Τελευταία Νέα

25/10/16

2η Aγωνιστική Basketball Champions League : ΠΑΟΚ- Ουσάκ Σπορτίφ 59-52

Μετά την ήττα του στην Πολωνία, από τη Ρόζα Ράντομ στην τρίτη παράταση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ουσάκ Σπορτίφ (59-52) στη Θεσσαλονίκη και πήρε την πρώτη του νίκη στο Champions League.
H ήττα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε απέναντι στην πολωνική Ρόζα Ράντομ, πόνεσαν τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος συνήλθε, κέρδισε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο και το βράδυ της Τρίτης (25/10) επικράτησε και της τουρκικής Ουσάκ Σπορτίφ (59-52) για τη δεύτερη αγωνιστική του FIBA Champions League. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έκανε καλή εμφάνιση, όμως αυτή την εποχή, λίγη σημασία έχει ο τρόπος. Σημασία έχει να παίρνει ο Δικέφαλος τα αποτελέσματα και να κερδίζει χρόνο για να καλύψει τις αδυναμίες του.
Ο MVP:
Ο Ντάριλ Μπράιαντ δέχθηκε έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα, όμως τόσο στο Αλεξάνδρειο, όσο και στο παιχνίδι με την Ουσάκ Σπορτίφ ήταν εξαιρετικός. Απέναντι στους Τούρκους ο Αμερικανός πλέι μέικερ σκόραρε 21 πόντους με 5/9 σουτ και 8/8 βολές, μάζεψε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και στα 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ήταν συγκεντρωμένος σε έναν στόχο. Να ορμά στην άμυνα και τη ρακέτα των αντιπάλων του.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Στη θέληση των παικτών του ΠΑΟΚ να πάρουν τη νίκη, μετά το απογοητευτικό τους πρώτο ημίχρονο. Ο Μπράιαντ άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ο Χρυσικόπουλος πέτυχε τα δυο καλάθια που έδωσαν το προβάδισμα στον Δικέφαλο και η Ουσάκ δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην τέταρτη περίοδο.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Θα μπορούσαμε να σταθούμε στις μόλις 7 ασίστ των Τούρκων, όμως αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ είναι τα 13 περισσότερα ριμπάουντ που μάζεψε. Θα πρέπει βέβαια να προβληματιστεί και από τα 27 λάθη που έκανε, σχεδόν τριπλάσια από τις δέκα τελικές του πάσες. Δεν ήταν ένα όμορφο βράδυ για τους Θεσσαλονικείς, όμως είπαμε, σημασία έχει το αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της χρονιάς.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Με τους Μιλιένοβιτς, Σάιμπερτ, Πέινερς, Τέιλορ, Γλυνιαδάκη ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΟΚ, όμως η εικόνα του ήταν κακή. Το 4-16 του όγδοου λεπτού προβλημάτισε τον Μαρκόπουλο, που έριξε Τσόχλα - Χρυσικόπουλο στο παρκέ, αλλά δεν είδε αλλαγή. Ένα γκολ-φάουλ του Μονρό έγραψε το 14-21 στο 14', με τον Δικέφαλο να έχει τεράστιο πρόβλημα στο εμπρός μέρος του γηπέδου, να βρίσκει συνεχώς σίδερο και να κάνει εύκολα λάθη. Το 23-25 του ημιχρόνου ήταν απογοητευτικό και για τις δυο ομάδες, που είχαν μαζί 16/58 προσπάθειες. Δέκα περισσότερα σουτ επιχείρησαν οι γηπεδούχοι, που μετρούσαν τέσσερις ασίστ και 14 λάθη σε αυτό το διάστημα.
Ένα τρίποντο... χειρόφρενο του ΜακΚίσικ έγραψε το 28-36 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν ο ΠΑΟΚ ήλπιζε πως θα ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση, μια αντεπίθεση που τελικά άρχισε μετά το timeout του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Μπράιαντ ανέβασε το τέμπο, ο Τσόχλας μείωσε στο καλάθι (37-39 στο 29') και στη συνέχεια έφερε και την ισοφάριση (43-43), πριν πετύχει ο Χρυσικόπουλος δυο καλάθια για το 47-43. Ο Μπράιαντ έκανε το 54-47 και κάπου εκεί, ο Δικέφαλος είχε βάλει τις βάσεις για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.
Τα δεκάλεπτα: 8-16, 23-25, 38-40, 59-52.
ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 12, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (3), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 8, Γλυνιαδάκης 4, Σίμπερτ 3 (1), Μπράιαντ 21 (1), Πέινερς 2, Κλάντον.
ΟΥΣΑΚ: Καβακλίογλου, Κάνταν 2, Φρεϊμάνις 5, Σουρουτσού, Λάιονς 11, Σενμέζ, Ντεμιρέλ 11 (1), Κάιρις 4, ΜακΚίσικ 11 (1), Μονρό 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου