Τελευταία Νέα

29/9/13

6η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-1

Τα γκολ της αγωνιστικής! (vids)
Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τους Μπεργκ και Φιγκερόα να αναδεικνύονται σε φονικό δίδυμο σκοράροντας για το Τριφύλλι. Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντε Μπλάσιτς με υπέροχο τέρμα.
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του που τον έφερε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1. Οι πράσινοι με σκόρερ τους Μπεργκ στο 59' και Φιγκερόα στο 76' νίκησαν την ομάδα της Αρκαδίας σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα δυο τέρματα.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά πέρα από το γκολ του Ντε Μπλάσιτς στο 61' και έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του όπως ακριβώς είχε δείξει από τις προηγούμενες μέρες με τον Τριανταφυλλόπουλο στο δεξί άκρο και με τους Κλωναρίδη και Ντίνα στα δυο πλευρά θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των δυο ακραίων του. Κάτι το οποίο το κατάφερε ιδίως με τον Κλωναρίδη ο οποίος δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.
Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας δεν μπόρεσε να βγάλει τα στοιχεία που διαθέτει σαν ομάδα με τον Παναθηναϊκό να έχει κλείσει καλά τους χώρους και να μην δίνει δικαίωμα στους φιλοξενούμενους.
Στην διάρκεια του αγώνα ο Αναστασίου με τις αλλαγές του, την χρησιμοποίηση του Φιγκερόα, μαζί με τον Μπεργκ άλλαξε το σύστημα των πράσινων και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει η νίκη ενώ και η αλλαγή του Μέντες ήταν πολύ καλή για να κλείσει τους διαδρόμους και να "κλειδώσει" ο Παναθηναϊκός τη νίκη.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο:  "Απόστολος Νικολαϊδης".
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών).
Βοηθοί: Γεωργαράκος, Τσολάκης (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (74' Φιγκερόα), Ντίνας (80' Μέντες), Μπεργκ (90' Μπαϊράμι).
Αστ. Τρίπολης (Τσιώλης): Ερνάνες, Τσαμπούρης, Γκοιάν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (81' Καράσκο), Ουσέρο, Γκρατσίνι (54' Εντό), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Μπαράλες (77' Χουάνμα).
Γκολ: 59' Μπεργκ, 76' Φιγκερόα/61' Ντε Μπλάσιτς.
Κίτρινες κάρτες: 79' Τριανταφυλλόπουλος, 82' Πράνιτς, / 32' Μπαράλες, 57' Τσαμπούρης, 64' Εντό, 87' Ναβάρο, Πιπίνης.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όπως άλλωστε σε όλα τα εντός έδρας, επηρεασμένος και από τον κόσμο του. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την υπεροχή και προσπάθησε να απειλήσει με την πρώτη φάση να έρχεται στο 9'. Οι Κλωναρίδης και Πράνιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Κροάτης έκανε την σέντρα αλλά οι Ζέκα και Μπεργκ δεν πρόλαβαν να μπουν στην φάση.

Στο 13' ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Νάνο από τα αριστερά γύρισε συρτά στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ στο ύψος του πέναλτι με τον Σουηδό να βλέπει δίπλα του τον Κλωναρίδη του έδωσε την πάσα ο νεαρός άσος των πράσινων σούταρε συρτά και ο Ερνάνες μπλόκαρε.
Οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 17' όταν ο Κλωναρίδης ωραία πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από πλάγια, προσπάθησε πάνω στην γραμμή να περάσει έναν ακόμη αντίπαλο του αλλά κόπηκε.
Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό και κάποιες σέντρες περνούσαν ανεκμετάλλευτες με τον Καπίνο να μην έχει πρόβλημα.
Στο 27' οι πράσινοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Πράνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά αντί να σουτάρει έκανε την σέντρα, πάρε-βάλε για τον Μπεργκ αλλά η κεφαλιά του Σουηδού πέρασε έξω.
Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 44' όταν ο Ντίνας μετά από ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού έγινε κάτοχος της μπάλας και ενώ είχε αριστερά του τον Κλωναρίδη ελεύθερο προσπάθησε να σουτάρει και κόπηκε.
Τρεις φάσεις με το καλημέρα.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο δυνατά και σε πέντε λεπτά έκανε τρεις φάσεις για γκολ. Η πρώτη στο 47' με τον Ζέκα να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή. Ο Πορτογάλος έκανε ένα σουτ που δεν περίμενε κανείς και η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Ερνάντες.
Στο 49' ο Παναθηναϊκός πίεσε έκλεψε την μπάλα και ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ με τον Ερνάντες αλλά δεν πλάσαρε σωστά με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να τον νικάει και τον Τσαμπούρη να διώχνει.
Στο 53' και πάλι ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό αλλά ο Ερνάντες και πάλι έπεσε και έπιασε την μπάλα.
Τρίτη και φαρμακερή.
Στο 59' ο Παναθηναϊκός με τον Μπεργκ έφτασε στο γκολ καθώς ο Σουηδός δεν συγχώρησε για τρίτη φορά.  Ο Μπέργκ μετά από μπαλιά του Σίλντενφελντ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Την κατέβασε με το στήθος και γύρισε υπέροχα με απευθείας σουτ και νίκησε τον Ερνάντες.
Ο Σουηδός σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς και πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε μπροστά στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Ισοφάριση από Ντε Μπλάσιτς.
Με την σέντρα στο 61' ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση με τον Ντε Μπλάσιτς. Ο άσος των φιλοξενούμενων έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία νικώντας και τον Καπίνο σε ένα υπέροχο τέρμα. 
Ο Παναθηναϊκός παρά την άμεση ισοφάριση συνέχισε να έχει την κατοχή και έψαξε για ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα ο Αναστασίου έριξε στην μάχη στο 74' τον Φιγκερόα αντί του Κλωναρίδη ενώ άλλαξε και το σύστημα του Τριφυλλιού.
Γκολ στην δεύτερη επαφή.
Η αλλαγή αυτή μπέρδεψε κάπως τους φιλοξενούμενους και έτσι στο 76' ο Αργεντινός στην δεύτερη επαφή με την μπάλα έδειξε ότι έχει το γκολ όσο λίγοι. Ο Λαγός έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Λούτσο με προβολή νίκησε τον Ερνάντες.
Ο Αναστασίου έκανε μια ακόμα αλλαγή για να κλείσει τους χώρους και να κρατήσει το 2-1 με τον Μέντες αντί του Ντίνα και έτσι στα τελευταία δέκα λεπτά οι πράσινοι δεν δέχτηκαν πίεση και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

MVP της αναμέτρησης:

Πολύ καλό παιχνίδι και σπουδαίο γκολ από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός ήταν σε πολλές φάσεις τις οποίες έχασε αλλά έβαλε το πιο δύσκολο.

Απογοήτευση:

Ο Ουσέρο δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Αστέρα όπως σε άλλα παιχνίδια καθώς αποτελεί παίκτη βαρόμετρο για την ομάδα της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου