Τελευταία Νέα

20/10/13

8η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - Skoda Ξάνθη 1-5

                                 Διπλό... Σόλ-ο! (1-5 vid)
Σε ένα ματς με "τρελό" ρυθμό η Καλλονή μπήκε καλύτερα, έχασε πολλές ευκαιρίες, δέχθηκε όμως δυο γρήγορα γκολ και στη συνέχεια κατέρρευσε γνωρίζοντας τελικά την ήττα με το βαρύ 5-1.
Το παιχνίδι ματς είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Η Καλλονή μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ωστόσο χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και με δυο γρήγορα γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών έφεραν τα πάνω κάτω.
Στη συνέχεια η Καλλονή κατέρρευσε, η αμυντική της γραμμή έκανε πολλά λάθη και γνώρισε την ήττα με 5-1.
Πλέον η Καλλονή αρχίζει και βυθίζεται στον βαθμολογικό πίνακα, αφού μετρά τέσσερις σερί ήττες έχοντας πετύχει μάλιστα μόλις ένα γκολ και έχοντας δεχθεί οκτώ!
'Όπως καταλαβαίνουμε όλοι ο Γιάννης Ματζουράκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που έχει αποδειχθεί... "προπονητοφάγο".

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης.
Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου).
Βοηθοί: Φαντόπουλος Νικόλαος, Χαρίσης Κοσμάς.
Συνθέσεις:
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (Χωριανόπουλος 59'), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (Αγρίτης 58), Λεοζίνιο, Χουάνλου (Γάλας 66'), Γκαρσία, Καζάκης.
Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μάρτινς, Φλίσκας, Ντιέ (Χοσέμι 73'), Κάλβο (Ράνος 84'), Σουάρες (Βασιλακάκης 63'), Σολτάνι, Σολάρι.
Γκολ: Μαρσέλο (41' κεφαλιά) -- Σολάρι (κεφαλιά 24')-(45' πλασέ)-(92' σουτ), Σολτάνι (32' κεφαλιά)-(54' σουτ),
Κάρτες: Καζάκης (κίτρινη 12'), Αναστασιάδης (κίτρινη 34'), Σουάρες (κίτρινη 60'), Μαρσέλο (73' κίτρινη).

Η ανασκόπηση του αγώνα.

Καλύτερη η Καλλονή στο ξεκίνημα του αγώνα έχασε τρεις μαζεμένες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος στο 7' και το 9' με δυνατό σουτ από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ νωρίτερα ο Χουάνλου με τον ίδιο τρόπο νικήθηκε από τον Ζαρόπουλο της Ξάνθης.
Στο 21ο λεπτό η Καλλονή έφτασε δυο φορές ακόμα στο γκολ με τον Λεοζίνιο αυτή τη φορά. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως τη πρώτη απέκρουσε ο Ζαρόπουλος, ενώ τη δεύτερη η μπάλα βγήκε για λίγο άουτ.
Κόντρα στη ροή.
Η Ξάνθη στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει. Για την ακρίβεια στη δεύτερη αλλά στην ίδια φάση. Αρχικά ο Σουάρες έκανε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, όμως ο Σιδεράκης έδιωξε σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης ο Σολάρι με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 24ο λεπτό.
Οκτώ λεπτά αργότερα η Ξάνθη έκανε δυο τα τέρματα της με τον Σολτάνι αυτή φορά που σκόραρε επίσης με το κεφάλι ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της Καλλονής.
Η Καλλονή γλύτωσε την αποβολή μάλιστα στο 34ο λεπτό, όταν σε σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Αναστασιάδης βρήκε πολύ άσχημα τον τερματοφύλακα Ζαρόπουλο, όμως ο διαιτητής έδωσε μόνο κόκκινη.
Και πάλι με το κεφάλι.
Μέχρι στιγμής έχουμε δυο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, και τα δυο με το κεφάλι. Η Καλλονή λοιπόν μπήκε ξανά στο παιχνίδι με το... κεφάλι. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Μαρσέλο, που έχασε πολλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα έκανε το 1-2 στο 41ο λεπτό.
Η χαρά των παικτών της Καλλονής δεν κράτησε πολύ, αφού τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα ο Σολτάνι να μπει από τα αριστερά και να γυρίσει στον Σολάρι, ο οποίος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-3 στο 45ο λεπτό.

Ξεκίνημα με γκολ.

Νωρίς νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη κλείδωσε το διπλό (αν το πούμε έτσι λόγω της ξενιτεμένης Καλλονής), με τον Σολτάνι να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στο ματς. Ο Σολάρι αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός και ο Αλγερινός ο εκτελεστής με όμορφο πλασέ στο 54ο λεπτό έκανε το 1-4.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε 5ο γκολ στο 70ο λεπτό, όμως το πλασέ του Βασιλακάκη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη. Η Καλλονή πάντως έφτασε μία ανάσα από το 2-4 στο 75ο λεπτό, όμως το σουτ του Λεοζίνιο έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπαξεβανίδης.
Την ίδια τύχη είχε και ένα σουτ του Ανέστη Αγρίτη (που πέρασε ως αλλαγή) στο 83 λεπτό αν και ο τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος.
Σολτάνι και Σολάρι ολοκλήρωσαν την καταπληκτική τους παράσταση στο Κλεάνθης Βικελίδης κάνοντας άλλη μία συνεργασία που έφερε και το τελικό 5-1 στο 92ο λεπτό με τον Σολάρι.

MVP της αναμέτρησης:

Το δίδυμο Σο(λτάνι)-Σο(λάρι) έκλεψε την παράσταση, αφού πέτυχαν από δυο γκολ ο καθένας (Ο Σολάρι βασικά τρία), ενώ συμμετείχαν ο ένας στη δημιουργία του γκολ του άλλου. Καλοί παίκτες και οι δυο το γνωρίζαμε. Αν βρουν χημεία και συνεχίσουν έτσι θα κάνουν... παππάδες.

Η απογοήτευση:

Η αμυντική γραμμή της Καλλονής και κυρίως οι δυο ποδοσφαιριστές στα άκρα βρέθηκαν σε τραγική μέρα, αφού ο Σολτάνι έκανε ότι ήθελε. Γενικότερα η τετράδα των "Σαρδέλων" πίσω βρέθηκε σε άσχημη μέρα, αφού και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκαν ήταν αυτό που λέμε και ως "προσωπικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου