Τελευταία Νέα

20/7/16

ΑΕΚ - Άρης Λεμεσού 2-0 (ΦΙΛΙΚΟ).

Πέκχαρτ πανηγυρική ΑΕΚ
Η ΑΕΚ στην πρόβα πριν το παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν μπήκε λίγο αργά, όμως μετά το 68ο λεπτό ανέβασε στροφές και κέρδισε με 2-0 τον Άρη Λεμεσού. Τα γκολ οι Πέκχαρτ (12'), Τζανετόπουλος (86').
Mε θετικό πρόσημο έκλεισε τα φιλικά της η ΑΕΚ, αφού κέρδισε 2-0 τον Άρη Λεμεσού σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας. Μάνταλος, Βάργκας, Γιόχανσον και Τσιγκρίνσκι έδειξαν σε καλή κατάσταση, ενώ ο Μπαρμπόζα κινήθηκε σε ρηχά νερά.
Στην αναμέτρηση χρόνο πήρε και ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος πρόλαβε και συμμετείχε σε 2-3 φάσεις δείχνοντας την κλάση του. Βέβαια ο Πορτογάλος πρέπει να δουλέψει μιας και δείχνει αρκετά βαρύς, οπότε ο Πέκχαρτ φαντάζει φαβορί για τα πρώτα ματς της σεζόν.
Το παιχνίδι είχε και ένα απρόοπτο, καθώς ο διαιτητής Παππάς αρνήθηκε να κάνει σέντρα καθώς οι παίκτες του Άρη δεν είχαν αριθμό στο πίσω μέρος στις φανέλες τους! Τελικά η λύση δόθηκε με τους κύπριους να φορούν τις πορτοκαλί φανέλες.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (Μπακάκης 81'), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (Λαμπρόπουλος 78'), Ντιντάκ (Ντίας 72'), Γιόχανσον (Τζανεόπουλος 81'), Σιμόες (Γαλανόπουλος 71'), Βάργκας (Μπακασέτας 58'), Μάνταλος (Αλμέιδα 75'), Μπαρμπόζα (Πλατέλλας 71'), Πέκχαρτ (Αραβίδης 63').
ΆΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Θεοδωρίδης): Γκολτς (Στεφάνου 76'), Πούλχακ (Τζιτζικαλάκης 56'), Τομάς, Μενέντες, Θεοφίλου, Παχίπης (Παναγή 67'), Κυριάκου (Χριστοδούλου 77'), Μαρτσάκης, Πεντρέσκου (Φράγκου 55'), Αντωνίου, Κύπρου (Σκουρτάι 62').
Γκολ: Πέκχαρτ (12'), Τζανετόπουλος (86').
Με καθυστέρηση δέκα λεπτών, λοιπόν, είχαμε έναρξη και... νεύρα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ντιντάκ Βιλά αψυχολόγητα κλώτσησε τον Θεοφίλου, όμως ο διαιτητής έμεινε στις παρατηρήσεις με τη φάση να σηκώνει μέχρι και κόκκινη κάρτα.

Γκολ με το καλημέρα.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε λίγα μόλις λεπτά για να βρει τα πατήματα της, αφού στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος βρήκε τον Βάργκας στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτός με όμορφη ενέργεια ξέφυγε και έκανε κίνηση προς τα μέσα. Την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πέκχαρτ που με δυνατό σουτ έγραψε στο 1-0. Ο Τσέχος είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 19ο λεπτό, με κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ μετά από καταπληκτική σέντρα του Γκάλο.
Η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από το 2-0 στο 32ο λεπτό. Ο Ντιντάκ εκτέλεσε φάουλ, ο Γιόχανσον πήρε μία περίεργη κεφαλιά και ο Γκολτς με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Κάπως έτσι έληξε το πρώτο μέρος.

Ξεκίνησε αργά, ανέβηκε προς το τέλος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να φτιάξει φάσεις παρότι δεν απειλήθηκε. Χαρακτηριστικά να πούμε πως ο Άρης πήγε να γίνει πρώτη φορά επικίνδυνος στο 64ο λεπτό με ένα φάουλ. Δυο λεπτά αργότερα πάντως, η Ένωση είχε μία καλή στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από απόσταση, με τον Γκολτς και πάλι να διώχνει σε κόρνερ.
Καλή στιγμή για την ΑΕΚ και στο 74ο λεπτό όταν ο Γιόχανσον βρήκε ωραία τον Γκάλο από τα δεξιά. Ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα με τον Μάνταλο να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά με το κεφάλι. Η πάσα του πρώτου ήταν λίγο πιο δυνατή. Ο Γκολτς έδειξε την κλάση του και στο 75ο λεπτό, όταν σε απευθείας προβολή του Αραβίδη έδιωξε με την πλάτη!  
Η Ένωση απείλησε ξανά στο 80ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας έβγαλε κάθετη στον Πλατέλλα, όμως ο τελευταίος δεν πλάσαρε καλά. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Αλμέιδα που πρόλαβε να κάνει 2-3 καλές ενέργειες. Το 2-0 για την ΑΕΚ ήρθε στο 86ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του τερματοφύλακα Στεφάνου, ο Τζανετόπουλος με σουτ από απόσταση σκόραρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου