Τελευταία Νέα

24/11/12

12η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Ξάνθη 1-0

                              

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες με χρυσό σκόρερ τον Σωκράτη Φυτανίδη που πέτυχε το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού πρώτα έσωσε ένα γκολ πάνω στη γραμμή!
Το παιχνίδι ήταν ροντέο από το ξεκίνημα. Η Ξάνθη καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως Ονουάτσι και Μάνταλος αστόχησαν αρκετές φορές μπροστά από τον Ιτάνς που πραγματοποίησε και μία εντυπωσιακή απόκρουση στο 70ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος σοβαρεύτηκε, πήρε τα ηνία του αγώνα, έχασε κάποιες ευκαιρίες και πήρε τελικά τη νίκη με μία κεφαλιά του Φυτανίδη στο 92ο λεπτό. Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους, που προβλημάτισαν ωστόσο με την απόδοση τους.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Περιστερίου.
Διαιτητής: Στυλιάρας Δημήτριος (Αιτωλ/νιας).
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης  (Γρεβενών), Βερρής Δημήτριος (Λέσβου).
4ος: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών).
Παρατηρητής: Γιαννόπουλος Γεώργιος (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνς, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (Σουμπίνιο 22'), Καραγκούνης (Επστάιν 66'), Καραμάνος (Μπέλιτς 58'), Κούτσι.
Ξάνθη (Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (Νάκας 72'), Πλατέλλας (Μαρσελίνιο 62'), Μαρίν, Μάνταλος, Ονουάτσι (Ράνος 78'), Γούτας.
Σκόρερ: Φυτανίδης (93' κεφαλιά).
Κάρτες: Μπαξεβανίδης (κίτρινη 37'), Κούτσι (κίτρινη 59'), Βάλλας (κίτρινη 59'), Σκόνδρας (κίτρινη 65'), Μάνταλος (κίτρινη 69'), Ράνος (κίτρινη 86'),  Λοντίγκιν (κίτρινη 92').

Καλύτερη η Ξάνθη.

Το παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο διάστημα.
Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, με τον Πλατέλλα στο 2ο λεπτό (σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής), νέο σουτ του Ονουάτσι (μετά από πάσα του Μαρίν), το οποίο έδιωξε πάνω στη γραμμή π Φυτανίδης στο 15' και σέντρα σουτ του Μάνταλου στο 29', με τον Ιτάνς να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Ατρόμητος απείλησε από απόσταση, με ένα απίστευτο σουτ του Σκόνδρα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά, που πέρασε ελάχιστα άουτ, κι ένα ακόμα σουτ του Σουμπίνιο, που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

Ροντέο...

Το δεύτερο μέρος συνέχισε ακριβώς όπως και το πρώτο, με τις δυο ομάδες δηλαδή να ψάχνουν το γκολ. Αρχικά ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη ευκαιρία της επανάληψης με ένα σουτ του Σουμπίνιο που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν, ενώ το ίδιο συνέβη και για την Ξάνθη με τον Μάνταλο.
... και φωνές.
Οι παίκτες του Ατρόμητου φωνάζουν δίκαια για ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 65ο λεπτό. Ο Σουμπίνιο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούτσι πετάχτηκε με προβολή και βρήκε τη μπάλα, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει μεν, αλλά μέσα από την εστία δε. Δύσκολη φάση πάντως για τον διαιτητή.
Στο 70' ο Ιτάνς έκανε την απόκρουση του αγώνα. Ο Βασιλακάκης δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ονουάτσι (άλλαξε πορεία), με τον Γάλλο πορτιέρο να πέφτει εντυπωσιακά και να διώχνει πριν μπει γκολ.
Στη συνέχεια είχαμε αρκετά λάθη και από τις δυο ομάδες, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τελικές μπροστά από τις δυο εστίες. Σε μία από τις ελάχιστες φάσεις, ο Σουμπίνιο έκανε ένα σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βγαίνει ελάχιστα άουτ.

Γκολ-απάντηση.

Η λύτρωση για τον Ατρόμητο ήρθε στο 92ο λεπτό από τον.... ξεχασμένο Σωκράτη Φυτανίδη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο, ο 27χρονος άσος πήδηξε πιο ψηλά απ όλους και με κεφαλιά σκόραρε. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

MVP του αγώνα:

Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι έκανε σπουδαίο παιχνίδι για την Ξάνθη, κι αν ήταν πιο προσεκτικός, τότε θα σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ. Από εκεί και πέρα ο Σωκράτης Φυτανίδης, εκτός από το γκολ που πέτυχε, έδιωξε πάνω στη γραμμή ένα σου του Νιγηριανού.

Αδύναμος κρίκος:

Η άμυνα της Ξάνθη "προδόθηκε" στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, σε ένα ματς που δικαιούνταν το βαθμό της ισοπαλίας. Από εκεί και πέρα ατομικά Γούτας, Μπρίτο και Πίτου Γκαρσία, έκαναν μέτριο παιχνίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου