Τελευταία Νέα

22/3/14

30η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 3-1

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης βάζοντας δυο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης και πήρε ένα ακόμη τρίποντο στην μάχη για τα πλέι οφ.

Μια όχι και τόσο άνετη νίκη παρά το τελικό 3-1 πήρε ο Παναθηναϊκός επί του Απόλλωνα Σμύρνης καταφέρνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά και παρά την ψυχρολουσία από την ισοφάριση να φτάσει σε δυο ακόμη τέρματα. Οι πράσινοι παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο από ότι στα ματς με τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ αλλά και πάλι είχαν κάποια κενά στην άμυνα ενώ ήταν και άστοχοι σε επιθετικές τους προσπάθειες.
Ο Παναθηναϊκός όμως πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, κάνοντας ένα μίνι σερί και συνεχίζει να κυνηγάει τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο στην μάχη για την δεύτερη θέση. Ο Απόλλων Σμύρνης που θα μπορούσε να φύγει με έναν πόντο από την Λεωφόρο παραμένει κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επέλεξε να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στο ματς με τον ΟΦΗ. Οι Κουτρουμπής και Ντίνας επανήλθαν στο αρχικό σχήμα με τον δεύτερο μάλιστα να επιστρέφει μετά από πολύ καιρό.
Ο 41χρονος τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Μέντες και Ατζαγκούν οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στα δυο προηγούμενα ματς του τριφυλλιού.
Από την πλευρά του ο Λόρι Σάντσες στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του Τζόρβα λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση ενώ σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Τσοκάνη ενώ επέλεξε να αφήσει στο πάγκο τον Κανακούδη και παράλληλα να παίξει με ένα άκρως επιθετικό σχήμα χρησιμοποιώντας τους Άμπροουζ, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ και Πετρόπουλο στην ενδεκάδα.
Ο Απόλλων με το που ξεκίνησε το παιχνίδι δεν κλείσθηκε πίσω αλλά προσπάθησε να παίξει μπάλα με σωστό τρόπο και να βγει στην επίθεση. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε και πάλι καλά την αναμέτρηση αλλά παθητικά και άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς μετά το πρώτο 15' όταν και έψαξε για ένα γκολ προκειμένου να ανοίξει το σκορ και να πάρει κεφάλι στην αναμέτρηση.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδής".
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαίας), Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαίας).
Τέταρτος: Αναστ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (62' Μέντες), Πράνιτς (75' Ατζαγκούν), Ντίνας, Καρέλης (83' Κλωναρίδης), Μπεργκ. 
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γκόμες. Σόντεμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκα (79' Τσιλιγκίρης), Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (84' Παπαζαχαρίας), Αμπρόουζ, Λουσέρο.
Γκολ: 33'-86' Μπεργκ, 90' Παντελιάδης (αυτογκόλ)/80' Αμπρόουζ.
Κίτρινες κάρτες: 90' Μπεργκ/21' Σόντεμπεργκ.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 3'  όταν ο Πετρόπουλος πέρασε τον Κουτρουμπή με όμορφη ντρίπλα, βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά ο Σίλντενφελντ έκανε το σωτήριο τάκλιν στο οποίο κόντραρε η μπάλα και κατέληξε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 15' όταν βγήκε στην επίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι τριών αμυντικών των φιλοξενούμενων. Ο Ντίνας έδωσε στον Μπεργκ ο οποίος σήκωσε την μπάλα και έπιασε έναν κεραυνό αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκόμες.
Μίλησε ο Μπεργκ.
Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και έψαξαν ένα γκολ. Αυτό ήρθε στο 33' με ποιον άλλο από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από πάσα του Καρέλη και χωρίς χρονοτριβές από το ύψος του πέναλτι σούταρε με την μια και έγραψε το 1-0.
Ο Απόλλων Σμύρνης παρά το γκολ εις βάρος του συνέχισε να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο και στο 39' μετά από σέντρα από τα αριστερά και διώξιμο της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Κόρμπος με κεφαλιά επανέφερε την μπάλα, ο Πετρόπουλος δεν περίμενε ότι θα περάσει η μπάλα και δεν πρόλαβε να πλασάρει από καλή θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.
Χωρίς αλλαγές.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές και με τους φιλοξενούμενος όπως και στην αρχή του αγώνα έτσι και τώρα να απειλεί πρώτος με τον Αμπρόουζ στο 53' αλλά το σουτ του έφυγε έξω.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν την κατοχή και στο 58' σε σουτ του Καρέλη ο Γκόμες έκανε μια πολύ όμορφη επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 65' ο Μπεργκ βγήκε ωραία στην επίθεση από τα αριστερά έκανε την κίνηση πέρασε τον αντίπαλο του σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε έξω. 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 71' όταν ο Πετρόπουλος έκανε ένα ξαφνικό σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από την εστία του Καπίνο.
Στο 73' ο Μπεργκ έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται. Ο Σουηδός βγήκε όμορφα τετ α τετ με τον Γκόμες αλλά δεν πλάσαρε σωστά και αστόχησε χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-0.
Γκολάρα από Αμπρόουζ.
Μάλιστα στο 80' ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου με τον Αμπρόουζ να βάζει μια γκολάρα. Ο άσος του Απόλλων άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Σόντεμπεργκ και με ένα κεραυνό νίκησε τον Καπίνο.
Δυο γκολ σε πέντε λεπτά.
Ο Αναστασίου έριξε στο 83' τον Κλωναρίδη στο ματς και με δυο προσωπικές ενέργειες ο επιθετικός των πράσινων βοήθησε ώστε το τριφύλλι να φτάσει σε δυο γκολ και να πάρει το ματς. Αρχικά στο 86' μπήκε ωραία από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή με τον Μπεργκ να σουτάρει από κοντά για το 2-1.
Στο 90' ο Κλωναρίδης έδωσε στον Ζέκα ο οποίος έκανε μια πολύ ωραία σέντρα με την μπάλα να παίρνει φάλτσα ο Παντελιάδης βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Μάρκους Μπεργκ και πάλι ήταν παντού. Πέτυχε δυο γκολ, έχασε κάποιες φάσεις και έφτιαξε και κάποιες φάσεις για τους συμπαίκτες του. Παράλληλα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και στην άμυνα.

Η απογοήτευση:

Ο Ντάλμπεργκ από πλευράς Απόλλων Σμύρνης ήταν πολύ κακός. Υπήρχαν φάσεις που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται και σχεδόν ποτέ δεν συνδυάστηκε με τον Πετρόπουλο και τους συμπαίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου