε" πολλά απέναντι στην αρκετά δυνατή Αιντχόβεν από την οποία έχασε στην Τούμπα με 0-2.
Το τεστ της Πέμπτης (26/7) για τον "Δικέφαλο" ήταν αρκετά σημαντικό για την ομάδα του Γιώργου Δώνη προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιους τομείς θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.
Γενικά οι "ασπρόμαυροί" θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν οργανωμένοι και είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, όμως όσον αφορά την επίθεση ήταν φανερό πως τους έλειπε η τελική πάσα για να γίνουν επικίνδυνοι. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στα μετόπισθεν και ιδιαίτερα στα αριστερά (κάτι που έχει γίνει και σε άλλα φιλικά), ενώ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην ταχύτητα των Ολλανδών.
ΠΑΟΚ με πλάνο, αλλά με αμυντικές αδυναμίες
Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο... κεφάτος στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι παίκτες του είχαν συνοχή στο παιχνίδι τους και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 10' καθώς μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γιάννου στον Λάζαρ, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά στην προσπάθειά του να αποφύγει και τον Τίτον, έχασε την μπάλα από τον τερματοφύλακα της Αιντόχεν.
Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να πιέσει και στο 12 ο Γκαρσία με χτύπημα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Τίτον που έπεσε στην αριστερή του γωνία και μάζεψε την μπάλα. Μετά το 15' η εικόνα του αγώνα άλλαξε... Οι Ολλανδοί ισορρόπησαν το ματς και μάλιστα στην συνέχεια πήραν τον έλεγχο του αγώνα.
Ετσι στο 28' ο Νάρσινγκ, που έτρεξε μόνος του το μισό γήπεδο από δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Τόιβονεν, ο τελευταίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. 
                
Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ξεκάθαρα να μην πατάει καλά, δεν είχε καλή κυκλοφορία και μάλιστα η Αιντχόβεν είχε δύο δοκάρια. Ενα σε φάουλ του Μάρτενς (36'), με την μπάλα να καταλήγει το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, ενώ ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Λενς μέσα από την περιοχή στις στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Γενικώς ο "Δικέφαλος" στην συνολική εικόνα του πρώτου μέρους είχε πλάνο στο παιχνίδι του αλλά εμφανίστηκε το πρόβλημα που έχει στην αριστερά πλευρά της άμυνας (σ.σ. από εκεί δέχτηκε το γκολ). Βέβαια η Αιντχόβεν είναι μια δυνατή ομάδα αλλά αυτό το πρόβλημα ο "Δικέφαλος" το είχε και σε άλλα φιλικά. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε την πάσα για την τελική προσπάθεια.
Εμεινε με την διάθεση.
Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να πιέσει και ξεκίνησε αρκετά καλά είναι η αλήθεια. Στο 55' ο Λίνο έκανε εξαιρετική προσπάθεια, απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά σουτάρει πάνω στον Τίτον, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Αθανασιάδης με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δύχτια αλλά δεν τα κατάφερε.
Στην συνέχεια ο Δώνης άρχισε τις αλλαγές διατηρώντας όμως το 4-4-2 (μπήκε ο Σαλπιγγίδης στο ματς, με μερίδα φίλων της ομάδας να τον χειροκροτεί και άλλη να τον αποδοκιμάζει) και η Αιντχόβεν στο 63' διπλασίασε τα τέρματά της με εκτέλεση φάουλ από τον Στρούτμαν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας αλλά ο Κρέστις δεν αντέδρασε με αποτέλεσμα να γίνει το 0-2.
            
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε πολλές αλλαγές εν συνεχεία, ο "Δικέφαλος" ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο ματς. Στο 83' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν έκανε το 1-2, με την γενική εικόνα του δεύτερου 45λεπτου να "δείχνει" πως ο "Δικέφαλος" είχε πρόβλημα με την ταχύτητα των Ολλανδών που ήταν κινητικοί, αλλά έδειξε και πάλι πως είχε πρόβλημα στην δημιουργία της τελικής προσπάθειας.
Συνθέσεις ομάδων:
ΠΑΟΚ: Γλύκος (46 Κρέσιτς), Έτο (74 Αποστολόπουλος), Κουμάλο (85 Ιντζίδης), Κατσικάς (67 Μαλεζάς), Λίνο (67 Σταφυλίδης), Γεωργιάδης (80 Κωνσταντινίδης), Λάζαρ (59 Κάτσε), Γκαρσία (67 Παναγιωτούδης), Ρομπέρ (74 Πέλκας), Αθανασιάδης (80 Δεληγιαννίδης), Γιάννου (59 Σαλπιγγίδης).
Αιντχόφεν: Τίτον, Μπουμά (Γιόργκενσεν 46'), Μαρσέλο, Φαν Μπόμελ, Τοϊβόνεν, Στόοτμαν, Λενς, Χάτσινσον, Μέρτενς, Βίλεμς (Βαϊνάλντουμ 46') , Νάρσινγκ (Ρίτσμαϊερ 46').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου