Τελευταία Νέα

20/3/16

27η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-2

Ο Ερνάνι σκόραρε το γρηγορότερο γκολ του πρωταθλήματος (37'') αλλά και στις αρχές του δεύτερου μέρους (49') με τον Ολυμπιακό να περνάει νικηφόρα από την Τρίπολη. Το τελικό 1-2 σημείωσε ο Δημούτσος στο 90'.
O Aσστέρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", σε αναμέτρηση για την 27η αγωνιστική της Super League.
Χωρίς κλασικό φορ ήταν η εντεκάδα που παρέταξε ο Μάκης Χάβος, ενώ ο Μάρκο Σίλβα έδωσε τα γάντια του βασικού στον Καπίνο, κρατώντας στον πάγκο τον Ρομπέρτο.
Στο 37ο δευτερόλεπτο (!), ο Ερνάνι έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, σκοράροντας το πιο γρήγορο τέρμα στην φετινή Super League.
Σταδιακά ο Αστέρας ισορρόπησε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες -με κορυφαία αυτή του Μάσα που σημάδεψε το δοκάρι στο 43'- και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Πειραιώτες να κρατούν το προβάδισμα.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ερνάνι βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, απλοποιώντας τα πράγματα για τους "ερυθρόλευκους".
Ο Καπίνο έφυγε τραυματίας στο 73' από το ματς, όπως και ο Ιγκλέσιας με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας μείωσε με τον Δημούτσο στο 90ο λεπτό αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τους Πειραιώτες στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)
Συνθέσεις:
Αστέρας (Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (46' Τσάβες), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόγλιο, Νίκο (62' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (85' Ιωαννίδης).
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο (λ.τ. 73' Ρομπέρτο), Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (63' Ντομίνγκες), Πάρντο (63' Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε.
Γκολ: 90' Δημούτσος / 1' & 49' Ερνάνι
Κάρτες: 39' Ιγκλέσιας, 82' Θεοδωρόπουλος, 90+3' Τσάβες / 21' Ελαμπντελαουί, 87' Κασάμι

Απόδραση από την Τρίπολη με... airνάνι,

Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μάρκο Σίλβα. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε ήδη πάρει κεφάλι στο σκορ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Σε μια φάση που όλα πήγαν... αριστερά για τους "ερυθρόλευκους", ο Ερνάνι πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-1. Με το αριστερό ο Φορτούνης έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Πορτογάλο, ο οποίος με τη σειρά του εκτέλεσε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου.
Η 19η ασίστ του Φορτούνη με τη φανέλα των Πειραιωτών, ο 19ος φετινός σκόρερ του Ολυμπιακού ο Ερνάνι.

Αστέρας μετά το 20ο λεπτό.

Η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους κράτησε αρκετά λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν δίχως προβλήματα τον ρυθμό και κατά συνέπεια τον αγώνα.
Μετά το 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Λούι, που δημιούργησε πολλούς πονοκεφάλους στην άμυνα του Ολυμπιακού, ανέβασαν στροφές, έφτιαξαν ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαν το γκολ.
Ο Ζησόπουλος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ στο 22', ενώ το σουτ εν κινήσει του Λούι ένα λεπτό αργότερα έφυγε άουτ.
Ο Καπίνο σταμάτησε τον ίδιο παίκτη στο 29' βγαίνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά από την γραμμή της εστίας του, ενώ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε "όχι" και στον Μπερτόγλιο στο επόμενο λεπτό, με τον Αστέρα να δημιουργεί ευκαιρία από φτηνό λάθος του Ντα Κόστα.
Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει για τα καλά το ματς και έψαχναν την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός είχε μείνει στη 1 τελική προσπάθεια -το γκολ του Ερνάνι-, αντίθετα ο Αστέρας είχε φτάσει τις 5 (2 στην εστία).
Οι Πειραιώτες συνέχιζαν τα λάθη και χρειάστηκαν για τα καλά την τύχη στο 43ο λεπτό, όταν ο ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι Μάσα έκανε την κεφαλιά - ψαράκι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το κέφι. Πήγε στο δεξί δοκάρι, την πλάτη του Καπίνο και έφυγε κόρνερ.
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για τα πρώτα 45 λεπτά, με τον Ολυμπιακό να προηγείται από το 1', τον Αστέρα να είναι αφεντικό στο ματς μετά το 20' και την κατοχή μπάλας στο 50% - 50%.

"2 στα 2" για Ερνάνι!

Με τον Τσάβες αντί του Ιγκλέσιας ξεκίνησε ο Αστέρας στην επανάληψη, η εκκίνηση του Ολυμπιακού όμως στο δεύτερο μέρος ήταν καρμπόν με αυτή του πρώτου ημιχρόνου.
Κλέψιμο του Μιλιβόγεβιτς στο ύψος της μεσαίας γραμμής, κάθετη του Κασάμι στον Ερνάνι και ο Πορτογάλος με άψογο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά του Ολυμπιακού στο ματς, σημειώνοντας το 0-2 στο 49'.
Τα πράγματα πλέον ήταν ακόμη πιο ζόρικα για τον Αστέρα και συνάμα πιο απλά για τον Ολυμπιακό, που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαχειριστεί το προβάδισμα του. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν κακοί στην κυκλοφορία της μπάλας, ήταν ωστόσο εμφανής η αδυναμία τους να τελειώσουν αποτελεσματικά τις φάσεις. Χτυπητή για τους Αρκάδες η απουσία κλασικού φορ.
Ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά έπεσε, ο Αστέρας ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βιαζόταν και μοιραία οι φάσεις ήταν λιγοστές συγκριτικά με το πρώτο μέρος.
Ο Θεοδωρόπουλος σταμάτησε τον Μιλιβόγεβιτς στο 69ο λεπτό και στο 73' οι Πειραιώτες έχασαν τον Καπίνο λόγω τραυματισμού, με τον Ρομπέρτο να τον αντικαθιστά.

Αναπάντεχο θρίλερ.

Ο γκολκίπερ του Αστέρα αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Ντουρμάζ και Κασάμι, στερώντας από τον Ολυμπιακό το τρίτο γκολ. Ο Ρομπέρτο στο 89' σταμάτησε τον Μπερτόγλιο, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Δημούτσο να σκοράρει με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 90' μειώνοντας σε 1-2.
Γκολ το οποίο έδωσε χαρακτήρα θρίλερ -και μάλιστα ανεπάντεχου- στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στο 93' προ του Στανισάβλιεβιτς για να αποφευχθεί η ισοφάριση των γηπεδούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου