Τελευταία Νέα

23/3/14

30η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Λεπτές ισορροπίες
Ο ΠΑΟΚ γύρισε ακόμα ένα παιχνίδι αγωνιζόμενος μάλιστα από το 32' με 10 παίκτες. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στην Τούμπα με τον Λίλα (62') αλλά ο δικέφαλος απάντησε με τα γκολ των Στοχ και Λούκας.

Μπορεί αρκετοί να περίμεναν ήσυχο απόγευμα στην Τούμπα, ωστόσο το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη  μορφή θρίλερ και σ’ αυτό συνετέλεσαν τόσο ο Βοσκάκης με τη διαιτησία του, όσο και τα νεύρα συγκεκριμένων του ΠΑΟΚ και η διάθεση των φιλοξενούμενων να παίξουν επιθετικά.
Από την αρχή φάνηκε ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού στα πρώτα λεπτά η μπάλα ήταν πάνω κάτω και μάλιστα οι Γιαννιώτες έχασαν και ένα σίγουρο γκολ με τον Γιάκο και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Βίτορ στο 32 που έσπρωξε τη μπάλα πάνω... στα γεννητικά όργανα του Κοροβέση και αποβλήθηκε (δεν δικαιολογείται λόγω των αλλοπρόσαλλων σφυριγμάτων του Βοσκάκη).
Το ματς πήγε με νεύρα μέχρι  το ημίχρονο, με τον Βοσκάκη να μοιράζει κάρτες, αλλά να μη βλέπει το πόδι του Τζαβέλλα πάνω σε παίκτη του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του Βελλίδη.
Στοχ και Λούκας τον πήραν από το χέρι.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να τιθασεύει τα νεύρα του και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από ωραίο σκαφτό πλασέ του Βίλα στο 63΄ μπόρεσε και με τις άκρως επιθετικές αλλαγές του Γεωργιάδη (δεξί μπακ-χαφ έπαιζε ο έτερος Γεωργιάδης) να γυρίσει το παιχνίδι, με καθοριστική συμβολή του Στοχ που ισοφάρισε με πανέμορφο γκολ σε κρίσιμο σημείο και του Λούκας που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1. 

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου).
Βοηθοί: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Γιώργος Κοντιζάς (Πειραιά).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κίτσιου (65' Χούσεν), Στοχ, Σαλπιγγίδης (56' Λούκας), Βούκιτς (46' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (73' Μπέριος), Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Βίλα (87' Νάκος), Γιάκος (50' Ακόστα), Ίλιτς
Γκολ: Στοχ 66', Λούκας 82' - Λίλα 62'.
Κίτρινες κάρτες: Βούκιτς 21', Αθανασιάδης 26', Κίτσιου 30', Τζαβέλλας 30', Λούκας 85'-Κοροβέσης 32', Ντάσιος 37', Στρούνα 64', Βελλίδης 70', Ακόστα 75'.
Κόκκινες κάρτες: Βίτορ 32'.

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή μπάλας αλλά να μην καταφέρνει να βρει διαδρόμους προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, όταν ο Λίλα έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Νάτχο απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.
Μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βούκιτς έβγαλε τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Βελλίδη, όμως, ο Τζημόπουλος πρόλαβε και έβαλε την προβολή στον επιθετικό του ΠΑΟΚ. Στο 13' οι δύο ομάδες έχασαν από μία μοναδική ευκαιρία. Αρχικά, ο Γιάκος αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Γλύκο και στην επόμενη φάση ο Βούκιτς σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε με υπερένταση και ο επερχόμενος Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε από απόσταση αναπνοής να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Νάτχο παραλίγο να σκοράρει στο 22' με βολίδα που εξαπέλυσε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ενώ στο 27' ο Στοχ έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΣ, προχώρησε, πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Και πάλι ο Σλοβάκος στο 30' βρέθηκε σε θέση βολής, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Σκόνδρα, όμως, δεν έκανε καλό κοντρόλ και αναγκάστηκε σε κακή σέντρα.
Κόκκινη στον Βίτορ και εκνευρισμός.
Στο 32' ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βίτορ. Ο Πορτογάλος αμυντικός χτύπησε με την μπάλα τον Κοροβέση μπροστά στον βοηθό και ο Βοσκάκης δεν του χαρίστηκε. Ακολούθησε ένταση με έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ στον Βοσκάκη και ο εκνευρισμός που επικράτησε είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει ο ρυθμός του αγώνα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γεωργιάδη να παίρνει την θέση του Βούκιτς στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47' ο Νάτχο εκτέλεσε φάουλ, ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε στη γωνία του. Ακολούθησε στο 49' ένα άστοχο σουτ του Λίλα, ενώ στο 53' ο Νάτχο μοίρασε εξαιρετικά για τον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα άουτ.
"Ζωγραφιές" από Λίλα και Στοχ.
Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ήλεγχε τον ρυθμό του ματς, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Βελλίδη. Ενα σουτ του Λίλα στο 61' έβαλε δύσκολα στον Γλύκο, ο οποίος απέκρουσε στη γωνία του, όμως, στην επόμενη φάση ο Αλβανός μέσος σημάδεψε σωστά. Με εξαιρετικό πλασέ στο 63' από μακρινή απόσταση "κρέμασε" τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ γράφοντας το 0-1.
Ο Στοχ, πάντως, είχε την απάντηση και τρία λεπτά αργότερα με εξαιρετικό σλάλομ και "καλλιτεχνικό" σουτ σημείωσε το 1-1. Το παιχνίδι στη συνέχεια, όπως ήταν φυσιολογικό άνοιξε και στο 78' μετά από σέντρα του Λούκας ο Βελλίδης μπλόκαρε τελευταία στιγμή προ του επερχόμενου Κλάους. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 81', όταν ο Χούσεν μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά έφυγε πλάγια δίνοντας την ευκαιρία στον Βελλίδη να αποκρούσει το πλασέ του.
Ανατροπή με Λούκας.
Στο 82', πάντως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΣ, ο Νάτχο έγινε κάτοχος της μπάλας, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λούκας, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-1. Μέχρι το τέλος του ματς ο ΠΑΟΚ απλώς διαχειρίστηκε το ματς και κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα.

Ο MVP:

Ο Στοχ εκτός του πανέμορφου γκολ που σκόραρε και έγραψε το 1-1 είχε πολλές ενέργειες με τις οποίες αναστάτωσε την άμυνα του ΠΑΣ

Η Απογοήτευση:

Ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος παρόλο που μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει δικαίωμα αποβλήθηκε για χτύπημα με την μπάλα στον Κοροβέση και άφησε τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου