Τελευταία Νέα

20/12/16

H κλήρωση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου!

Ολυμπιακός και Άρης θα αναμετρηθούν στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Με Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ, με Κισσαμικό ο Παναθηναϊκός, με Λεβαδειακό η ΑΕΚ. Δείτε αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια της "φάσης των 16" του Κυπέλλου Ελλάδας.
'Eνα σπουδαίο "ζευγάρι" έβγαλε η κληρωτίδα για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Άρης και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο ΠΑΟΚ τίθεται αντιμέτωπος με τον Παναιτωλικό, η ΑΕΚ με το Λεβαδειακό και ο Παναθηναϊκός με τον Κισσαμικό. Παναθηναϊκός και Κισσαμικός θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά. Λαμία και Ατρόμητος αναμετρήθηκαν στην περυσινή διοργάνωση, για τη φάση των ομίλων βέβαια (σ.σ στον 6ο όμιλο με Βέροια και Καλλιθέα). Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη στη Φθιώτιδα με 2-0.
Αστέρας και Τρίκαλα συναντώνται για πρώτη φορά. ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές για το πρωτάθλημα, αλλά για το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1969, με το "Δικέφαλο" να παίρνει την πρόκριση στην παράταση.
ΑΕΚ και Λεβαδειακός είναι άλλο ένα... περυσινό "ζευγάρι". Και μάλιστα για την ίδια φάση, αυτή των "16". Η Ένωση πέρασε με 1-0 από τη Λιβαδειά χάρη στο γκολ του Βάργκας και νίκησε με 2-0 τους Βοιωτούς στο ΟΑΚΑ. Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα αναμετρώνται για πρώτη φορά όσον αφορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ξάνθη και ΟΦΗ έχουν ανοικτούς λογαριασμούς από το 2015. Στα προημιτελικά του Κυπέλλου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Ηράκλειο, με τη Ξάνθη να παίρνει θριαμβευτική πρόκριση στη Θράκη με 3-0 χάρη στα γκολ των Σολτάνι (δύο) και Κλέιτον.
Ολυμπιακός και Άρης ήταν το "ζευγάρι" του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το 2005 και το 2008 με τους "ερυθρόλευκους" να κατακτούν τον τίτλο σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Στην πρώτη στο "Παμπελοποννησιακό" νίκησαν 3-0 με τα γκολ των Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο (δύο), στη δεύτερη στο "Καυτανζόγλειο" με τα γκολ των Κοβάτσεβιτς και Ζεβλάκοβ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των "16":


Ξάνθη - ΟΦΗ
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Άρης - Ολυμπιακός
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Αστέρας
Λαμία - Ατρόμητος
Παναθηναϊκός - Κισσαμικός
Στις ημερομηνίες 10-12/1 θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες και στις 24-26/1 οι επαναληπτικοί. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του 2ου γκρουπ, δηλαδή οι πρώτες ομάδες κάθε "ζευγαριού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου