Τελευταία Νέα

20/4/13

24η Aγωνιστική A1 : ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο 84-80

Ζωντανοί στο κυνήγι της 8άδας πέτυχε ο ΚΑΟΔ που επικράτησε του Ρεθύμνου με 84-80 χάρις στην εκπληκτική εμφάνιση του Εντίν Μπάβσιτς που τέλειωσε το ματς με 33 πόντους (22 στο ημίχρονο) και τη ψυχραιμία του Θοδωρή Ζάρα.
Οι Δραμινοί με αυτή τη νίκη βρίσκονται σε τροχιά πλέι-οφ κυνηγώντας ουσιαστικά τον Απόλλωνα Πατρών (καθώς ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι και διατήρησε διαφορά ασφαλείας). Μεγάλοι πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν ο Εντίν Μπάβτσιτς (33 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Θοδωρής Ζάρας που απέκρουσε την ύστατη προσπάθεια του Ρεθύμνου να γυρίσει το ματς από το -11 του δευτέρου ημιχρόνου.
Η εξέλιξη του αγώνα:
Οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς αισθητές τις προθέσεις τους, ξεκινώντας εντυπωσιακά το παιχνίδι. Ουσιαστικά κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα και να μη το χάσουν ως το τέλος, κάτι που οφείλουν στον Βόσνιο ψηλό τους. Ο Μπάβσιτς πέτυχε νωρίς 15 πόντους για να οδηγήσει τον ΚΑΟΔ στο 26-22 με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος.
Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Πέτγουεϊ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Χορν. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ κράτησε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (13 πόντους στο πρώτο 20λεπτο), αλλά υπολόγιζε χωρίς τον... Μπάβσιτς. Ο έμπειρος σέντερ-φόργουορντ συνέχισε να απειλεί από μακρινή απόσταση, αλλά και να κάνει τη ζημιά μες στη ρακέτα, με αποτέλεσμα το +9 (49-40) στο ημίχρονο που ήταν και η μεγαλύτερη ως τότε διαφορά.
Μπορεί οι Δραμινοί στο δεύτερο ημίχρονο να μην ήταν τόσο εύστοχοι από την περιφέρεια (είχαν 7/11 στο πρώτο και 1/7 στο υπόλοιπο ματς), αλλά παρόλα αυτά είχαν τον τρόπο να διατηρούν το προβάδισμα τους που έγινε σιγά σιγά και διψήφιο. Αυτό μετά το αρχικό μουδιασμένο ξεκίνημα στην επανάληψη, κατά το οποίο ο Πέτγουεϊ έκανε το 51-47.
Η αντίδρασηήταν άμεση: επιμέρους 7-2 και (58-49) για τον ΚΑΟΔ που είδε τον Τζέισον Ρόου να παίρνει φάσεις πάνω του και τον Μπάβσιτς να συνεχίζει το δικό του κρεσέντο. Κάπως έτσι έγινε το 68-60 στο 30'. Το Ρέθυμνο κατάφερε στο φινάλε να γίνει ξανά απειλητικό αφενός αλλάζοντας την άμυνα του και αφετέρου δημιουργώντας φάσεις για τον Νέστορα Κόμματο που εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του.
Οι φιλοξενούμενοι ψαλίδισαν στο τελευταίο 3λεπτο τη διαφορά στους 4 πόντους και στη συνέχεια έκαναν την τελευταία αντεπίθεση τους. Συγκεκριμένα με τρίποντο του Κάρτερ μείωσαν σε 80-77 κι ενώ προηγουμένως ο Ζάρας είχε δώσει ανάσα με δύο βολές. Ο Νόουλς που δέχτηκε το φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος έκανε 0/2 και ουσιαστικά έβαλε την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ ξανά στο παιχνίδι.
Ο Κάρτερ κέρδισε νέο φάουλ (για να μην επιχειρήσει τρίποντο ισοφάρισης) με αποτέλεσμα με το δικό του 2 στα 2, η διαφορά να πέσει στη μικρότερη δυνατή τιμή (80-79). Τελικά ο Ζάρας που στήθηκε ξανά στη γραμμή άλλες δύο φορές και με 4/4 έκανε το τελικό 84-80.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-22, 49-40, 68-60, 84-80.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 15 (4), Ακεψεμαΐδης 2, Μπένας, Μάικλ 4, Μπάβτσιτς 33 (2), Ζάρας 7, Ιωάννου, Πάλμερ 12 (1), Ρόου 9 (1), Ράντοβιτς.
Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χορν 8 (2), Καλλινικίδης, Προύιτ 5 (1), Αγγελόπουλος 7, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 6, Κόμματος 17 (3), Κάρτερ 15 (1), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 18 (2), Σιζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου