Τελευταία Νέα

17/5/14

6η αγωνιστική των play-off της Superleague : Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 3-1


Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και πήρε την 3η θέση στο μίνι πρωτάθλημα που του δίνει παραπάνω ημέρες ξεκούρασης ενόψει Ευρώπης.

Από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα ξεκινήσει την πορεία του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ο Ατρόμητος, με την ομάδα του Περιστερίου να επικρατεί με 3-1 εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε των πλέι οφ και να εξασφαλίζει την 3η θέση στο μίνι πρωτάθλημα.
Αντίθετα, η ήττα στο τελευταίο ματς της σεζόν αναγκάζει την ομάδα της Αρκαδίας να ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, καθώς θα συμμετάσχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League που θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουλίου.
Η βαθμολογία στα πλέι οφ:
Παναθηναϊκός 11
ΠΑΟΚ 10
Ατρόμητος 7
Αστέρας 7
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό πρώτο του ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ (και ουσιαστικά ανέτρεψε την ήττα του με 1-0 στον πρώτο γύρο), με τον Ναπολεόνι να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-0 και τον Φυτανίδη να "απαντάει" στον Ντε Μπλάσις λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν στη... κόψη του ξυραφιού με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους για να πανηγυρίσουν, όμως οι δύο γκολκίπερ ήταν θετικοί στις επεμβάσεις τους και ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων).
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Δαμιάνος Ευθυμιάδης (Πιερίας).
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναπολεόνι (80' Γεωργίου), Δημούτσος, Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46' Φάμπιο), Μπρίτο (71' Νάστος).
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες,  Κοντοές, Γκόιαν (65' Ναβάρο), Σανκαρέ, Λούι, Ζησόπουλος, Εντό (46' Μουνάφο), Ουσέρο, Βάλντο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο.
Γκολ: Ναπολεόνι (7', 24'), Φυτανίδης (37') /  Ντε Μπλάσις (32').
Κίτρινες κάρτες: Ταυλαρίδης (30'), Φάμπιο (51'), Γιαννούλης (90+4') / Γκόιαν (5'), Εντό (23'), Σανκαρέ (39'), Ουσέρο (73').

Η ανασκόπηση:

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο επιθετικά στο γήπεδο έναντι του Αστέρα και από το... 1ο λεπτό έδειξε τις διαθέσεις του, όταν ο Ναπολεόνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή και το σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η φάση αυτή ήταν ουσιαστικά "μήνυμα" για αυτό που θα ερχόταν λίγα λεπτά αργότερα: ο Ναπολεόνι έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε δυνατό ευθύβολο σουτ, για να νικήσει τον Ερνάντες και να γράψει το 1-0.
Στη συνέχεια το παιχνίδι ανέβασε στροφές όσον αφορά σε δύναμη, ρυθμό και ταχύτητα, με τους Περιστεριώτες να φτάνουν μάλιστα και σε ένα δεύτερο γκολ, προϊόν τραγικού λάθους της άμυνας του Αστέρα.
Ο Ερνάντες έκανε έξοδο για να "καθαρίσει" τη μπάλα αλλά μπερδεύτηκε με τον Εντό, ο Ναπολεόνι επωφελήθηκε από την ασυνενοησία τους και "χώθηκε" στη φάση, για να γίνει το 2-0 στο 24' με πλασέ του Ιταλού σε κενή εστία.
Το γκολ αυτό αφύπνισε τον "προβληματικό" μέχρι εκείνη τη στιγμή Αστέρα ο οποίος κέρδισε σιγά-σιγά μέτρα στο γήπεδο και μετά από ένα άστοχο σουτ του Ουσέρο στο 31', έφτασε στη μείωση του σκορ ένα λεπτό αργότερο.
Ο Γκόιαν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του Ατρομήτου ακινητοποιήθηκε και ο Ντε Μπλάσις που έκανε κίνηση από πίσω, πρόλαβε τον Σηφάκη και με πλασέ μείωσε σε 2-1.
Ο Ατρόμητος ωστόσο δεν πτοήθηκε από αυτό το γκολ καθώς βγήκε και πάλι μπροστά και ξαναέφερε το ματς στα μέτρα του.
Ο Φυτανίδης έκανε το 3-1 με κεφαλιά (ανενόχλητος μετά από κόρνερ) στο 37' ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ με τις σπουδαίες ευκαιρίες των Ουμπίδες, Καραμάνου και Ναπολεόνι που όλες τους σταμάτησαν πάνω στον εντυπωσιακό Ερνάντες.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας ήταν εκείνος που ξεκίνησε φουριόζος στο δεύτερο και στο 48' ο Ντε Μπλάσις υποχρέωσε τον Σηφάκη σε αρκετά δύσκολη επέμβαση ώστε να κρατήσει το 3-1.
Οι Αρκάδες αύξαναν όσο περνούσαν τα λεπτά την πίεσή τους και στο 58' οι ίδιοι ακριβώς παίκτες πρωταγωνίστηκαν σε ανάλογη φάση, με τον Έλληνα κίπερ να αρνείται και πάλι το γκολ στον Αργεντίνο άσο.
Μετά από αυτές τις δύο "καθαρές" ευκαιρίες για γκολ το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά, με τον ρυθμό να είναι υψηλός και τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στο τελευταίο ματς της σεζόν.
Ο Αστέρας πάλευε για το δεύτερο γκολ που θα ήταν "χρυσό" (ελέω της νίκης του με 1-0 στο ματς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο των πλέι οφ) ενώ από την πλευρά του ο Ατρόμητος ήθελε να υπερασπιστεί τα δύο γκολ διαφορά για να αποφύγει την τελευταία θέση στο μίνι πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως αυτοί που είχαν τις καλύτερες φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο για ένα τέταρτο γκολ: στο 84' ο Ερνάντες απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γεωργίου και στο 88' το εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Δημούτσου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να "κλέψουν" την 3η θέση στις καθυστερήσεις με τον Καράσκο, όμως η κεφαλιά του στο 93' έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη και έτσι ο Ατρόμητος είναι εκείνος που θα κερδίσει περισσότερες ημέρες ξεκούρασης έναντι του Αστέρα ο οποίος θα ριχτεί πρώτος το καλοκαίρι στη μάχη του Europa League.

Ο MVP:

Ο άνθρωπος που πρέπει να πάρει λίγο παραπάνω εύσημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στα πλέι οφ από τον Ατρόμητο είναι ο Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός σκόραρε πρώτα στη Λεωφόρο πριν λίγες ημέρες κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ απέναντι στον Αστέρα ήταν εξαιρετικός και επισφράγισε την καλή του εμφάνιση με τα δύο πρώτα γκολ των "κυανολεύκων". Απέδειξε ουσιαστικά για ποιο λόγο θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους στράικερ τα τελευταία χρόνια στη Super League.

Η απογοήτευση:

Το τραγικό πρώτο ημίωρο του Αστέρα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν μπήκε με αποφασιστικότητα στο ματς, άφησε τον Ατρόμητο από το πρώτο λεπτό να πάρει τα ηνία του αγώνα, δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον Ναπολεόνι σε καμία στιγμή ενώ οι Ερνάντες και Εντό πρωταγωνίστησαν σε μία από τις... γκάφες της χρονιάς προσφέροντας γκολ πάρε-βάλε στον Ιταλό φορ των Περιστεριωτών. Αν δεν είχε αυτό το καταστροφικό ξεκίνημα ο Αστέρας δεν θα χρειαζόταν να κυνηγάει για 70 λεπτά τον αντίπαλό του και τελικά να μένει με το... λιγότερο καλό εισιτήριο για το Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου