Τελευταία Νέα

20/12/15

15η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0

Μέτριος και πάλι ο ΠΑΟΚ, νίκησε 1-0 τον Πλατανιά με ανύπαρκτο πέναλτι που σφύριξε ο Μήτσιος και εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασιάδης στο 68', προκάλεσε όμως έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. 
Με νίκη, αλλά χωρίς να πείσει-το αντίθετο-με την εμφάνισή του αποχαιρέτησε το 2015 ο ΠΑΟΚ. Σε μία άδεια Τούμπα, χρειάστηκε ένα πέναλτι που σφύριξε ο Μήτσιος στο 68' σε μονομαχία του Τζαβέλλα με τον Γκνιάτιτς (και το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις) που εκτέλεσε εύστοχα ο Αθανασιάδης για να ξεπεράσει τα εμπόδια που όρθωσε η πολύ καλά στημένη από τον Παράσχο, ομάδα του Πλατανιά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Μέχρι το σημείο του γκολ ο ΠΑΟΚ είχε μία μόνο μεγάλη ευκαιρία με τον Κλάους στο 20', ενώ το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, με το 1-0, ο αγώνας άνοιξε και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να σημειώσουν.
Στα αξιοσημείωτα ακόμη, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχασε άλλους δύο παίκτες με τραυματισμό, καθώς αποχώρησαν με αναγκαστική αλλαγή, Κωνσταντινίδης  (έχει πάθει ζημιά στο χιαστό) και Όλσεν.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
Τέταρτος: Απόστολος Σημαιάκης
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Ολσεν (62' Μελίσσας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (22' Σκόνδρας), Τσίμιροτ, Πέλκας (70' Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Μυστακίδης, Λέοβατς, Αθανασιάδης και Μακ.
Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Ιτούα (78' Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70' Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, Ράμος.
Κάρτες: 71' Μουνάφο, 87' Τζαβέλλας, 92' Λέοβατς, 94΄ Μελίσσας, Ντίνας 94΄
Γκολ: 69' Αθανασιάδης
Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει απειλητικός από... νωρίς. Στο 2' ο Κωνσταντινίδης σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 10' Μακ ανακόπηκε (κακώς όπως φάνηκε από το ριπλέι) με οφσάιντ ενώ έφευγε μόνος του από πάσα του Αθανασιάδη. Στο 14' ήταν η σειρά του τελευταίου να υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ, μια απόφαση με την οποία ο Κλάους δεν συμφώνησε ενώ να σημειωθεί πως αργότερα έγινε λάθος στο οφσάιντ που δόθηκε στον Μιλούνοβιτς στο 16'.
Μεγάλη ευκαιρίες με τον Κλάους.
Ο Πλατανιάς πίεζε σχετικά ψηλά και δεν άφηνε διαδρόμους στον ΠΑΟΚ, ενώ στο 20' ο Πέλκας έκανε σπουδαία ατομική ενέργεια και έστρωσε στον Αθανασιάδη στο ύψος του πέναλτι, όμως εκείνος δεν έκανε καλό τελείωμα και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σωτηρίου. Στο 22' ο τραυματίας Κωνσταντινίδης άφησε την θέση του στον Σκόνδρα και στο 31' σκόραρε ο Μιλούνοβιτς, αλλά ακυρώθηκε γιατί είχε δοθεί προηγουμένως οφσάιντ (σωστά).
Πολύ αργός ο ρυθμός του αγώνα.
Εν συνεχεία, ο Σωτηρίου πρόλαβε τον Πέλκα, πριν αυτός γίνει απειλητικός (έδωσε την κάθετη ο Τσίμιροτ) και μετά (36') ο Σκόνδρας σούταρε αλλά η μπάλα βγήκε κόρνερ. Γενικώς ήταν πολύ χαμηλό το τέμπο του αγώνα και αυτό δεν βόλευε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες οι οποίες ήταν γενικώς ελάχιστες στο πρώτο μέρος. Μέχρι και χλιαρές αποδοκιμασίες υπήρχαν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (0-0 στο 45')...
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47' ο Αποστολόπουλος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως κάποια αξιόλογη φάση, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται πολύ στο να φτάσει στην περιοχή του Πλατανιά. Στο 57' ο Σωτηρίου δεν... ανησύχησε μετά από σουτ του Μακ από δύσκολη θέση και στο 59' ο πορτιέρο των Κρητικών μπλόκαρε σέντρα-σουτ του Μυστακίδη.
Γκολ με ανύπαρκτο πέναλτι από τον Αθανασιάδη.
Στο 61' ο Ολσεν ζήτησε αλλαγή καθώς πονούσε και έπεσε στο χορτάρι ενώ στο 65' ο Αθανασιάδης έκανε επιθετικό φάουλ στον Σωτηρίου σε διεκδίκηση της φάσης. Στο 67' ο Τζαβέλλας κέρδισε πέναλτι (φαίνεται να βάζει το πόδι του στον Γκνιάτιτς για να εκμαιεύσει το πέναλτι) και έτσι από τα 11 μέτρα ο Αθανασιάδης διαμόρφωσε το 1-0 στο 69'.
Στην συνέχεια ο Κλάους σκόραρε πάλι αλά δόθηκε -σωστά- οφσάιντ στον Μακ που είχε κάνει την πάση. Στο 73', ο Μπερμπάτοφ και έβγαλε μόνο από πλάγια θέση τον Μακ, καλυπτόταν, αλλά κόλλησε και αντί να μπει μέσα, γύρισε προς τα πίσω.
Ο Μακ και ο Πλατανιάς που ανέβασε στροφές.
Στο 74' έγινε κάθετη του Τζιόλη πάλι στον Μακ που έφυγε στον κενό χώρο, μπήκε λίγο πλάγια και σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπανανά και κατέληξε κόρνερ ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. Μεγάλη φάση υπήρξε για τον Πλατανιά στο 81', με Ανγκούλο να σουτάρει μετά από πάσα του Μενδρινού, αλλά το σουτ να κοντράρει στον Μαλεζά. Ο Μελίσσας στο 84' έδιωξε την μπάλα σε επικίνδυνη φάση που προσπάθησαν να δημιουργήσουν από τα πλάγια οι φιλοξενούμενοι. Στο 88', η κεφαλιά του Ράμος έφυγε άουτ και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικητή τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου