Τελευταία Νέα

29/9/13

6η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός 4-2

Bαριά ταξιαρχία! (4-2, vids)

Κάνοντας δύο φορές ανατροπή, ο Απόλλων Σμύρνης θριάμβευσε με 4-2 του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (ακολούθησαν το 2-1 επί του Άρη στην 1η αγωνιστική), ο Απόλλων Σμύρνης σήκωσε κεφάλι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς σε ένα χορταστικό ματς με αγγλικό σκορ, επιβλήθηκε 4-2 του Λεβαδειακού στη Ριζούπολη.
Πέρα την ομάδα, η νίκη αυτή ήταν "οξυγόνο" και για τον τεχνικό της "ελαφράς ταξιαρχίας" Αλέκο Βοσνιάδη που είχε βρεθεί σε άβολη θέση ελέω των άσχημων αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα, με τον Λεβαδειακό από την πλευρά του να μην "σπάει" ούτε αυτή τη φορά την αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην νικάει ποτέ στη Ριζούπολη.
Οι "πράσινοι" της Βοιωτίας επισκέφτηκαν για όγδοη φορά το συγκεκριμένο γήπεδο και γνώρισαν την 5η ήττα τους ενώ μετρούν και 3 ισοπαλίες.
Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Λεβαδειακός αναρριχήθηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας έχοντας πλέον απολογισμό 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ στον αντίποδαο Λεβαδειακός γνώρισε την ήττα μετά από δύο σερί θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και έπεσε στην 15η θέση.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας".
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου).
Βοηθοί: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών),  Θανάσης Ταρανάς (Αθηνών).
4ος: Γιώργος Κύζας (Δράμας).
Παρατηρητής: Θανάσης Βέλλιος (Ξάνθης).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46' Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62' Μπάρκογλου), Γκουέλα (88' Άλβαρες)
Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (80' Βασιλείου), Μάντζιος, Κάντζι (46' Μάρτινς), Λαμπρόπουλος (74' Μπούστο), Κονέ
Γκολ: Κόρμπος (41'), Δεληζήσης (49'), Φαρινόλα (64'), Μπάρκογλου (90+4') / Κονέ (33'), Μάρτινς (61')
Κίτρινες: Κόρμπος (43'),  Άλβαρες (90') /  Κάντζι (25'), Κονέ (56'), Μουλόπουλος (76'), Λυκογιάννης (90+2')

Ο αγώνας:

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους φιλάθλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης, με Απόλλωνα και Λεβαδειακό να μπαίνουν δυνατά και να έχουν να επιδείξουν αμφότεροι από δύο καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν στο ξεκίνημα και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Έγκον στο 5' (αρχικά ο Λυκογιάννης κόντραρε το επικίνδυνο σουτ του ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Στρατηλάτης μπλόκαρε κοντινή κεφαλιά του) και με τον Γκουέλα στο 7' (σουτ πάνω από την εστία).
Η "απάντηση" από τους Βοιωτούς στο φουριόζο ξεκίνημα του Απόλλωνα ήταν εξίσου εντυπωσιακή: ο Τζόρβας εκτινάχτηκε σε έδιωξε σε κόρνερ στο 9' την κεφαλιά του Σαγκινέτι ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Έλληνας γκολκίπερ είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά σε διαγώνιο του Ορτέγκα.
Μετά από το φρενήρες ξεκίνημα όπου η μπάλα έφτανε πολύ γρήγορα στις δύο περιοχές, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε σταδιακά μέχρι το ημίωρο, με τους παίκτες του Τάκη Λεμονή να έχουν πάντως την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτό το διάστημα και να δικαιώνονται.
Ο Μάντζιος είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 31' αλλά την σπατάλησε, με το σουτ του από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή να φεύγει πάνω από το δοκάρι, με το 1-0 για τους φιλοξενούμενους να έρχεται ωστόσο στο 33' με έναν άκρως θεαματικό τρόπο.
Ο Εμανουέλ Κονε εκτέλεσε φάουλ-κεραυνό, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς το αριστερο "παραθυράκι" του Τζόρβα και τον Έλληνα γκολκίπερ να μην καταφέρνει να τη σταματήσει παρότι τη βρήκε λίγο κατά την εκτίναξή του (0-1).
Το προβάδισμα αυτό δεν κράτησε ωστόσο πολύ για τους "πράσινους", με τον Απόλλωνα να φέρνει το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα.
Ο Διαμάντης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κόρμπος με δύσκολη προβολή έστειλε τη μπάλα στη δεξία γωνία του Στρατηλάτη για το 1-1, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει πάντως το γκολ από σεβασμό στην πρώην ομάδα του.
Όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο μέρος, ανάλογα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας, στέλνοντας δηλαδή τη μπάλα στα δίχτυα!
Ο Γκουέλα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Δεληζήσης κέρδισε κατά κράτος τους αντιπάλους του στον αέρα, για να γράψει το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Μετά την ανατροπή του σκορ από πλευράς "ελαφράς ταξιαρχίας", ο Λεβαδειακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να παίξει πιο ανοιχτά και πίεσε αισθητά για την ισοφάριση.
Στο 51' η μπάλα πήρε εντυπωσιακά φάλτσα από το σουτ του Κονέ εκτός περιοχής και χρειάστηκε να βγάλει σε κόρνερ ο Τζόρβας, με τον γκολκίπερ να αποκρούσει στο 56' και το σουτ του Ορτέγκα, ενώ ενδιάμεσα ο Γκουέλα είχε απειλήσει για τον Απόλλωνα με εκτέλεση φάουλ που πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση και ανταμείφθηκαν γρήγορα, στο 61', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καπό ο Μάρτινς δεν δυσκολεύτηκε -όντας αμαρκάριστος- από πλεονεκτική θέση να κάνει το 2-2 με πλασέ.
Ο Απόλλωνας όμως είχε τη "λύση" για μία ακόμα φορά αφού δύο τρία λεπτά αργότερα έφτασε στο 3-2! Ο Βέρτζος επιχείρησε βαθιά μπαλιά, ο Μανόλο είχε τραγική αντίδραση και ο Φαρινόλα δεν έχασε την ευκαιρία να βγει σε θέση βολής και με πλασέ από πλάγια θέση να νικήσει τον Στρατηλάτη για το 3-2.
Οι συγκινήσεις δεν είχαν σταματημό όμως στη Ριζούπολη και στο 68' ο Λεβαδειακός άγγιξε το 3-3... Ο Μάρτινς εξαπέλυσε βολίδα έξω από την περιοχή και ο λόγος που δεν πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του μέσα σε επτά λεπτά ήταν πως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς σταμάτησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.
Στο 75' ο Λεβαδειακός έγινε επικίνδυνος και πάλι, με τους παίκτες του να γυρίζουν ωραία τη μπάλα και τον Ορτέγκα να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τη μπάλα να σταματάει στην αγκαλιά του Τζόρβα.
Στα τελευταία 20 λεπτά, ο Απόλλων παραχώρησε γήπεδο στον αντίπαλό του όμως έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψε στον Τζόρβα να απειληθεί ουσιαστικά και στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πρόσθεσε το... κερασάκι στην τούρτα με το τέταρτο γκολ.
Ο Άλβαρες έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά και τη γύρισε προς την περιοχή, με τον Μουλόπουλο να αδυνατεί να απομακρύνει και τον Μπάρκογλου με δεξί πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης, καθώς σε έναν ματς-τελικό όπως είχε χαρακτηριστεί από πολλούς που η νίκη ισοδυναμούσε με "εξάποντο", κατάφερε να παρουσιάσει στο χορτάρι ένα σύνολο παθιασμένο και με αυταπάρνηση, που γύρισε δύο φορές εις βάρος της καταστάσεις για να φτάσει στην επιτυχία. Επιτυχημένες και οι αλλαγές του, με δύο από τους παίκτες που μπήκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (Φαρινόλα, Μπάρκογλου) να χρίζονται σκόρερ.

Η απογοήτευση:

Αμφότερες οι δύο ομάδες δεν διακρίνονται για τις αμυντικές τους επιδόσεις (οι δύο χειρότερες άμυνες της φετινής Super League) ωστόσο στο μεταξύ τους ματς μεγάλη χαμένη ήταν αυτή του... Λεβαδειακού. Και αυτό γιατί στα τρία από τα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων υπήρχε σοβαρή ευθύνη, ατομικά, για παίκτες των "πρασίνων", με αποκορύφωμα το... μη μαρκάρισμα του Μανόλο στον Φαρινόλα στη φάση του 3-2 για τον Απόλλωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου