Τελευταία Νέα

29/4/14

Εθνικής ομάδας Mπάσκετ : Συμφώνησε με τον Φώτη Κατσικάρη!

Το σίριαλ "προπονητής Εθνικής ομάδας" έλαβε τέλος. Η ΕΟΚ ήρθε σε συμφωνία με τον Φώτη Κατσικάρη και όπως όλα δείχνουν θα διαδεχτεί τον Αντρέα Τρινκιέρι.
H σχετική ανακοίνωση θα γίνει μόλις λυθεί και τυπικά η συνεργασία με τον Ιταλό τεχνικό, ο οποίος είχε υπογράψει για δύο χρόνια συμβόλαιο. Οι διαπραγματεύσεις με τον προπονητής της Ούνιξ Καζάν έχουν ξεκινήσει, έστω και καθυστερημένα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, μετά το πέρας των αγώνων της ρωσικής ομάδας για τον τελικό του Eurocup.
Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν από την αρχή το πρώτο όνομα στη λίστα της Ομοσπονδίας, που έψαχνε έναν Έλληνα, έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην επόμενη ημέρα.
Αρχικά υπήρχε διάσταση στο οικονομικό με τον πρώην προπονητής της Μπιλμπάο, η οποία και έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Τελικά μετά από νέο κύκλο συζητήσεων ο Φώτης Κατσικάρης κι οι άνθρωποι της ομοσπονδίας συμφώνησαν σε όλα, ακόμη και σε λεπτομέρειες που αφορούν την ομάδα, με αποτέλεσμα να δώσουν τα χέρια.
Η συνεργασία τους επικυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες και το μόνο που εκκρεμεί είναι η λύση του συμβολαίου του Τρινκιέρι. Ο Ιταλός με το διετές συμβόλαιο έχει δικαίωμα αν η Εθνική ανακοινώσει άλλον προπονητή, να προσφύγει νομικά κατά της ΕΟΚ, για αυτό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για το "διαζύγιο".
Το βιογραφικό του Κατσικάρη:
Ο Φώτης Κατσικάρης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως assistant coach στην ΑΕΚ. Συνεργάστηκε με τους Γιώργο Καλαφατάκη, Κώστα Πολίτη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ντράγκαν Σάκοτα κατακτώντας τίτλους (Σαπόρτα, 2 κύπελλα Ελλάδας, πρωτάθλημα Ελλάδος), πριν κάνει το 2004 το μεγάλο άλμα και αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στην Ένωση, γράφοντας πολύ καλές πορείες στην Ευρωλίγκα (Top-16) και στο ελληνικό πρωτάθλημα (τελικοί με Παναθηναϊκό το 2005).
Μετά τον "δικέφαλο" δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που καθιερώθηκε εκτός των συνόρων. Δούλεψε ένα χρόνο στην Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης και στη συνέχεια στη Βαλένθια. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα του από τον Άρη, πριν ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, αυτό με την Μπιλμπάο. Οδήγησε την ομάδα της Βασκονίας σε μοναδικές επιτυχίες όπως τη συμμετοχή στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος, στην πρόκριση στους "8" της Euroleague και τον τελικό του Eurocup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου