Τελευταία Νέα

28/7/12

Πρέστον - AEK 1-0 (ΦΙΛΙΚΟ).


Στο πρώτο της φιλικό επί Αγγλικού εδάφους, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Πρέστον με 1-0, αποτέλεσμα κόντρα στην ροή του αγώνα. Έκλεψαν την παράσταση οι "μπέμπηδες" του Βλάχου, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Κόντρα στις προβλέψεις που έχουν συνοδεύσει αυτή την ομάδα από την δημιουργία της μέχρι και το ταξίδι στην Αγγλία, η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία με αποτέλεσμα το τελικό σκορ του πρώτου φιλικού να αφήνει πικρή γεύση στους ανθρώπους αλλά και τον κόσμο που είδε το ματς.
Πολύ δυνατή άμυνα στο πρώτο 45λεπτο και κάπως "κομπλαρισμένοι" οι παίκτες της Ένωσης, ενώ στην επανάληψη, επιθετικό ύφος, πάθος και ταχύτητα τα κύρια χαρακτηριστικά.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Ντίπντειλ (Χωρητικότητα 23404).
Συνθέσεις:
Πρέστον: Στάκμαν, Κιν, Λάιρντ, Χάντινγκτον, Κάνσντελ-Σέριφ, Ρου, Χόλμς, Μπουχάναν, Μπέρντσλει, Μουσίνιο, Κινγκ.
AEK: Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 57'), Γιάγκο, Μπουγαίδης (Αγκιριμπά 73'), Τσαμουρλίδης (Παπαδημητρίου 57'), Αρκούδας (Βαλεντίνος Βλάχος 65'), Ρίκκα (Ματετζίδης 65'), Γκερέιρο (Καλογέρης), Γροντής (Κοτσαρίδης 65'), Φούντας (Νικολιάς 73'), Λαγός (Κουρέλας 73'), Σταματής (Τσίτας 57').
Σκόρερ: Μονακάνα 88' (1-0)
Τα αρχικά πλάνα του Βλάχου
Ο τεχνικός της Ένωσης κατέβασε την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό με σύστημα 4-3-3 και στον αγωνιστικό χώρο μεταφραζόταν σε 4-2-1-3 με Ντίμι κάτω από τα δοκάρια, τους Γιάγκο-Μπουγαΐδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στα μπακ δεξιά ο Αρκούδας και αριστερά ο Τσαμουρλίδης, αμυντικά χαφ Ρίκκα και Γκερέιρο, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Γροντής και στις πλευρές αριστερά ο Λαγός και δεξιά ο Φούντας με τον Σταματή στην κορυφή της επίθεσης.
Το βάρος στην άμυνα στο πρώτο
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε, όπως ήταν αναμενόμενο, με την Πρέστον να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζει την άμυνα της ΑΕΚ, χωρίς όμως ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό κίνδυνο, κρατώντας τις θέσεις τους στην άμυνα, κάτι που φώναζε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΚ. Δύο σουτ κατάφεραν να κάνουν οι Άγγλοι, τα οποία όμως ήταν αδύναμα και εύκολα για τον Κωνσταντόπουλο που εμπνέει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια.
Από το κέντρο και μπροστά όμως, υπήρχε πρόβλημα με τους παίκτες να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να αναγκάζονται στα λάθη, να γυρνάνε στην άμυνα ξανά. Ο προπονητής της Ένωσης φώναζε στους παίκτες του να έχουν γρήγορες αντιδράσεις και έξυπνες κινήσεις, κρατώντας την μπάλα και από τα 20 περίπου και μετά, οι κιτρινόμαυροι πήραν τα πρώτα χειροκροτήματα από τον πάγκο.
Καθ'όλη τη διάρκεια ο Βαγγέλης Βλάχος φώναζε και εμψύχωνε τους παίκτες για καλές ενέργειες αλλά και για έξυπνες ενέργειες που μπορεί να μην έβγαιναν, αλλά ο Έλληνας τεχνικός φώναζε μπράβο. Ξέρει πολύ καλά πως οι παίκτες του είναι φοβισμένοι και το μόνο που δεν ήθελε είναι να τους δημιουργήσει άγχος από τον πάγκο.
Ο χρόνος περνούσε και η ΑΕΚ κατάφερνε να κρατάει μακριά την Πρέστον και παρότι δυσκολεύονταν οι κιτρινόμαυροι να παράγουν επιθέσεις, δεν αντιμετώπιζαν κίνδυνο στην άμυνα. Στο 36' ο Φούντας έκανε το πρώτο σουτ για την Ένωση, χωρίς όμως να δημιουργήσει άγχος στον Στάκμαν.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κρατάει άριστα την Πρέστον μακριά από την εστία της, αλλά παράλληλα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Στο πρώτο 45λεπτο ξεχώρισαν
"Ξεθάρεψε" στο δεύτερο
Στην επανάληψη η ΑΕΚ εμφανίστηκε με σαφώς πιο επιθετικές βλέψεις και αυτό φάνηκε από την πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν ο Γκερέιρο στο 47' με τρομερό σουτ από τα 40 μέτρα, ανάγκασε τον Στάκμαν να πέσει με τα ακροδάχτυλα στην αριστερή του γωνία διώχνοντας σε κόρνερ.
Απάντηση της Πρέστον στο 48' με το σουτ του Ρο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 49', στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, από το ίδιο σημείο ο Χολμς έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 56' βαθιά μπαλιά στην καρδιά της άμυνας στον ξεχασμένο Μπέρντσλει ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Χολμς αλλά το πλασέ που επιχείρησε κόντραρε και μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.
Ξεκίνησαν οι αλλαγές.
Η ΑΕΚ έδειχνε διαφορετικό πρόσωπο και έδειχνε να θέλει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Από το 57' έως και το 73' ο Βαγγέλης Βλάχος ολοκλήρωσε τις αλλαγές αλλάζοντας όλη την ομάδα.
Η νέα ενδεκάδα ήταν Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, Αγκιριμπά - Ματετζίδης στο κέντρο της άμυνας, Β. Βλάχος δεξιά, Παπαδημητρίου αριστερά, Γιάγκο- Κοτσαρίδης στα αμυντικά χαφ, Μπροστά τους ο Νικολιάς, δεξιά Καλογέρης, αριστερά Κουρέλας και μπροστά ο Τσίτας.
Στο 67' ο  Καλογέρης έκανε πολύ καλό σουτ, ο γκολκίπερ της Πρέστον έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Ένωση παρά τις αλλαγές, είχε την νεανική φρεσκάδα και όρεξη με έξυπνες και κυρίως γρήγορες κινήσεις.
Στο 70', ο Καλογέρης κάνει πολύ καλή ενέργεια από τα αριστερά, βγάζει μπαλιά στην καρδιά της περιοχής της Πρέστον, ο Τσίτας σουτ στην κίνηση, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ στην δεύτερη καλύτερη φάση του αγώνα και αυτή για την ΑΕΚ.
Μέχρι και το τέλος του ματς η ΑΕΚ κόντρα σε όλους και σε όλα, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτή που θα έπρεπε να σκοράρει. Στο 88' όμως, ο Μονακάνα σε μια προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον Παπαδημητρίου, πήγε για να βγάλει παράλληλη σέντρα, αλλά ο Αραμπατζής σε μια άτυχη στιγμή δεν μπλόκαρε σωστά με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα κάτω από τα χέρια και το σώμα του και να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.
Ποιοι ξεχώρισαν...
Δεν θα αναφερθούμε στους παλιούς παίκτες της ΑΕΚ που είναι γνωστοί, αλλά λόγω της πρώτης γνωριμίας του κόσμου με την ομάδα θα τονίσουμε αυτούς που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα νέα παιδιά. Να τονίσουμε πως σχεδόν όλοι οι νέοι παίκτες έδειξαν καλά στοιχεία.
Αυτοί λοιπόν που έδειξαν λίγο καλύτερο πρόσωπο ήταν ο Τσαμουρλίδης (αριστερό μπακ), ο Γιάγκο (κεντρικός αμυντικός-αμυντικός μέσος), Καλογέρης (χαφ), Νικολιάς (μέσος), Γρόντης (μέσος). Άφησαν καλές εντυπώσεις, αλλά όπως σημειώσαμε παραπάνω, όλα τα νέα παιδιά στο πρώτο τους ματς στην ΑΕΚ άφησαν ένα χαμόγελο στον κόσμο της Ένωσης.
* Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ, εκτός του τραυματία Σιαλμά, είναι ακόμα οι Μακρυωνίτης, Μοσχονάς, Γαρουφαλιάς, Τσεβάς, Τομαράς και Φέτσης.
* "Μόνη ποτέ δεν θα σε αφήσω, κλέφτες τα όνειρά μας πίσω" αναφέρει το ένα πανό και το δεύτερο "Ο Αλί Παππάς και οι 40 κλέφτες" με την υπογραφή της Original 21 London Club  που βρίσκεται στο γήπεδο με πάνω από 30 άτομα.

                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου