Τελευταία Νέα

29/10/16

9η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Oλυμπιακός 0-1

Ο Μπράουν Ιντέγε ξεμπλόκαρε και σκόραρε, ο Μίλος Στόιτσεφ έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι.
O Oλυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά ήταν αποτελεσματικός, με συνέπεια να νικήσει με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς μετά από επτά αγώνες (9η αγωνιστική) στη Super League.
Οι παίκτες του Ατρομήτου είχαν περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Μίλος Στόιτσεφ δεν μετουσίωσε σε γκολ καμία εξ αυτών, αφού τόσο η αστοχία, όσο και ο Στέφανος Καπίνο κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους, που ηττήθηκαν για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κορακάκη.
Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν ορισμένες απουσίες, προβλημάτισαν αμυντικά, αλλά ήταν πιο ουσιαστικοί. Το γκολ του Νιγηριανού στο 54' ήταν το έκτο του στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να αναρριχηθεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Ο Ιντέγε το έβαλε, ο Στόιτσεφ τα έχανε.

Τα πλάνα του Γιώργου Κορακάκη άλλαξαν στην... προθέρμανση, αφού ο Μαρτίν Τόνσο τραυματίστηκε και τη θέση του στην ενδεκάδα πίσω από τον Αντονί λε Ταλέκ στο 4-2-3-1 πήρε ο Ντμιτρί Μπάγκα.
Στον αντίποδα, ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε τον 18χρονο Παναγιώτη Ρέτσο σε θέση αριστερού μπακ, αφού ο Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί., με τον Αντρέ Μαρτίνς σαφώς πιο μπροστά από τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς σε ένα 4-2-3-1
  Το φιλμ του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Ευθύμιος Κουρέντας (Τρικάλων), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Γιώργος Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): .Γκορμπούνοφ, Κατράνης, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Ουμπίντες, Στόιτσεφ (85' Παπαδόπουλος), Κεϊτά, Μπάγκα (64' Μπρίτο), Βασιλείου (72' Λημνιός), Λε Ταλέκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (85' Πάρντο), Φορτούνης (89' Ρομαό), Σεμπά, Ιντέγε
Γκολ: 54' Ιντέγε.
Κάρτες: 37' Κατράνης, 43' Κεϊτά, 46' Κιβρακίδης, 90+1' Λε  Ταλέκ, 90+'4 Μπρίτο / 90+1' Φιγκέιρας.

Ανασκόπηση αγώνα:

Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη λειτουργία στα πρώτα λεπτά και εντόπισαν το πρόβλημα των "ερυθρολεύκων" στα άκρα, ώστε να χτυπήσουν από εκεί. Αρχικά προσπάθησαν από αριστερά, στην πλευρά του Ρέτσου, ακολούθως προτιμούσαν σέντρες ή βαθιές μπαλιές από δεξιά, στην πλευρά του Φιγκέιρας.
Στον αντίποδα, ο Ταρίκ Ελιουνούσι ήταν ο άνθρωπος από τα πόδια του οποίου περνούσε η μπάλα σε κάθε φάση του Ολυμπιακού, είτε στα άκρα είτε κεντρικά. Ο Νορβηγός έβγαλε τη σέντρα για την κεφαλιά του Μπράουν Ιντέγε στο 10', είχε το μακρινό σουτ τρία λεπτά αργότερα, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι και απέτυχε να νικήσει τον Αντρέι Γκορμπουνόβ και στο 18'.
Ο Ατρόμητος έγινε πιο απειλητικός μετά από το πρώτο τέταρτο και στο 19' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλος Στόιτσεφ με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από λάθος του Μανουέλ ντα Κόστα. Ο διεθνής Μαροκινός έδειχνε αστάθεια από την αρχή και μετά από αυτήν τη φάση αντιμετώπισε πρόβλημα στον αστράγαλο, αλλά τελικά παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Λε Ταλέκ, όμως, προκάλεσε προβλήματα τόσο στον ίδιο όσο και στον Αλμπέρτο Μποτία και στο 25' έβγαλε στον Στόιτσεφ, με τον Μαυροβούνιο να αποφεύγει και τον Στέφανο Καπίνο, αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. 
Οι λάθος αποφάσεις έφεραν εκνευρισμό και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαιναν ολοένα και πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες. Το παιχνίδι έχασε φάσεις και κέρδισε ένταση και πλην μιας κεφαλιάς του Θωμά Βασιλείου στο 43' και ένα "θέατρο" του Πολ Κεϊτά στη μεγάλη περιοχή, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο στο 1ο μέρος.

Το 2ο μέρος άρχισε με... διακοπή λόγω ενός μπουκαλιού που έπεσε δίπλα στον Ντα Κόστα και οδήγησε σε συστάσεις από τον διαιτητή. Αλλαγές δεν υπήρξαν, ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε, όπως και η τακτική αλληλεξουδετέρωση των δύο αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός αύξησε τα ποσοστά κατοχής μπάλας και αυτό τον βοήθησε να πατήσει περισσότερες φορές στην περιοχή του Ατρομήτου, με τον Ιντέγε να μην χρειάζεται να απομακρύνεται από την περιοχή όπως στο 1ο μέρος.
Στο 54ο λεπτό, μάλιστα, ο Νιγηριανός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ λόγω λάθους του Βασιλείου και μετά από "συστημένη" μπαλιά του Κώστα Φορτούνη, έπιασε κεφαλιά και νίκησε τον Γκορμπουνόβ για το 1-0, περνώντας παράλληλα στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με έξι γκολ.
Ο Μιλιβόγεβιτς πρωταγωνίστησε στα επόμενα λεπτά, αφού γλίτωσε μία κίτρινη σε μία φάση και τραυματίστηκε στο πρόσωπο σε άλλη, σε μία περίοδο που ο Ατρόμητος επιχείρησε να αντιδράσει. Από τον πάγκο, η απάντηση ήταν η είσοδος του Μπρίτο στο 64' στη θέση του Μπάγκα, που μετέτρεψε το σύστημα σε 4-3-3, αλλά πλέον οι φιλοξενούμενοι έφταναν πιο εύκολα σε ευκαιρίες, όπως το σουτ του Μιλιβόγεβιτς το 65' και το πλασέ του Ιντέγε στο 70', αμφότερες υπό καλές προϋποθέσεις,
Ο Κορακάκης έριξε στον αγώνα και τον Δημήτρη Λημνιό στη θέση του Βασιλείου, με τους πρωταθλητές να αφήνουν μπάλα στον Ατρόμητο, ώστε να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο τα κενά στα μετόπισθεν. Ο Στόιτσεφ έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή στο 81ο λεπτό και στο 85' ο Μπέντο έκανε την πρώτη μεγάλη παρέμβασή του, ρίχνοντας στη μάχη τον Φελίπε Πάρντο στη θέση του Ελιουνούσι (ταυτόχρονα πέρασε στον αγώνα και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για τον Ατρόμητο).
Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε "κλειστεί" στο γήπεδό του με τον Ιντέγε να περιμένει να φύγει στην αντεπίθεση. Το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη βρήκε τον Φιγκέιρας να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους αντιπάλους του, τον Ιντέγε να δίνει το χέρι σε όλους και τον Ολυμπιακό να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από ακόμα ένα "τρίποντο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου