Τελευταία Νέα

20/10/13

8η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Άρης 0-1

                                Να αλλάξει το μέλλον

Ο Άρης με το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι απέδρασε μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές ενώ ο διαιτητής απέβαλε τον Πουλίδο αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα.
Το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι επέτρεψε στον Άρη να αποδράσει μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ ποδοσφαιριστές έχοντας τρεις αποβολές στις καθυστερήσεις.
Η νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τα δείγματα γραφής της δουλειάς του Ζόραν Μιλίνκοβιτς σε αντίθεση με τον Στέφαν Στόικα που είδε το ντεμπούτο του στον πάγκο της «Βασίλισσας του βορρά» να συνοδεύεται από ήττα.
Σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστής ήταν και ο διαιτητής Βοσκάκης καθώς έδειξε δεκατέσσερις κίτρινες κάρτες, πέντε σε ποδοσφαιριστές της Βέροιας και εννιά σε αυτούς του Άρη, με χαρακτηριστική αυτή του Κύργια στο 73' που βρισκόταν στον πάγκο!
Οι τρεις τελευταίες δόθηκαν όλες εναντίον του Άρη και μάλιστα στις καθυστερήσεις, ήταν οι δεύτερες με αποτέλεσμα οι Οικονομόπουλος, Αγκάνθο και Πουλίδο να αποβληθούν.
Τρεις αποβολές που όπως ήταν επόμενο επισκίασαν το αγωνιστικό κομμάτι όπου εκτός του γκολ του Ουντότζι ,η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση στο 70' με το δοκάρι του Μπαργκάν.
Τρεις αποβολές από τις οποίες -ως δεύτερη κίτρινη κάρτα-  η μόνη που μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη είναι αυτή στο 93' στον Οικονομόπουλο με αιτιολογία το "θέατρο" για να εκμαιεύσει πέναλτι.
Οι άλλες δύο ήταν υπερβολικές. Και για το φάουλ Αγκάνθο και για υποτιθέμενη ειρωνεία εκ μέρους του Πουλίδο, όταν πρότεινε το χέρι του στον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου).
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Βλάσσης (Λασιθίου).
Συνθέσεις:
Βέροια (Στόικα): Αναστασόπουλος, Μπεν, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (65΄ Ζεζίνιο), Μπαργκάν, Ορέστες, Σισόκο, Καλτσάς , Όστοιτς (76΄ Ντα Κόστα), Σιόντης (85΄ Σεγκούντο).
Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Πουλίδο, Ψυχογιός, Παπαδόπουλος (46΄ Αγκάνθο), Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Τάτος, Ίμπε (60΄ Σταυρόπουλος), Ουντότζι (82΄ Αγγελούδης).
Γκολ: Ουντότζι (61΄ Άρης).
Κίτρινες κάρτες: Οικονομόπουλος (9΄ Άρης), Ηρακλής (12΄ Άρης), Τάτος (12΄ Άρης), Καλτσάς (37΄ Βέροια), Σιόντης (43΄ Βέροια), Όστοιτς (48΄ Βέροια), Κύργιας (73΄ Άρης), Έλσνερ (77΄ Άρης), Πουλίδο (77΄ Άρης), Γεωργιάδης (80΄ Βέροια), Αγκάνθο (80΄ Άρης), Οικονομόπουλος (93΄ Άρης), Αναστασόπουλος (93΄ Βέροια), Αγκάνθο (94΄ Άρης), Πουλίδο (97΄ Άρης).
Κόκκινη κάρτα: Οικονομόπουλος (93΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Αγκάνθο (94΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη), Πουλίδο (97΄ Άρης, δεύτερη κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα:

Παιχνίδι κέντρου με λάθη οφσάιντ.
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε την μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες ωστόσο ο Βοσκάκης δεν δίστασε να χρεώνει με κίτρινη κάρτα τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για διαμαρτυρία.Ο δεύτερος βοηθός Βλάσσης,  ελέγχεται για τα οφσάιντ του σε βάρος του Άρη.
Καταρχήν στο 2΄ στην μπαλιά του Τάτου για τον Ουντότζι, στο 12΄ η μπάλα από το σουτ του Καλτσά κατέληξε άουτ ενώ στο 20΄ ο Διούδης δεν ανησύχησε από την κεφαλιά του Ορέστες όπως και στο 23΄ στο σουτ του Μπεν.
Άστοχα σουτ για Καλτσά και Μρντάκοβιτς για την Βέροια στο δίλεπτο 31΄ και 32΄ ενώ στο 35΄ και πάλι ο Σταυρουλάκης σηκώνει την σημαία του στην πάσα του Τάτου στον Ουντότζι. Κι όσο για την τελευταία φάση ήρθε στο 40΄ από το σουτ του Παπαδόπουλου με τον Αναστασόπουλο να απέκρουσε σε κόρνερ.
Ο Ουντότζι είχε τον τρόπο.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον όσον αφορά το αγωνιστικό του κομμάτι μέχρι το 78' και την ενστικτωδώς απόκρουση του Διούση στην κεφαλιά του Σισοκό. Μάλιστα στο 70' ο Μπαργκάν είδε το δοκάρι να του αρνείται την ισοφάριση στο σουτ που επιχείρησε μετά το γκολ του Ουντότζι στο 61' που διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Τη φορά αυτή ο Νιγηριανός «χτύπησε» με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάτου.
Σε ένα πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Άρης έδειξε να έχει παθητικό ρόλο χωρίς όμως να του στοιχίσει. Κι αυτό γιατί η μπάλα από τα δύο σουτ του Καλτσά στο 51' και στο 54' έφυγε άουτ. Ακόμη και στο 63' ο Διούδης δεν ανησύχησε από το σουτ του Μρντάκοβιτς.
Οι 1+3 αποβολές του Βοσκάκη.
Κι αν στο 73΄ ο Βοσκάκης έδωσε κίτρινη κάρτα στον Κύργια που ήταν στον πάγκο του Άρη από το 80΄ μέχρι και μετά το τελευταίο του σφύριγμα απέβαλε τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όλους μετά το 90΄. Καταρχήν στο 80΄ απέβαλλε από τον πάγκο του Άρη τον προπονητή τερματοφυλάκων Θόδωρο Κάντα για να ακολουθήσουν οι αποβολές ποδοσφαιριστών.
Τον χορό άνοιξε η δεύτερη κίτρινη στον Οικονομόπουλο στο 93΄ για θέατρο, ένα λεπτό μετά, στον Αγκάνθο για φάουλ και μετά την λήξη του παιχνιδιού στο 97΄ στον Πουλίδο. Αυτό σημαίνειι ότι οι τρεις τους θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Πλατανιά Χανίων.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Σαλόζε Ουντότζι εκτός από το γκολ που σημείωσε και χάρισε την νίκη στον Άρη επί της Βέροιας στο Δημοτικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Αναστασόπουλου.

Η απογοήτευση:

Ο Μίλγιαν Μρντάκοβιτς δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να διασπάσει την άμυνα ζώνης του Άρη με αποτέλεσμα ο πρώτος σκόρερ της Βέροιας να γίνει αλλαγή στο 65΄ από τον Ζεζίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου