Τελευταία Νέα

10/4/16

29η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0-0

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι Αστέρας και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τις δυο ομάδες να έχουν ελάχιστες καλές στιγμές και από μια σπουδαία ευκαιρία. Έσωσε το τριφύλλι από ήττα στις καθυστερήσεις ο Τελάντερ ενώ ο βαθμός της ισοπαλίας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα αφήνει λιγοστές ελπίδες στους Αρκάδες για είσοδο στα πλέι οφ.
Σε ένα παιχνίδι όπου όπως φάνηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του οι δυο ομάδες φοβόντουσαν η μια την άλλη το τελικό 0-0 ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό ίσως ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ανάμεσα στις δυο ομάδες παρά το γεγονός ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης οι Αρκάδες έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μάσα. Το πλασέ του Αργεντινού από πλάγια θέση έδιωξε πάνω στην γραμμή και σε κενή εστία ο Τελάντερ με ένα σωτήριο ψαλίδι και κράτησε το μηδέν για τους πράσινους.
Η ευκαιρία του Μάσα καθώς και μια ευκαιρία που είχε προηγηθεί από τον Βιγιαφάνιες στο 78' της αναμέτρησης όταν ο Αργεντινός του Παναθηναϊκού βγήκε τετ α τετ με τον Μπαντή αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Αστέρα ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς της Τρίπολης ανάμεσα σε δυο ομάδες που πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους και λιγότερο το πως θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν ψάχνοντας μόνο ένα γκολ που θα τους έδινε τη νίκη.
Ο Μάκης Χάβος κατέβασε τον Αστέρα στον αγωνιστικό χώρο με ένα 4-2-3-1 και δίνοντας έμφαση στη μάχη του κέντρου. Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε τον Μπαντή κάτω από τα γκολπόστ με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Κιτόκο, Ζησόπουλο, Γκοϊάν και Γιαννούλη. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Ιγκλέσιας και Χαμντανί και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Μάσα, Δημούτσος και Μπερτόλιο ενώ στην επίθεση ως ψευτο-εννιάρι έπαιζε ο Φερνάντες.
Από την πλευρά του ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να ξεκινήσει το ματς χωρίς τον Λέτο στην ενδεκάδα και παρέταξε το τριφύλλι με ένα 4-4-2 με ρόμβο στην μεσαία γραμμή. Χαρακτηριστικά ο Στιλ επανήλθε κάτω από τα γκολπόστ με τον Μέστο να παίζει στα δεξιά και τον Νάνο αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τελάντερ, Μολέντο με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει αντί του Σάντσεθ. Μπροστά τους στη μεσαία γραμμή ήταν ο Ζέκα ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Εβανζελίστα και αριστερά του τον Λουντ ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Βιγιαφάνιες. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Πέτριτς και Κλωναρίδης.
Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ κακό χωρίς κάποια σπουδαία φάση για καμία ομάδα. Τόσο ο Αστέρας όσο και ο Παναθηναϊκός δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία με τους παίκτες των δυο ομάδων να δίνουν αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου αλλά να κάνουν αρκετά λάθη και να τους λείπει η τελική προσπάθεια που θα έφερνε σε θέση βολής τους επιθετικούς των δυο ομάδων. Το τριφύλλι ελλείψει τον Μπεργκ και Λέτο δεν μπορούσε να γίνει απειλητικό και να απειλήσει τον Μπαντή ενώ και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό δεν είχαν κάποιο ποδοσφαιριστή ικανό να απειλήσει τον Στιλ. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο μάλιστα το παιχνίδι έγινε αρκετά δυνατό κυρίως από πλευράς γηπεδούχων με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, όχι αντιαθλητικά όμως, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλύτερο, ιδίως μετά το 60', με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν την απόδοση τους, να απειλούν περισσότερο και να έχουν και δυο σπουδαίες ευκαιρίες η κάθε μια με τους Βιγιαφάνιες και Μάσα. Δυο ευκαιρίες απ' αυτές που δεν χάνονται και με τους Μπαντή και Τελάντερ να είναι σωτήρες των ομάδων τους κρατώντας το μηδέν για τις εστίες των δυο ομάδων
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΣΤΕΡΑΣ (Χάβος): Μπαντής, Κιτόκο, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (78' Ιωαννίδης), Δημούτσος, Χαμντανί, Μπερτόλιο (85' Τσάβες), Φερνάντες (61' Φούντας), Μάσα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Νάνο, Τελάντερ, Μολέντο, Ζέκα, Λουντ, Εβανζελίστα (61' Λαγός), Βιγιαφάνιες, Πέτριτς (61' Λέτο), Κλωναρίδης (75' Μπουμάλ).
Κίτρινες: 57' Ιγκλέσιας, 73' Γκοϊάν/82' Μολέντο, 90+ Λέτο
Μόλις τρεις σπουδαίες φάσεις σε ένα 90λεπτο.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 28' με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αλλάζουν ωραία την μπάλα με τον Λουντ να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά να κάνει το παράλληλο γύρισμα και την άμυνα του Αστέρα να διώχνει προ του Κλωναρίδη που ήταν έτοιμος να σπρώξει απλά την μπάλα στα δίχτυα.
Έξι λεπτά αργότερα το τριφύλλι κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Νάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του με το αριστερό αλλά ο Μπαντής πρόλαβε χωρίς πρόβλημα καθώς το σουτ του Ισπανού άσου ήταν στην ευθεία.
Ο Αστέρας απείλησε και αυτός με την σειρά του στο 38' όταν ο Ιγκλέσιας έδωσε στον Δημούτσο από τα δεξιά με τον Έλληνα μέσο να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Μέστο να διώχνει σε κόρνερ καθώς κανείς εκ των επιθετικών του Αστέρα δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Δυο λεπτά αργότερα ο Δημούτσος με μαγικό τακουνάκι βρήκε τον Γιαννούλη μέσα στην περιοχή από τα αριστερά με τον μπακ των γηπεδούχων να κάνει την παράλληλη μπαλιά και τον Στιλ να μπλοκάρει.
Στο 42' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Εβανζελίστα από τον Χαμντανί ύστερα από πάσα του Βιγιαφάνιες αλλά ο Καλογερόπουλος που ήτα κοντά στη φάση έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Απείλησε με Ιγκλέσιας, Χαμντανί ο Αστέρας.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος με τον Αστέρα όμως να είναι πιο επιθετικός θέλοντας πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης. Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων όμως ανακόπτονταν όμως είτε από τον Μολέντο είτε από τον Στιλ.
Αρχικά στο 50' ο Δημούτσος και πάλι, ο πιο δραστήριος παίκτης του Αστέρα, βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια δεξιά έκανε το γύρισμα με τον Μολέντο να απομακρύνει σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα είχαμε την σπουδαιότερη ευκαιρία για τους Αρκάδες όταν ο Ιγκλέσιας πήρε την μπάλα κάτω από το χώρο του κέντρου και έπιασε έναν "κεραυνό" με τον Στιλ να "απογειώνεται" στα δεξιά και να διώχνει σε κόρνερ. Ο Αστέρας απείλησε και πάλι στο 68', αυτή τη φορά με τον Χαμντανί, με τον αμυντικό μέσο των γηπεδούχων να σουτάρει και στον Στιλ να μπλοκάρει την μπάλα σταθερά.
Σπουδαίες ευκαιρίες με Βιγιαφάνιες, Μάσα.
Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Λέτο από το 60' προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός χωρίς όμως αποτέλεσμα στη μεγαλύτερη διάρκεια που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Από ένα δικό του τακουνάκι όμως σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Λέτο στο 77' ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έκανε ένα τακουνάκι και έδωσε πάλι στον "Βίγια" ο οποίος μπήκε στην περιοχή πέρασε σαν σταματημένο τον Ζησόπουλο αλλά το πλασέ που έκανε ο Αργεντινός έδιωξε με το αριστερό πόδι ο Μπαντής.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη και να παραμείνει ζωντανός στη μάχη των πλέι οφ. Σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα των Αρκάδων η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μάσα με τον Στιλ να πραγματοποιεί άστοχη έξοδο και τον Αργεντινό να πλασάρει σε κενή εστία. Εκεί σαν "από μηχανής θεός" βρέθηκε ο Τελάντερ ο οποίος με ψαλίδι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή έδιωξε και κράτησε το μηδέν για τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου