Τελευταία Νέα

30/10/16

9η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0

Ο Παναθηναϊκός δημιουργώντας και πάλι ένα σωρό ευκαιρίες και μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο επικράτησε του Ηρακλή με 2-0 και πάει για τη νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. 
Eπιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερα σερί παιχνίδι με τους πράσινους να επικρατούν επί του Ηρακλή με 2-0, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ και να πηγαίνουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή.
Οι πράσινοι έκαναν ένα σωρό ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αλλά μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος πέτυχαν δυο γκολ και μετά έσβησαν τις μηχανές ενόψει των αγώνων που έρχονται με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό.
Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Στιλ, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Μπροστά τους έπαιξε ο Ρέις ο οποίος είχε δίπλα του τους Λουντ, Γουακάσο και μπροστά τους τον Βιγιαφάνιες ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν δίδυμο οι Λέτο, Μπεργκ.
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαίδης"
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Εμμ. Καλφάκης (Χανίων), Μιχ. Δόσης (Αθηνών)
4ος: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχουμής (55' Εμποκού), Ρέις, Λουντ (83' Μίγγος), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο (67' Ιμπάρμπο).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ρούσος,Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Λεοζινιο (67' Αγγελόπουλος), Κούρος (46' Πάσας), Λάμπρου (78' Κυνηγόπουλος).
Γκολ:  58' Λέτο, 63' Εμποκού
Κίτρινες: 21' Γουακάσο, 41' Ρέις, 45' Λέτο/28' Μοντέιρο, 50' Ιντζόγλου, 83' Μπαρτολίνι, 90' Αγγελόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα: 

Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 6' μετά από κόρνερ από  τα δεξιά και κεφαλιά του ανενόχλητου Ιβανόφ με τον Περνίς να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Κουτρουμπής έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε έξω.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 12' όταν ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα από τα δεξιά αλλά η μπάλα πήρε ύψος και ο Σουηδός σούταρε πάνω από την εστία. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα με σουτ πάνω στον Περνίς.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22' ο Γουκάσο βγήκε από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Λέτο ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Γκανέζος βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από κόντρα που κέρδισε και το σουτ που επιχείρησε ήταν επίσης άστοχο.
Η πρώτη τελική για τον Ηρακλή ήρθε στο 25' της αναμέτρησης με τον Ρούσο να σουτάρει αρκετά έξω από την εστία και την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με νέα ευκαιρία στο 26'. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ιβανόφ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έκανε το γυριστό και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Περνίς.
Νέα καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 36' με τον Γουακάσο να μπαίνει ωραία στην περιοχή από τα αριστερά, γύρισε προς τον Βιγιαφάνιες ο οποίος έπιασε το σουτ και ο Περνίς σε ετοιμότητα απομάκρυνε την μπάλα. Ο Ηρακλής απείλησε και αυτός με τη σειρά του στο 37' όταν ο Κυριακίδης έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από τον Λεοζίνιο που θα μπορούσε να κάνει την κόντρα και να αλλάξει πορεία στην μπάλα.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ηρακλή με τον Πασά να παίρνει τη θέση του Κούρου και τους παίκτες του Ηρακλή να δείχνουν διατεθειμένοι να βγουν από το καβούκι τους και μάλιστα πάτησαν στην περιοχή των πράσινων με καλύτερες προϋποθέσεις απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του τριφυλλιού.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές αλλά στο 55' ο Στραματσόνι έριξε το ματς στον Εμποκού αντί του Χουχούμη και πέρασε τον Γουακάσο ως αριστερό μπακ. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν ακόμα πιο πολύ για ένα γκολ.
Αυτό ήρθε μετά από σπόντες στο 58'. Ο Λέτο έδωσε στον Μπεργκ αυτός προσπάθησε να περάσει τον Μπαρτολίνι που έκοψε προς τον Περνίς ο οποίος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα έφτασε στον Λέτο που με προβολή έστειλε την μπάλα αργά και βασανιστικά στα δίχτυα.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 63' ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπεργκ έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Εμποκού και αυτός με όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς καθώς ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει. Οι παίκτες του Στραματσόνι μάλιστα "έσβησαν τις μηχανές" καθώς μετά από εκείνο το σημείο έπαιζαν με τον χρόνο έχοντας στο μυαλό τους τα παιχνίδια που έρχονται με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακό.
Στο 78'  οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι όταν ο Κυνηγόπουλος έδωσε ωραία στον Πασά, αυτός γύρισε και πάλι την μπάλα προς τον φορ του Ηρακλή ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα σύριζα έξω.
Στο 80' ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι με σουτ του Μπεργκ που έδιωξε ο Περνίς ενώ η τελευταία καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού που έδιωξε ο γκολκίπερ του Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου