Τελευταία Νέα

26/10/16

1η Aγωνιστική 4ου ομίλου Κυπέλλου Ελλάδας : ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννια επιβλήθηκε με 1-0 επί της Ξάνθης χάρη στο τέρμα του Μαμπουλού στο 15'. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, έχασε πέναλτι στο 90' ο Γάλλος επιθετικός των γηπεδούχων.
Με πολλές αλλαγές, όπως ήταν αναμενόμενο παρέταξαν τις δύο ομάδες ο Γιάννης Πετράκης και ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα στην αρχή του αγώνα και το εκμεταλλεύτηκε με το γρήγορο γκολ του Μαμπουλού.
Στο... παραδοσικό 3-5-2 του ΠΑΣ ο Πετράκης ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, μπροστά στην τριάδα ήταν οι Σκόνδρας, Μπέριος και Μιχαήλ. Όλη την πλευρά δεξιά είχε ο Καρανίκας, ενώ την άλλη πτέρυγα έλεγχε ο Κούτρης. Μπροστά από τους τρεις στόπερ αγωνιζόταν ο Κοζορώνης με τους Δώνη και Γαρουδαλιά ελαφρώς μπροστά του. Το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Ζάιρο και Μαμπουλού.
Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου διατήρησε το 4-2-3-1 με τον Ζίφκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, με τους Βασιλακάκη και Ορφανίδη να παίζουν μπροστά από τα στόπερ. Οι Τριάδης, Λάζιτς, Νιέτο έπαιζαν πίσω από τον Ράνο έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να πιέζουν για να κλέψουν μπάλες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη του ΠΑΣ.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβενης (Χαλκιδικής), Ηλίας Νατσιούλας (Λάρισας)
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Μπέριος, Κοζορώνης (73' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61' Γιάκος), Ζάιρο, Μαμπουλού.
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (65' Καμαρά), Ορφανίδης (65' Ντε Λούκας), Τριάδης, Λάζιτς, Νιέτο (65' Χαμζα), Ράνος
Γκολ: 15' Μαμπουλού
Κάρτες: 52' Μπαξεβανίδης, 69' Χαμζά

Καλύτερος ο ΠΑΣ, μπορούσε περισσότερα.

Οι πολλές αλλαγές που έκαναν στις αρχικές τους ενδεκάδες οι δύο προπονητές δυσκόλεψαν τους παίκτες τους. Ωστόσο, εκείνος που βρήκε πιο γρήγορα τα πατήματα του ήταν ο ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στο 8' όταν ο Κοζορώνης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστία του Ζίβκοβιτς.
Στο 14' ο Σκόνδρας ολομόναχος στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην τρίτη του "επίσκεψη" στην περιοχή της Ξάνθης ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ. Ο Κούτρης ελίχθηκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο κέντρο της άμυνας και ο Μαμπουλού με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 στο 15'.
Μετά από αυτό το γκολ των γηπεδούχων έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Για να δούμε κάτι το αξιόλογο χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά. Στο 35' ο Κούτρης τροφοδότησε τον Ζάιρο, αυτός με μια περίτεχνη ενέργεια πήρε την μπάλα μπροστά, έκανε το σουτ με το δεξί με την μπάλα να φεύγει λίγο αουτ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Πάλι από στημένο ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Ανέβηκε η Ξάνθη, αλλά δεν έφτανε.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Αρχικά ο ΠΑΣ απείλησε στο 54' όταν μετά από κόρνερ του Κοζορώνη, ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ. Στο 64' η Ξάνθη χάνει μεγάλη ευκαιρία για φέρει το ματς στα ίσα.
Ο Νιέτο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Λάζιτς από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε  το σουτ του Σέρβου. Αμέσως μετά ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Χαμζά, Ντε Λούκας και Καμαρά. Οι τρεις τους βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της Ξάνθης η οποία έγινε πιο απειλητική.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Χαμζά ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Μπέριου, όμως ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Τυνήσιο για διαμαρτυρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου