Τελευταία Νέα

17/5/14

6η αγωνιστική των play-off της Superleague : ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0
Η συνεργασία Λίνο-Βούκιτς στο 57΄ έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη που τον στέλνει στα πλέι οφ του Europa League. Επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός έχασε αξιόλογες φάσεις, κυρίως με τον Μπεργκ ενώ είχε δυο δοκάρια.
Μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, αποχώρησε τραυματίας 23 λεπτά αργότερα και, όμως, στο μικρό αυτό διάστημα κατάφερε να βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν δίνοντας τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο λόγος για τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς που αποδείχθηκε και πάλι χρυσή αλλαγή για τον «Δικέφαλο», εκμεταλλευόμενος στο 57΄ με σέντρα πάρε-βάλε του … αειθαλή Άλβες Λίνο. Το 1-0 της Τούμπας σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα στο Περιστέρι στέλνει τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Europa League και του δίνει πολύτιμο χρόνο (το πρώτο επίσημο παιχνίδι του είναι στις 21 Αυγούστου) να προχωρήσει με σωστά βήματα το σχεδιασμό της νέας περιόδου.
Όσο για το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μόνο αδιάφορος δεν εμφανίστηκε, αφού με Μπεργκ  και Καρέλη (ταλαιπώρησαν Ινσαουράλδε και Τζαβέλλα) στην επίθεση δημιούργησε αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Γλύκου (έκανε σπουδαίες επεμβάσεις), ενώ είχε δοκάρι με τον Ατζαγκούν.
Δοκάρι είχε και ο Κουλούρης για τον ΠΑΟΚ, που είχε σε καλή μέρα και τους Στοχ και Νάτχο (ο Ισραηλινός πάντως είχε αδυναμία στο εκτελεστικό κομμάτι).
Στο τέλος, ανακοινώθηκε και η ανάδειξη του Λίνο ως MVP της σεζόν, μόνο που η Τούμπα ήταν άδεια και έχασε την ευκαιρία για μία ακόμη αποθέωση.
Ταυτότητα αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας).

Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Χρήστος Μαγιάνης (Αρτας).

Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ (46' Βούκιτς, 68' Κατσουράνης), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82' Σκόνδρας).
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Δώνης (74' Κλωναρίδης), Λαγός (78' Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ.
Γκολ: Βούκιτς 57'.
Κίτρινες κάρτες: Νάτχο 76'.
Η Βαθμολογία των πλέι οφ:
1. Παναθηναϊκός 11 (7-5)

2. ΠΑΟΚ 10 (8-4)

3. Ατρόμητος Αθ. 7 (6-9)

4. Αστέρας Τρίπολης 7 (5-8)

Ανασκόπηση:

Το παιχνίδι στην άδεια Τούμπα ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και τις δύο ομάδες να προσπαθούν χωρίς επιτυχία να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Στο 6ο λεπτό, πάντως, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Στοχ βρήκε τον Νάτχο μέσα στην περιοχή του Κοτσόλη, ο Ισραηλινός έβγαλε τον Κουλούρη μόνο στο σημείο του πέναλτι, αλλά το πλασέ του νεαρού φορ χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Απάντησε στα δοκάρια ο Παναθηναϊκός.
Στο 12ο λεπτό ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να βρεθεί φάτσα με το γκολ. Ο Ατζαγκούν βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ του έκλεισε το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα το πλασέ του επιθετικού των "πρασίνων" να καταλήξει στο κάθετο δοκάρι. Ο Λάζαρ απείλησε με μακρινό σουτ στο 18', ενώ στο 24' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή ευκαιρία.
Ρεσιτάλ ευκαιριών
Ο Καρέλης προσπέρασε τον Τζαβέλλα στο σπριντ, πάσαρε για τον Μπεργκ στο σημείο του πέναλτι, ο Σουηδός, όμως, νικήθηκε από τον Γλύκο. Στο 30' μετά από λάθος του Ινσαουράλδε ο Μπεργκ ξεχύθηκε προς τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά το συρτό πλασέ του στράικερ του Παναθηναϊκού πέρασε άουτ. Ο Νάτχο στο 32' μπήκε από πλάγια στην περιοχή του Κοτσόλη, προτίμησε, όμως, να πλασάρει σε κλειστή γωνία αντί να πασάρει, με αποτέλεσμα να απομακρούνουν οι αμυντικοί των "πρασίνων". Ο ΠΑΟΚ πίεσε και στο 33' ο Στοχ έστρωσε στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος σούταρε στην κίνηση, αλλά στάθηκε άτυχος.
Ο Παναθηναϊκός πήρε την σκυτάλη στο 38' χάνοντας σημαντική ευκαιρία. Ο Ζέκα σέντραρε, ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά από πλάγια θέση, όμως, ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ σταματώντας την μπάλα με τα πόδια πάνω στην γραμμή. Στο 40'΄ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τον Λίνο απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απέκρουσε το πλασέ του Βραζιλιάνου.
Ο Βούκιτς αντικατέστησε τον Λάζαρ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, σε μία προσπάθεια του Γεωργιάδη να βρει ο ΠΑΟΚ το γκολ. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 54', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά πιεζόμενος στην μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλά άουτ.
Βούκιτς, εσύ σούπερ σταρ.
Ο Σέρβος άσος για ακόμη μία φορά την φετινή σεζόν πέρασε ως αλλαγή και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Ηταν το 57ο λεπτό, όταν ο Λίνο βρήκε τον Βούκιτς στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε το κοντρόλ, σημάδεψε σωστά και με σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κοτσόλη που είδε απλώς την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.
Ο Παναθηναϊκός απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 64', μετά από σέντρα του Καρέλη και πλασέ του Μπεργκ στην κίνηση από πλάγια θέση που χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ. Ενα σουτ του Ζέκα στο 77' πέρασε άουτ, ενώ στο 78' ο Νάτχο μετά από λάθος του Κοτσόλη έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε, όμως, η μπάλα κόντραρε και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κουλούρη πέρασε άουτ.
Στο 79' ο Κλωναρίδης χαράμισε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Καρέλη επιχείρησε αφύλακτος πλασέ στην κίνηση που πέρασε μόλις έξω και στο 87' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Κατσουράνης πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

Ο MVP:

Λίνο και Βούκιτς θα μοιραστούν τον τίτλο. Ο Βραζιλιάνος δημιούργησε πολλά ρήγματα από την πλευρά του στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Βούκιτς στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με το νικητήριο γκολ που σημείωσε.

Η Απογοήτευση:

Ο Σπυρόπουλος γιατί έδειξε αδυναμία να σταματήσει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ από την πλευρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου