Τελευταία Νέα

29/4/15

5η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου :Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-1 (3-0).

Έχοντας το μυαλό του ήδη στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη με τον Μπενίτες να σκοράρει στο 84ο λεπτό. 
Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Φάληρο για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας σαν προίκα το υπέρ του 3-0 από το πρώτο ματς στην Ριζούπολη. Το ματς ήταν ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα και οι "ερυθρόλευκοι" σφράγισαν την παρουσία τους στον τελικό (για 39η φορά στην ιστορία τους), μετά το τελικό 1-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
 Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο,  Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας,  Μαζουακού, Εντινγκά (72' Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62' Μιλιβόγεβιτς), Μπενίτες.

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Πίτκας, Κύργιας, Χατζής, Λίτσης, Κοτσώνης, Ηρακλής, Άρσιτς (89' Γκόλιας), Χαλκιαδάκης (81' Πινέιρο), Βασιλαντωνόπουλος, Φαρινόλα (70' Σουάνης), Ανγκούλο.
Γκολ: 84' Μπενίτες / 44' Ανγκούλο.
Κάρτες:78' Μπενίτες / 29' Ηρακλής, 68' Βασιλαντωνόπουλος, 81' Χατζής, 90+4' Σουάνης 

Με άγνοια κινδύνου ο Απόλλων:

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον πρώτο ημιτελικό στην Ριζούπολη, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης δεν είχε κανένα άγχος και έψαχνε κυρίως μια καλή εμφάνιση στο Φάληρο, προκειμένου να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι μια ούτως ή άλλως εντυπωσιακή κούρσα στην διοργάνωση.
Και η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο τηρουμένων των αναλογιών και την απόσταση μια κατηγορίας που τους χαρακτηρίζει από τους Πρωταθλητές Ελλάδας.
Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη πρέσαρε ψηλά, είχε κοντά τις γραμμές της και στιγμές που έβγαλε θράσος στο παιχνίδι της. Σε μια από αυτές, στο 16ο λεπτό, ο Χαλκιαδάκης (Μπαμ Μπαμ) έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Άρσιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι για την προβολή, όμως ο Ρομπέρτο σωστά τοποθετημένος έβγαλε σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα υπήρξε μια πραγματικά σπάνια φάση, αντίστοιχη του Μαρσέιγ - Ολυμπιακός στις αρχές της δεκαετίας του '90 για όσους θυμούνται. Τότε πρωταγωνιστές ήταν οι Μπατίστα - Αλεξανδρής, τώρα οι Μπενίτες - Σιόβας. Από κόρνερ του Ντομίνγκες ο Μπουχαλάκης έπιασε ένα βολ πλανέ εκτός περιοχής, ο Πίτκας επενέβη σωτήρια και την στιγμή που ο Μπενίτες ήταν έτοιμος να εκτελέσει παίρνοντας το ριμπάουντ, ήρθε ο... Σιόβας να τον κόψει με προβολή!
Το ματς συνεχιζόταν με τον Ολυμπιακό να έχει μια φλύαρη υπεροχή και την άμυνα των φιλοξενούμενων να αντιδρά σωτήρια, έστω και με βάσανα, σε δύο προσπάθειες του Μπενίτες στο 41' και το 43'. Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα λάθος στην μεσαία γραμμή, βγήκαν στην κόντρα και ο Άρσιτς γύρισε στον Ανγκούλο που άνοιξε το σκορ! Με αυτό το 0-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Αξίζει να σημειώσουμε πως στο 36' ο Ηρακλής βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη με την μπάλα να τον βρίσκει στο πρόσωπο, αλλά την αρχική παγωμάρα όταν έπεσε στο έδαφος, ακολούθησε το χειροκρότημα από τις εξέδρες όταν σηκώθηκε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, ο Μπενίτες βρήκε δύο φορές συμπαίκτες του σε ευνοϊκές θέσεις, όμως ούτε ο Χάρα (έχασε το κοντρόλ), ούτε ο Μπουχαλάκης (αποκρούστηκε σε κόρνερ η προσπάθεια του) κατάφεραν να σκοράρουν. Ανεκμετάλλευτη πέρασε και η ευκαιρία του 57ου λεπτού, με τον Αυλωνίτη να αστοχεί αυτή τη φορά.

Ο Μπενίτες το έβαλε! 

Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα στα πόδια τους αλλά η ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα Σμύρνης κρατούσε, πότε εύκολα πότε δύσκολα, τους κινδύνους μακριά από την εστία του Πίτκα.
Στο 80' από σουτ του Μπενίτες ο Ντοσεβί μπήκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε, ωστόσο ο Φραγκιαδάκης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον εξτρέμ του Ολυμπιακού. Λανθασμένη απόφαση του πρώτου βοηθού, αφού ο Ντοσεβί καλυπτόταν από δύο αμυντικούς του Απόλλωνα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στην ισοφάριση, όταν μετά από γύρισμα του Φορτούνη ο Μπενίτες με προβολή νίκησε την άμυνα του Απόλλωνα για το 1-1.

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου