Τελευταία Νέα

23/1/16

KAE Ολυμπιακός : Τέλος ο Σον Τζέιμς!

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε πως λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του με τον Σον Τζέιμς, κάτι που το ήθελε τόσο η ομάδα, όσο και ο ίδιος και ο αθλητής. 
Ο Ολυμπιακός στις 6 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, Σον Τζέιμς, ως τον "ψηλό" που θα αντικαθιστούσε στο ρόστερ τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ (χάνει την χρονιά λόγω ρήξης χιαστών) για το υπόλοιπο της σεζόν. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, οι ερυθρόλευκοι ενημέρωσαν πως λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία τους με τον παίκτη!
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι δύο πλευρές χώρισαν φιλικά, καθώς αυτό ήταν επιθυμία τόσο των "ερυθρολεύκων", όσο και του ίδιου του αθλητή. Στον Ολυμπιακό δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα προσφορά του Σον Τζέιμς, ενώ και ο ίδιος ο Αμερικανός σέντερ δεν αισθανόταν καλά με τον εαυτό του, νιώθοντας πως δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τους Πειραιώτες στον επιθυμητό βαθμό, μη έχοντας καταφέρει να ταιριάξει και στην φιλοσοφία της ομάδας. Αυτή είναι η ενημέρωση που υπάρχει από το στρατόπεδο των Πρωταθλητών Ελλάδας.
Τι δείχνει να αλλάζει στο ροτέισον του Ολυμπιακού.
Από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να πάρουν άλλον παίκτη και επισημαίνουν πως δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του Σον Τζέιμς, τονίζοντας πως η ομάδα θα συνεχίσει ως έχει. Άλλωστε, ύστερα από την τελευταία προσθήκη με την έλευση του Κώστα Παπανικολάου στο μεγάλο λιμάνι, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν μετακινήσεις στο ροτέισον, για να χωρέσουν όλοι οι παίκτες. Ένας εκ των Παπανικολάου ή Παπαπέτρου θα "ανέβει" από το "3" στην θέση "4", με πιθανότερο σενάριο την περίπτωση του Ιωάννη, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έχει δοκιμάσει αρκετές φορές φέτος στον ρόλο του πάουερ-φόργουορντ.
Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Αγραβάνης θα "ανέβει" στην θέση "5", παίζοντας περισσότερο στην συγκεκριμένη θέση για το υπόλοιπο της σεζόν, με τους Οθέλο Χάντερ και Νίκολα Μιλουτίνοβ να συμπληρώσουν την τριάδα των σέντερ στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Εφόσον ισχύσουν όλα αυτά στην πράξη, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει έχοντας στο πόστο του σμολ-φόργουορντ τους Ματ Λοτζέσκι, Κώστα Παπανικολάου και Ντι Τζέι Στρόμπερι και στο "4" τους Γιώργο Πρίντεζη και Ιωάννη Παπαπέτρου (συν τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη όποτε χρειαστεί), με τους Παπανικολάου-Παπαπέτρου να παίζουν άνετα στο "3" και στο "4", ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Στρόμπερι στις θέσεις "3" και "2".
Ο μήνας του Σον Τζέιμς στον Ολυμπιακό:
Ο Σον Τζέιμς αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην Euroleague, έχοντας μέσο όρο 6.2 λεπτά, 3.4 πόντους και 1.6 ριμπάουντ μέσο όρο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πρόλαβε να αγωνιστεί επίσης σε 5 αναμετρήσεις, έχοντας μέσο όρο 4.4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ, σε 7 λεπτά παρουσίας. Ο Αμερικανός σέντερ αποκτήθηκε από την Μπιλμπάο, στην οποία είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε ισπανικό πρωτάθλημα και Eurocup, αλλά φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα δεν κατάφερε να δείξει τα επιθυμητά στοιχεία (όπως την σκληράδα στην άμυνα) που ήθελαν από εκείνον στο μεγάλο λιμάνι. Με την αποχώρηση του, οι ξένοι στους Πειραιώτες έγιναν και πάλι έξι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου