Τελευταία Νέα

26/11/12

7η Aγωνιστική A1 : Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός 95-68

Ο Παναθηναϊκός όντας εξαιρετικός στο β' ημίχρονο, διέλυσε τον Πανελευσινιακό με σκορ 95-68 και πέτυχε την 5η του φετινή νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ.
Την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά σχήματα είχε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό για την 7η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα με σκορ 95-68 και είχε την ευκαιρία να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει του αγώνα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (29/11, 9μ.μ.).
Το τεχνικό τιμ, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, έδωσε ανάσες στους βασικούς και δοκίμασε συστήματα, καθώς το παιχνίδι που ακολουθεί είναι σαφώς πιο σημαντικό.
Εκτός 12άδας έμειναν οι Σχορτσανίτης και Σκορδίλης, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν. Από τον πάγκο παρακολούθησε το παιχνίδι και ο Μάρκους Μπανκς ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ελλάδα, καθώς οι 6 θέσεις των ξένων είναι κλεισμένες, προς το παρόν τουλάχιστον.
Καλή εμφάνιση από τον Χίλτον Άρμστρονγκ ο οποίος όλο... φεύγει αλλά συνεχίζει να φορά την "πράσινη" φανέλα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις του κόντρα στον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-2 στο 3' μετά από τρίποντο του Ματσιούλις, ενώ η διαφορά άγγιξε και τους 10 πόντους (16-6).
Πάντως, οι παίκτες του Σκαραφίγκα αντέδρασαν και με σερί 6-0 μείωσαν σε 16-12. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0/6 σουτ τριών πόντων, κάτι που δεν ίσχυε για τον Πανελευσινιακό που είχε 2/5.
Οι άμυνες των δύο ομάδων δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές και ο γρήγορος ρυθμός κυριαρχούσε στο ματς. Τελικά ο Πάνκο με δικό του σουτ έκανε το 22-14 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.

Χαλαρές άμυνες, ο Μπράμος το... βιολί του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, μια που το παιχνίδι, προσφερόταν για ροτέισον. Η είσοδος του Μπράμου στο παρκέ έλυσε και το πρόβλημα από τα 6.75μ. καθώς ο Ελληνοαμερικανός σμολ φόργουορντ με 2/3 σουτ τριών πόντων έδωσε λύσεις.
Αρχικά έγραψε το 24-16, ενώ στη συνέχεια εκτόξευσε τη διαφορά στους 13 πόντους (38-25), που ήταν και η μέγιστη τιμή της μέχρι το ημίχρονο. Ωστόσο, κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός έδειξε να βραχυκυκλώνει... Κάτι οι αλλαγές στην πεντάδα, κάτι η χαλαρότητα του παιχνιδιού, έδωσε την ευκαιρία στον Πανελευσινιακό να τρέξει ένα επιμέρους 11-4 και να πλησιάσει στους 6 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (42-36). 
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν και κόσμο στο πλευρό τους, καθώς αρκετοί φίλοι τους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να τους παρακολουθήσουν, μείωσαν τη διαφορά στα ριμπάουντ (15-14) και υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε 6 λάθη, μένοντας μέσα στο παιχνίδι.

Σερί 9-0 με το "καλημέρα" και... καθάρισε.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι και το έκανε... Στο ξεκίνησε έτρεξε ένα σερί 9-0 το οποίο μετέτρεψε το σκορ σε 51-36. Οι "πράσινοι" είχαν βελτιώσει αισθητά την άμυνα τους και ο Πανελευσινιακός έμεινε πίσω στο σκορ, ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων.
Ο Ματσιούλις σε δύο περιπτώσεις έστειλε τη διαφορά στους 19 πόντους κάνοντας διαδοχικά το 58-39 και το 61-42. Στο τρίλεπτο πριν το τέλος του γ' δεκαλέπτου, υπήρξαν νεύρα στο παρκέ εξαιτίας ενός σφυρίγματος στον Μπράμο, καθώς οι διαιτητές έλεγαν ότι πάτησε την τελική γραμμή και ο Πεδουλάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα. Για λίγο μεταφέρθηκαν και στην εξέδρα, αλλά επέστρεψε η όμορφη ατμόσφαιρα.
Με νέο τρίποντο ο Μπράμος, έκανε το 67-46, ενώ ο Τσαρτσαρής σκοράροντας στο τέλος επίθεσης του Παναθηναϊκού, έγραψε το 71-47 στα 30'' ανεβάζοντας την τιμή της διαφορά στους 24 πόντους.

Ροτέισον, Άρμστρονγκ και Χαραλαμπόπουλος.

Δοκιμές με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς και Κίτσεν έκανε και πάλι ο Πεδουλάκης, καθώς ακολουθεί και το κρίσιμο παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας που είναι και σαφώς πιο σημαντικό. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο υπό πίεση έκανε το 74-48 στο 31', ενώ ο Ούκιτς εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 πόντους με δικό του σουτ έξω από τα 6.75μ. (81-51) στο 33'.
Στο 34' ο Διαμαντίδης κάθισε στον πάγκο και ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον νεαρό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. Το παιχνίδι είχε πια κριθεί και οι δύο ομάδες έπαιζαν χωρίς σκοπιμότητες... Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Άρμστρονγκ στο δίλεπτο πριν το τέλος έκανε το 91-65 και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.
Η κατοστάρα πάντως ήταν πολύ μακριά, αλλά τελικά ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος έγραψε το τελικό 95-68 στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης.
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 42-36, 71-47, 95-68.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14(4), Πάνκο 6, Ματσιούλις 8(1), Άρμστρονγκ 11, Ούκιτς 3(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 15, Διαμαντίδης 8(2), Κίτσεν 11, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 5.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 1, Νίκου 6(2), Παπανικολόπουλος 14(2), Δημάκος, Μαγκουνής 2, Λιακόπουλος 13(1), Δεληγιάννης 9, Καμπ 7(2), Τσιάκος 6, Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου