Τελευταία Νέα

26/7/12

Β' προκριματικός γύρος του Europa League : Ίντερ Μπακού - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (4-2 στα πέναλτι).

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League νικώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2 την Ίντερ Μπακού και θα αντιμετωπίσει την Μαρίτιμο. Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το κανονικό ματς και η παράταση με τον Αστέρα να είναι καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια.

Την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League πανηγυρίζει ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση επικρατώντας με 4-2 της Ίντερ Μπακού στην διαδικασία των πέναλτι.
Ο κανονικός αγώνας και η παράταση ολοκληρώθηκε με 1-1, όσο ήταν και το σκορ του πρώτου αγώνα στο Μπακού. Ο Αστέρας προηγήθηκε με γκολ του Ναβάρο στο 68' με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 88' με τους Σουτς.
Ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ίντερ Μπακού, ενώ έχει και δύο ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ κυρίως με τον Μπαρτολίνι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Λομάια και με το γκολ του Ναβάρο κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του, αλλά σε μια στιγμή αδράνειας δέχθηκε γκολ με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.
Στην παράταση η κούραση των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Ο Αστέρας ναι μεν είχε και πάλι ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν ήταν προσεκτικός στην τελική προσπάθεια και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.
Στην διαδικασία των πέναλτι ο Αστέρας ήταν πιο εύστοχος και πήρε την μεγάλη πρόκριση επικρατώντας με 4-2 της Ίντερ Μπακού.
Στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League ο Αστέρας Τρίπολης θα αντιμετωπίσει την Μαρίτιμο. Το πρώτο ματς θα γίνει στην Τρίπολη στις 2 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στην Πορτογαλία στις 9 Αυγούστου.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης.
Διαιτητής/Βοηθοί: Κριστόφερσεν (Δανία)/Σόντερμπι (Δανία), Όγκους (Δανία).
Συνθέσεις ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι (62' Κουρμπέλης), Χουανίτο, Πιπίνης (76' Γιαλούσης), Ουσέρο, Άλβαρες, Ναβάρο, Ράγιος, Φορμίκα (57' Μπακασέτας), Περόνε.
Ίντερ Μπακού (Τσχαντάτζε): Λομάια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάι, Λέβιν (71' Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροβ, Καντελάκι, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέβσκι, Χατζίεβ (67' Μαμάντοβ), Σουτς, Αντάμια (61' Γκένοφ).
Κίτρινες κάρτες: Ναβάρο (53', Αστέρας Τρίπολης), Χουανίτο (77', Αστέρας Τρίπολης), Γιαλούσης (79', Αστέρας Τρίπολης), Ουσέρο (79', Αστέρας Τρίπολης)-Χατζίεβ (19', Ίντερ Μπακού), Μαμάντοβ (81', Ίντερ Μπακού)
Σκόρερ: Ναβάρο (68', Αστέρας Τρίπολης)-Σουτς (88', Ίντερ Μπακού)
Δεν απειλήθηκε ο Αστέρας
Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την Ίντερ Μπακού παρότι ήταν αυτή που έκανε την πρώτη φάση στην αναμέτρηση.
Στο 7ο λεπτό ο Σουτς με σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπαντή.
Η απάντηση του Αστέρα ήρθε τρία λεπτά αργότερα (10'), όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Μπαρτολίνι έκανε την κεφαλιά, με τον Γκεοργκιέβσκι αποκρούει με το κεφάλι την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αστέρα πάντως να ελέγχει τον ρυθμό και να μην κινδυνεύει. Στο 37' ο Ράγιος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 41' για την ομάδα του Μπακού, όταν ο Καντελάκι βρέθηκε στην περιοχή του Αστέρα αλλά δεν έκανε καλά το κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.
Γκολ ο Ναβάρο, δεν πρόσεξε στο τέλος
Ο Αστέρας μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση στην 3η προκριματική φάση.
Στο 49' μετά από σέντρα του Περόνε, ο Ράγιος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στην εστία του Λομάια.
Λίγο αργότερα (56'), ο Ουσέρο δοκίμασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Αμπντουλάι και να καταλήγει κόρνερ.
Ό,τι δεν πέτυχε ο Ουσέρο, το έκανε ο Ναβάρο στο 68'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον αμαρκάριστο Ναβάρο, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας της Ίντερ Μπακού κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.
Στο 85' ο Αστέρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Καντελάκι έκανε το λάθος η μπάλα στρώθηκε στο Μπακασέτα ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Λομάια.
Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Αστέρας δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα μια στημένη φάση του έκανε κακό δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.
Στο 88' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκένοφ, ο Σουτς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή για να κάνει το 1-1 το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.
Η παράταση.
Στην παράταση ο Αστέρας ξεκίνησε καλά και πάλι ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης, αλλά από τα σουτ του Περόνε στο 98' και του Ράγιος στο 99' η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 105' ο Μπακασέτας από αριστερά έκανε μια ωραία ενέργεια έκανε και την παράλληλη μπαλιά αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας και η ευκαιρία χάθηκε.
Η Ίντερ Μπακού απείλησε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης στο 107', όταν ο Γκένοφ έκανε την προβολή με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπαντή.
Στο επόμενο λεπτό (108') η ομάδα της Αρκαδίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Ράγιος βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Λομάια να διώχνει την μπάλα με τα πόδια.
Η τελευταία καλή φάση της παράτασης ήταν για τον Αστέρα στο 115', όταν ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ ο Περόνε έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στα τελευταία λεπτά της παράτασης η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι και έτσι Αστέρας Τρίπολης και Ίντερ Μπακού να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.


Τα γκόλ:


                 
Τα πέναλτι.
Στην διαδικασία των πέναλτι ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο εύστοχος και πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 4-2 της Ίντερ Μπακού.
Η σειρά των πέναλτι:
Τσαμπούρης (άουτ)
Γκεοργκιέβσκι (άουτ)
1-0: Ράγιος
1-1: Τσχαντάτζε
2-1: Ουσέρο
Μπάρμετλερ (απέκρουσε ο Μπαντής)
3-1: Χουανίτο
3-2: Γκένοφ
4-2: Περόνε.


Τα πέναλτι:


             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου