Τελευταία Νέα

19/12/16

15η Aγωνιστική Super League : AEK - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
H AΕΚ πριν από το ματς με τον ΠΑΣ είχε φέρει ήδη τρεις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ. Και αυτό το 1-1 με την ομάδα των Ιωαννίνων, ήταν η τέταρτη. Μόνο που αυτή την φορά η ΑΕΚ, παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες από 10’, ήταν πολύ καλύτερη, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. 
Αλλά η ουσία είναι, πως η Ένωση δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε και αυτό το ματς. Ούτε δηλαδή ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πολύ καλύτερη από τον κάτω του μετρίου ΠΑΣ, που προηγήθηκε στο σκορ και που γενικώς έβγαλε και πάθος και θέληση στο γήπεδο.

Το φιλμ του αγώνα:

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νιας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Ροντρίγκες (76’ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (86’ Βάργκας), Μάνταλος (76’ Γαλανόπουλος), Αραβίδης.
ΠΑΣ (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (72’ Κόντε), Ακόστα (76’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς (86’ Γιάκος), Κούτρης, Μαμπουλού, Ζάϊρο.
Γκολ: 68’ Πέκχαρτ, 90’ Μαμπουλού
Κάρτες: 10’ κόκκινη Αραβίδης, 10’ Μπέριος, 31’ Μπουκουβάλας, 34’ Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, 55’ Ροντρίγκες, 81’ Μιχαήλ, 90’ Ντίντακ
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Οι ισορροπίες του ματς στο ΟΑΚΑ άλλαξαν πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού. Και μάλιστα χωρίς να προκύψει γκολ από καμία από τις δυο πλευρές. Έστω και αν η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 7’ με εξ επαφής σουτ του Πέκχαρτ που απέκρουσε ο Περιστερίδης και αν ο Ζάϊρο στο 9’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα.
Όμως στο 10 λεπτό, ο Αραβίδης σε μια φάση από το… πουθενά, έριξε μια μεγαλοπρεπή κουτουλιά στον Μπέριο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Και η ΑΕΚ κλήθηκε για περίπου 80 λεπτά, να παίξει με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά, η Ένωση δεν έχασε ούτε την συνοχή της, ούτε καν τον καλό ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα του ματς.
Ο Μοράις διαμόρφωσε το σχήμα σε 4-1-3-1 και οι παίκτες του εξακολουθούσαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και ορθολογική ανάπτυξη παιχνιδιού. Άλλωστε ο ΠΑΣ έδειχνε να μην αλλάζει τον προσανατολισμό διαχείρισης του ματς που είχε από την αρχή και ήταν να περιμένει τον αντίπαλο πίσω από την μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ όμως έβρισκε τρόπους να απειλεί. Το έκανε στο 12’ όταν ο Πατίτο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο Γιόχανσον σούταρε άουτ.
Το έκανε με ακόμα πιο πειστικό τρόπο στο 31’, όταν ο Πατίτο με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, ο Μπουκουβάλας του πάτησε το πόδι και τον γκρέμισε και ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα. Όμως στην εκτέλεση του Μάνταλου, η μπάλα κτύπησε στο εσωτερικό του δεξιού δοκαριού, παίρνοντας τροχιά εκτός τέρματος. Η ευκαιρία για την ΑΕΚ είχε χαθεί, άλλα ανάλογη δεν είχε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά τον έλεγχο του ματς δεν το  είχε χάσει. 
Πίεσε, σκόραρε αλλά ο ΠΑΣ μίλησε στο φινάλε!
Η ΑΕΚ ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχε δείξει πως δεν είχε χάσει ούτε την συνοχή της, ούτε την συγκέντρωση της, ούτε την καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ακριβώς την ίδια εικόνα είχαν οι «κιτρινόμαυροι» και στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο και οι φιλοξενούμενοι που εξακολουθούσαν να μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ με τον πολύ κεφάτο Ροντρίγκες και τους Σιμόες και Γιόχανσον να ελέγχουν την μεσαία γραμμή, είχε και την κατοχή της μπάλας και κυρίως ήταν αυτή που έκανε παιχνίδι.
Απείλησε στο 62’ με το σουτ του Πέκχαρτ που έφυγε άουτ, αλλά στο 68’ βρήκε τρόπο να προηγηθεί. Έστω και μετά από μια εξαιρετικά σπάνια φάση. Ο Περιστερίδης προσπαθώντας να σώσει το κόρνερ μετά από κόντρες, έβαλε ξανά την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά χωρίς να την μπλοκάρει. Ο Γκάλο έκλεψε, ανατράπηκε, αλλά ο Πέκχαρτ ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα στο κενό τέρμα. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και έδειχνε πως μπορεί να πάρει και το παιχνίδι.
Παρόλο που ο Πετράκης έκανε τον ΠΑΣ πολύ πιο επιθετικό με την είσοδο και του Κόντε και του Γιάκου στο ματς, οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο. Μάλιστα η είσοδος και του Γαλανόπουλου και του Χριστοδουλόπουλου στο ματς, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη πνοή στην ΑΕΚ. Και μάλιστα ο Λάζαρος στο 79’ θα μπορούσε να είχε κάνει και το 2-0, αλλά τον πρόλαβε ο Μπουκουβάλας πριν εκτελέσει.
Από το 85’ και μετά όλος ο ΠΑΣ ανέβηκε μπροστά για να μπορέσει να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η ΑΕΚ του έδωσε στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ. Και τελικά από μια εξ αυτών, το τελευταίο κόρνερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΣ ισοφάρισε και πήρε τον βαθμό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου