Τελευταία Νέα

30/9/13

6η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Πανθρακικός 1-1

Τέταρτη ισοπαλία φέτος στα Περιβόλια, με τον Πλατανιά να μένει στο 1-1 με τον Πανθρακικό, ισοφαρίζοντας στο φινάλε με τον Ναζλίδη. Ο Κάσες είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Χωρίς νίκη για έκτο παιχνίδι παρέμεινε ο Πλατανιάς, που μετράει πέντε ισοπαλίες στη φετινή Superleague, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στα Περιβόλια.
Η τέταρτη σημειώθηκε με αντίπαλο τον Πανθρακικό, με τους Κρητικούς να μένουν πίσω στο σκορ αυτή τη φορά (είχαν προηγηθεί τις τρεις προηγούμενες) από το γκολ του Κάσες στο 49ο λεπτό.
Ωστόσο, ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, Θωμάς Ναζλίδης, κατάφερε μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, να νικήσει τον Σέρεμετ στο 87ο λεπτό με ωραία κεφαλιά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Θρακιώτες τέλειωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Χρήστου στο 82'.
Έτσι, ο Πλατανιάς κέρδισε μία θέση στο βαθμολογικό πίνακα, αφού προσπέρασε τον ΟΦΗ και είναι πλέον 14ος μαζί με τη Βέροια και το Λεβαδειακό. Από την άλλη, ο Πανθρακικός έπιασε στην 6η θέση τον Αστέρα Τρίπολης και την Καλλονή με 9 βαθμούς.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολιών.
Διαιτητής: Μήτσιος.
Βοηθοί: Πασχάλης, Καμπούρης.
Συνθέσεις:
Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης (85' Στόλερ), Φαΐσκα, Φερνάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα, Τετέ, Κάταϊ (52' Μπέλιτς), Ναζλίδης, Γουνδουλάκης, Τόρες (58' Γ.Ε. Γιακουμάκης).
Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Ζος (46' Χρήστου), Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Εμπό (81' Τζάνης), Κάσες, Ρομέου, Ιγκόρ (25' Ζεκίνια).
Γκολ: 87' Ναζλίδης / 49' Κάσες.
Κίτρινες κάρτες: Ζουμπουλάκης / Ρομέου, Ντιόγκο, Χρήστου, Σέρεμετ, Μίκουλιτς, Τζάνης.
Κόκκινη κάρτα: 82' Χρήστου.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες είχαν να παρουσιάσουν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο 20λεπτο, κανένας από τους δύο τερματοφύλακες δεν ανησύχησε, αφού δεν έγινε καν κάποιο σουτ προς την εστία τους. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, όταν ο Τόρες γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Κάταϊ δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ και εν συνεχεία ο Ναζλίδης σημάδεψε ψηλά, παρά το γεγονός ότι πλάσαρε ανενόχλητος μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Δοκάρι από το... πουθενά.
Στο 25ο λεπτό, ο Μάντζιος αναγκάστηκε να αντικαταστήσει το βασικό του σέντερ φορ και πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ιγκόρ, ο οποίος τραυματίστηκε. Στη θέση του πέρασε ο Ζεκίνια, ο οποίος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η μπάλα γύρισε προς τον Γιωργαλλίδη, ο οποίος καθυστέρησε να απομακρύνει, και όταν το έκανε, η μπάλα κόντραρε στον Πορτογάλο και χτύπησε στο δεξί του δοκάρι.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία άλλη αξιοσημείωτη φάση, αφού μπορεί ο Πλατανιάς να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε καθόλου τους φιλοξενούμενους.
Κάσες και 0-1.
Με γκολ για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 49' ο Ζεκίνια σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες και με κοντινή κεφαλιά ο Κάσες έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιωργαλλίδη. Μάλιστα, ο Ισπανός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ έξι λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε κατευθείαν στην αγκαλιά του Γιωργαλλίδη.
Ο Πλατανιάς απειλούσε μόνο με κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να βρει στόχο, στέλνοντας σε δύο περιπτώσεις την μπάλα άουτ.
Αριθμητικό πλεονέκτημα και γκολ ο Πλατανιάς.
Το σκληρό παιχνίδι του Πανθρακικού τιμωρήθηκε με έξι κίτρινες κάρτες, αλλά και μία κόκκινη του Χρήστου, ο οποίος πρόλαβε μέσα σε 37 λεπτά να αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 82'. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Κρητικοί, με τον Ναζλίδη να ρίχνει μία προειδοποιητική βολή στο 84', αλλά τον Σέρεμετ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του.
Ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στη φάση του 87ου λεπτού, όταν και πάλι ο Ναζλίδης "όπλισε" με το κεφάλι μετά από σέντρα του Μπέλιτς, ο Σέρεμετ εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία, αλλά η απόκρουσή του δεν απέτρεψε το γκολ, αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας του κι έγινε το 1-1.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν όλα τα λεφτά σήμερα για τον Πλατανιά. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε, αλλά και το γεγονός πως όλες οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων είναι εκφραστή τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

Η απογοήτευση:

Ο Γιάννης Χρήστου πρόλαβε μέσα σε 37 λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, κι ενώ ο Πλατανιάς πίεζε για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου