Τελευταία Νέα

8/1/17

2η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Πανιώνιος 0-2

Με τα γκολ των Σοτζέι Μασούντ και Γιώργου Μασούρα ο Πανιώνιος πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0 για τη 2η (εξ' αναβολής) αγωνιστική της Super League. 
Μπορεί τις περισσότερες φορές όταν αναφερόμαστε στη διαιτησία στην Ελλάδα να γίνεται με αρνητικό σχολιασμό, ωστόσο στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο, στο Αγρίνιο για τη 2η (εξ' αναβολής) αγωνιστική της Super League, αξίζει να "βγάλουμε το καπέλο" στον Δημήτρη Θάνο και τους βοηθούς του.
Τόσο στο πρώτο γκολ (Μασούντ), όσο και στο δεύτερο (Μασούρας), η μπάλα έφθασε στους δύο ποδοσφαιριστές από παίκτες του Παναιτωλικού και ορθώς μέτρησαν. Φάσεις, αντικειμενικά, δύσκολες.
Έβδομο διαδοχικό ματς που ο Πανιώνιος μένει αήττητος και τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας. Αυτή η νίκη τον φέρνει στους 25 βαθμούς.
Ή του ύψους ή του βάθους ο Παναιτωλικός, ο οποίος δεν κατάφερε να "κεφαλαιοποιήσει" την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ.
Το φιλμ του αγώνα: 
Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος
Βοηθοί:  Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριος Βεργέτης
 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης (87' Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο, Μάκος, Κλέζιο, Φάρλεϊ Ρόζα (69' Λουίς Ρόσα), Μουνιός (78' Κουτρομάνος), Μαρκόβσκι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (71' Μασούρας), Μασούντ, Φούντας (89' Καθάριος), Ανσαριφάρντ (83' Σαββίδης)
Γκολ: 59' Μασούντ, 74' Μασούρας
Κάρτες: 36' Μάρκος Πάουλο, 79' Λουίς Ρόσα / 40' Μπεν, 54' Τασουλής
 Ανασκόπηση αγώνα: 
Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού - όπου βρέθηκε ολομόναχος - αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κυριακίδη.
Ένα λεπτό αργότερα (5ο), ο Μπεν έβγαλε μια μπαλιά προς τα μπροστά, ο Μύγας έκοψε και τροφοδότησε άθελά του τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έπιασε το σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 28', ο Ταξιάρχης Φούντας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρα στο ματς, ο Μάρκος Πάουλο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.
Στο 44ο λεπτό, το σουτ του Μπεν ήταν άστοχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα (45'), ο Ανσαριφάρντ "άδειασε" με εξαιρετικές ντρίμπλες την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά ο Τσοκάνης τον έκοψε τελευταία στιγμή. 
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κλέζιο έκανε τη σέντρα, ο Μουνιός έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα (από αυτή τη φάση), ο Ανσαριφάρντ έπιασε το σουτ με το δεξί μετά τη σέντρα του Φούντα, ο Κυριακίδης με το πόδι απομάκρυνε εξαιρετικά.
Στο 59ο λεπτό, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Σοτζέι Μασούντ, ένα γκολ που αρχικά μέτρησε, στη συνέχεια ακυρώθηκε κι εν τέλει μέτρησε.
Ο Ιρανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, δεν καλυπτόταν, αλλά η μπάλα έφθασε σε αυτόν από την αποτυχημένη προσπάθεια του Τσοκάνη να απομακρύνει την μπάλα.

Ο Μπεν βγήκε, έπειτα, αρκετές φορές στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος την ανοχύρωτη άμυνα των γηπεδούχων, αλλά έκανε κατάχρηση της κατοχής της μπάλας και κόπηκε.
Οι "κυανέρυθροι", ωστόσο, δεν το πλήρωσαν και μάλιστα έφθασαν και στο 2-0. Στο 74ο λεπτό, ο Μασούρας (λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Αρχικά φάνηκε ότι είναι οφσάιντ, αλλά το ριπλέϊ έδειξε ότι η μπάλα δεν έφθασε στον Μασούρα από το κεφάλι του Ρισβάνη, αλλά από αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου