Τελευταία Νέα

26/11/12

12η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Άρης 4-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (2 γκολ, 1 ασίστ), ο Πανθρακικός συνέτριψε 4-0 τον Άρη και πήρε ένα πολύτιμο "τρίποντο" στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Σε ένα ματς-τελικό και για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια για την παραμονή, ο Πανθρακικός το μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο και πανηγύρισε την πιο εύκολη νίκη του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, με σκορ 4-0 επί του Άρη.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ενώ "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς στο 54' όταν και έκανε το 2-0, ενώ τα άλλα δύο τέρματα για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι εξίσου δραστήριοι από πλευράς γηπεδούχων, Μπαϊκαρά και Λουσέρο.
Στον αντίποδα, ο Άρης έχασε με κάτω τα χέρια το ματς χωρίς να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση, με μοναδικό ελαφρυντικό για τους Θεσσαλονικείς να είναι ότι αγωνίστηκαν από το 42' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκέσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο Πανθρακικός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην Κομοτηνή κόντρα στον Άρη μετά από δύο ισόπαλα αποτελέσματα μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ το 4-0 συνιστά την πιο ευρεία νίκη για την ομάδα της Θράκης στην ιστορία της στη Super League.
Να σημειωθεί πως ο αγώνας διεκόπη προσωρινά μετά το γκολ του Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα, για περίπου ένα τέταρτο, λόγω χρήσης δακρυγόνων από πλευράς Αστυνομίας κατά την είσοδο των οπαδών του Άρη στις εξέδρες.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής.
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς).
4ος: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (80' Κυβελίδης), Καστσελάν, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης (13' Μελίσσης (42' Μουνάφο)), Μπαϊκαρά, Χρήστου, Λαδάκης, Σκλιοπίδης.
Άρης (Πασιαλής-Μπουγιουκλής): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος (55' Ψυχογιός), Καζναφέρης, Αγκάνθο (62' Κανούλας), Γκέσιος, Παπαστεριανός, Μαργαρίτης, Σούνας (79' Ασλανίδης),  Κοέλιο.
Κίτρινες κάρτες:  Μακρυδημήτρης (7') / Γκέσιος (15').
Κόκκινες κάρτες: Γκέσιος (34' δεύτερη κίτρινη).
Σκόρερ: Παπαδόπουλος (1', 54' ), Μπαϊκαρά (44'), Λουσέρο (75').

Το ματς:

Ο αγώνας της Κομοτηνής είχε τον χαρακτήρα του "τελικού" τόσο για τον Πανθρακικό όσο και τον Άρη, όμως εκείνοι που μπήκαν με το "μαχαίρι στο στόμα" ήταν οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν πριν καν συμπληρωθούν 60 δευτερόλεπτα!
Ο Λουσέρο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Γιαννίτση του Άρη για να κάνει την κοντινή προβολή με το δεξί, με τον Βελλίδη να αποκρούει ασθενώς και τη μπάλα να χτυπάει πρώτα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού πριν περάσει τελικά ολόκληρη την γραμμή του τέρματος.
Η σέντρα πάντως για τους παίκτες του Άρη καθυστέρησε 13 λεπτά... Τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η Αστυνομία κατά την είσοδο των οπαδών των "κιτρίνων" στις εξέδρες είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και έτσι παίκτες, προπονητές και διαιτητές έφυγαν για τα αποδυτήρια μέχρι να "καθαρίσει" το τοπίο.
Όταν επανάρχισε το παιχνίδι, ο Πανθρακικός ήταν και πάλι εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και στο 8' έφτασε μία ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Μετά από εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Βαϊρουά έκανε εξαιρετικό κοντρόλ αλλά στάθηκε άτυχος στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, που είχε κάνει αρκετά βήματα έξω από την εστία του.
Η συνέχεια βρήκε τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα το ματς να αδυνατεί να βρει ρυθμό και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25' για την πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Άρη.
Ο Οικονομόπουλος βρήκε ελεύθερο πεδίο και εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κουτσόπουλο να πέσει στη δεξιά γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.
Έντεκα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Άρη, καθώς πέρα από το εις βάρος του σκορ υποχρεώθηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο.
"Μοιραίος" ήταν ο Γκέσιος ο οποίος αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 21 λεπτά (δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς που αποβάλλεται μετά από αυτό με τον Λεβαδειακό), αν και το τηλεοπτικό ριπλέι έδειξε πως ήταν μάλλον αυστηρή η απόφαση του διαιτητή Σπάθα να τιμωρήσει τον παίκτη για χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, το κακό... τρίτωσε για τους Θεσσαλονικείς ένα λεπτό πριν πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο καθώς δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, με τον Μπαϊκαρά να νικάει τον Βελλίδη με κεφαλιά.
Την ίδια ώρα, όλα πήγαν πρίμα για τον Πανθρακικό στο πρώτο μέρος, με μοναδικό μελανό σημείο τους τραυματισμούς των Μακρυδημήτρη και Μελίσση που ανάγκασαν τον Δερμιτζάκη να "ξοδέψει" δύο αλλαγές του από τα πρώτα 45 λεπτά.
Η όποια αγωνία υπήρχε πάντως για το τελικό αποτέλεσμα εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανθρακικό να κάνει τρία τα τέρματά του και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 54ο λεπτό.
Σε εκείνο το λεπτό ο Βαϊρουά "τρύπησε" την άμυνα του Άρη με κάθετη μπαλιά , ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και την πέταξε στον κενό χώρο, με το "γεμάτο" σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη.
Το 3-0 έβαλε ουσιαστικά τίτλους τέλους στο ματς, με τον Άρη να πετάει "λευκή πετσέτα" και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν με όρεξη για ένα ακόμα τέρμα χάνοντας μικροευκαιρίες με τους Λουσέρο (62'), Λαδάκη (65'), Μουνάφο (66') και Βαϊρουά (68').
Τελικά, το τέταρτο τέρμα που κυνήγησαν μεθοδικά ήρθε στο 75': ο Βαϊρουά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έστρωσε με το στήθος στον Λουσέρο και εκείνος με όμορφο πλασέ έκανε το 4-0 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο των γηπεδούχων.
Στο 85' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έφτασε μία ανάσα από το να πανηγυρίσει χατ-τρικ και να πετύχει το γκολ της... αγωνιστικής, όμως η "φωτοβολίδα" που έπιασε πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Άρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

MVP της αναμέτρησης:

Σε μία βραδιά που η επιθετική γραμμή του Πανθρακικού "πετούσε φωτιές" εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο "Παπ" πέτυχε το πρώτο και το τρίτο τέρμα της ομάδας του (εξαιρετικά γκολ αμφότερα), έδωσε την ασίστ για το δεύτερο, ενώ είχε διαρκή κίνηση στο γήπεδο όντας μία μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Άρη. Το "κερασάκι στην τούρτα" της εντυπωσιακής του εμφάνισης, που παρέπεμπε στον παίκτη που είχαμε δει και θαυμάσει πριν από πολλά χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν το σουτ-κεραυνός που έπιασε πολύ μακριά από τη μεγάλη περιοχή στο 85', με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!

Ο αδύναμος κρίκος:

Όλη η ομάδα του Άρη, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να εμφανίζεται χωρίς αρχή, μέση και τέλος στον αγωνιστικό χώρο (μόνο 3 τελικές προσπάθειες σε 90 λεπτά, με τη 1 να είναι εντός εστίας ενώ ταυτόχρονα επέτρεψε στον αντίπαλό της να δημιουργήσει 17 τελικές) και να γνωρίζει απολύτως φυσιολογικά τη συντριβή. Αυτή ήταν μάλιστα η τρίτη διαδοχική ήττα για τους "κίτρινους" που τους κρατάει καθηλωμένους στη γραμμή του υποβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου