Τελευταία Νέα

26/10/16

1η Aγωνιστική 1ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σοβαρός και αποτελεσματικός παρά το εκτεταμένο ροτέσιον και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη νίκη στο Κύπελλο κόντρα στην επίσης ελλιπή Λάρισα.
Kαμία διάθεση για δυσάρεστες εκπλήξεις δεν είχε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Κυπέλλου στην Τούμπα. Επιβλήθηκε με 2-0 της ΑΕΛ, κάνοντας μία σοβαρή εμφάνιση και πετυχαίνοντας από νωρίς δύο γκολ (με Μυστακίδη και Περέιρα) που του έδωσαν την δυνατότητα να διαχειριστεί όπως ήθελε το παιχνίδι ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.
Ο Δικέφαλος δεν επηρεάστηκε καθόλου από το εκτεταμένο ροτέισιον του Ίβιτς και επιβλήθηκε πλήρως απέναντι σε μία επίσης ελλιπή Λάρισα που, ειδικά στο πρώτο μέρος, φάνηκε να έχει πολύ το μυαλό της στο κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο που ακολουθεί. Οι «βυσσινί» (μόνο κατ’ όνομα σήμερα, αφού εμφανίστηκαν με γαλάζια φανέλα) αντέδρασαν κάπως μόνο στο δεύτερο μέρος, όταν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην επίθεση.
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να μείνει από το παιχνίδι είναι ότι με την αλλαγή του Μυστακίδη στο 59’ ο Βλάνταν Ίβιτς έδειξε ότι σκέφτεται σοβαρά να τον χρησιμοποιήσει βασικό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ζεστό χειροκρότημα πήρε ο Κάνιας κατά την αντικατάσταση του, ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ελάχιστα ασχολήθηκαν με τον Αναστασιάδη (μόνο στην αρχή με μοιρασμένες επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες) που δεν σηκώθηκε καθόλου από τον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.  
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Σπυρίδων, Βασιλόπουλος (Έβρου)
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Μιχαηλίδης  (Βοιωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Γιαννούλης (74΄ Κοροβέσης), Κάνιας (63΄ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (59΄ Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.
ΑΕΛ: Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος (67΄ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46΄ Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (60΄ Ντέλετιτς).
Γκολ: 28΄ Μυστακίδης, 41'  Περέιρα
Κίτρινες κάρτες:  /30΄ Βαρέλα, 36΄ Αναστασόπουλος 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα (το τήρησε ευλαβικά η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ, υπήρχαν όμως και ορισμένοι μεμονωμένοι που φώναζαν για φθορές στο μνημείο των Τεμπών από οπαδούς της ΑΕΛ). Ο αδικοχαμένος φίλαθλος είχε χάσει τη ζωή του πριν από 30 χρόνια σε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Αλκαζάρ (26/10/1986). 
Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετά νέα πρόσωπα (επίσημο ντεμπούτο για Μπρκιτς και Γιαννούλη) κάνοντας ροτέισον, σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Μυστακίδη, Μπίσεσβαρ και Περέιρα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης προτίμησε το 4-5-1, με μοναδικό προωθημένο τον Μαρουκάκη και τους Κουτσιανικούλη και Βαρέλα στα άκρα που συνέβαλαν στο επιθετικό παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κυκλοφορία της μπάλας από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, δημιουργώντας την πρώτη καλή φάση στο 11΄, όπου η μπάλα έπαιξε... περίεργο παιχνίδι στον Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός βρέθηκε απέναντι από τον Καβουσάκη μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ, πλάσαρε στην κίνηση και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και κύλησε παράλληλα με την εστία πριν την απομακρύνουν οι φιλοξενούμενοι. 
Ο ΠΑΟΚ επέμενε ελέγχοντας τον ρυθμό και αναζητώντας το γκολ, έχοντας δύο αξιόλογες στιγμές στο 17΄, αρχικά με κεφαλιά του Κάνιας από κοντά και στη συνέχεια με πλασέ του Περέιρα λίγο έξω από την περιοχή, όμως και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο Καβουσάκης. Η πίεση των "ασπρόμαυρων" συνεχίστηκε και στο 19΄ ο Ναβάρο έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κουλούρη μετά από κόρνερ. Ο "Δικέφαλος" είχε την απόλυτη κυριαρχία και απείλησε εκ νέου στο 25΄ με σουτ του Κουλούρη έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Καβουσάκης. 
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ κρατούσε το μηδέν με τις επεμβάσεις του, όμως νικήθηκε στο 28΄ από τον Μυστακίδη που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον ΠΑΟΚ. Μετά από σουτ του Κάνιας έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μυστακίδη. Η πρώτη του προσπάθεια από κοντινή απόσταση κόντραρε, όμως με τη δεύτερη πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καβουσάκη και άνοιξε το σκορ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ στο 41΄. Ο Φακούντο Περέιρα βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εξαιρετική πάσα του Μπίσεσβαρ, έκανε άψογο κοντρόλ και τέλειωσε τη φάση με εύστοχο σουτ στην κλειστή γωνία δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο "Δικέφαλος" πήγε έτσι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το υπέρ του 2-0, κυριαρχώντας απόλυτα στο πρώτο μέρος. Η μοναδική καλή ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο πρώτο και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Μαρουκάκη που κατέληξε στο δοκάρι του Μπρκιτς και έφυγε άουτ. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του ΠΑΟΚ η κατοχή της μπάλας (62%-38%), οι τελικές προσπάθειες 15 (9) - 3 (0) και τα κόρνερ 7-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ωραίο μακρινό σουτ του Κίτσιου. Η Λάρισα έβγαινε με περισσότερες αξιώσεις στην επίθεση στις αρχές του δεύτερο μέρους, δίχως ωστόσο να είναι αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν πολύ καλά το ματς, ενόψει και των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν. Δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο, όμως στο πρώτο, όμως με το 2-0 υπέρ του είχε "καθαρίσει" άνετα την υπόθεση νίκη.
Στο 69΄ έγινε επικίνδυνη η ΑΕΛ σε γύρισμα του Ουρτάδο που πρόλαβε την τελευταία στιγμή να αλλάξει πορεία στη μπάλα ο Μπρκιτς, ενώ στο 72΄ είχε καλή στιγμή ο "Δικέφαλος" με τον Τιάμ, που γύρισε και πλάσαρε μέσα στην περιοχή, όμως ο Καβουσάκης του είπε "όχι". Στο 80΄ ο Μαμ Τιάμ, παίρνοντας τη μπάλα από το κέντρο και κάνοντας κατά μέτωπο επέλαση, αντί να σπάσει τη μπάλα δεξιά ή αριστερά όπου υπήρχαν ολομόναχοι συμπαίκτες του με πολλές πιθανότητες να σκοράρουν, εκείνος προτίμησε να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Ο Κουλούρης είχε ένα καλό σουτ που μπλόκαρε στο 81΄ ο Καβουσάκης. 
Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι μέχρι τη λήξη του, με το 2-0 να παραμένει και να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον ΠΑΟΚ να παίρνει άνετα τους τρεις βαθμούς ξεκινώντας με νίκη στο Κύπελλο. Μοναδική αξιόλογη φάση πριν τον τελικό σφύριγμα, μία απόκρουση του Μπρκιτς σε γύρισμα του Ντέλετιτς από πλάγια θέση στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου