Τελευταία Νέα

8/1/17

2η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - ΑΕΛ 3-2

Ο Πλατανιάς απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη, επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-2 στα... παγωμένα Περιβόλια για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική στη Super League, σε ένα -εκ των πραγμάτων- κακό παιχνίδι.
Μετά από αβεβαιότητα αρκετών ωρών σχετικά με το εάν πρέπει να διεξαχθεί ή όχι αγώνας στο χιονισμένο, λασπωμένο και προβληματικό ούτως ή άλλως λόγω μυκήτων αγωνιστικό χώρο στα Περιβόλια, η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε, προσέφερε το αναμενόμενο κακό θέαμα παρά τα πέντε γκολ, αλλά είχε και έναν κερδισμένο.
Ο Πλατανιάς νίκησε με 3-2 την ΑΕΛ χάρη στα γκολ των Χουάν Μουνάφο, Βιτάλι Πριντέτα και Γιώργου Μανούσου και έφτασε στους 20 βαθμούς μετά από 14 αγώνες, αφήνοντας τους "βυσσινί" (που μείωσαν με πέναλτι του Θωμά Ναζλίδη στο 59' και στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του ίδιου παίκτη) στους 13 και μόλις δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι Κρητικοί έφτασαν στις τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και τρίτη διαδοχική στη Super League και είναι πανέτοιμοι για την αναμέτρηση κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο, ενώ οι Λαρισαίοι παρέμειναν σε αναζήτηση της πρώτης εκτός έδρας νίκης.
Το φιλμ του αγώνα: 
Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολιών
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας, Πριντέτα, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Μενδρινός (70' Ντεβέσα), Μουνάφο, Βάντερσον, Μανούσος (89' Γουνδουλάκης), Σιγκνέβιτς, Γιορέντε (83' Ντίνας)
ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ποτουρίδης (46' Ικάουνιεκς), Τίκο (74' Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν, Μασαλέσα, Ντέλετιτς (87' Αναστασόπουλος), Γκάγεγο, Κάπος, Ναζλίδης
Γκολ: 45' Μουνάφο, 54' Πριντέτα, 77' Μανούσος / 59' πέν., 90+1' Ναζλίδης
Κίτρινες κάρτες: 23' Πριντέτα, 58' Μπανανά / 31' Ντέλετιτς
 Ανασκόπηση αγώνα: 

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τρεις στόπερ στο αρχικό σχήμα του Πλατανιά, με τους Γιάννη Κάργα, Πριντέτα και Γιαγιά Μπανανά να παρέχουν ανασταλτική θωράκιση σε έναν αγώνα που λόγω των συνθηκών, οι πολλές ευκαιρίες (εκατέρωθεν) έμοιαζαν ουτοπία. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθείς Λευκορώσος Βιτάλι Σιγκνέβιτς.
Στον αντίποδα, ο Σάκης Τσιώλης εμπιστεύθηκε το 4-2-3-1, με τον Δημήτρη Καπό και τον Θωμά Ναζλίδη να εναλλάσσονται στην κορυφή και Πάμπλο Γκάγεγο να παίρνει φανέλα βασικού μετά από το γκολ στο ντεμπούτο του μεσοβδόμαδα κόντρα στη Βέροια (2-1).
Οι προσπάθειες των δύο ποδοσφαιριστών παρεμποδίστηκαν από το χιόνι στον αγωνιστικό χώρο. Τα σπριντ ήταν προσεκτικά, οι γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης αδύνατες και οι δυνατές μεταβιβάσεις μάταιες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών το κάκιστο θέαμα για ένα ημίχρονο, με μόλις δύο καλές στιγμές, αμφότερες για τον Πλατανιά, σε σουτ του Σιγκνέβιτς στο 16' (λίγο άουτ) και του Ραούλ Γιορέντε (μπλόκαρε ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ).
Στο 40ό λεπτό, ο Τσιώλης έδωσε εντολή στους παίκτες τους να παίξουν με τρεις στην άμυνα και να "καθρεφτίσουν" το σύστημα των γηπεδούχων και το "πλήρωσε". Στο 45ο λεπτό, μετά από 121 αγώνες, ο Χουάν Μουνάφο χρίστηκε ξανά σκόρερ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, κάνοντας το 1-0.
Το 2ο μέρος βρήκε την ΑΕΛ πιο επιθετική με τον Γιάνις Ικάνουνιεκς στην ενδεκάδα αντί του Γιάννη Ποτουρίδη, αλλά χωρίς σημαντικές μεταβολές στην εικόνα. Στο 54ο λεπτό, μάλιστα, μετά από κόρνερ, ο Πριντέτα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Πλατανιά, που έμοιαζε να "κλειδώνει" τη νίκη.
Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρυσαν, αφού κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπανανά στη μεγάλη περιοχή και ο Ναζλίδης μείωσε απέναντι στην πρώην ομάδα του.
Το παιχνίδι έχασε κάθε τέμπο, με τον Ραούλ Γιορέντε να μεταφέρεται από τα άκρα στο κέντρο και τον Κώστα Μενδρινό να πηγαίνει στα αριστερά και τον Γιώργο Μανούσο λίγο πιο ψηλά για μεγαλύτερο έλεγχο στον χώρο του κέντρου.
Η είσοδος του Βασίλη Κουτσιανικούλη στη θέση του Τικό ήταν η απάντηση των φιλοξενουμένων, αλλά ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που έκανε το λάθος από το οποίο προέκυψε η κόντρα επίθεση που οδήγησε στο γκολ του Μανούσου στο 77'.
Τα πάντα είχαν κριθεί, αλλά και πάλι ο Πλατανιάς ήταν πιο επιθετικός και ήταν η ομάδα με τις πιο επικίνδυνες στιγμές. Τέταρτο γκολ δεν σημειώθηκε, ωστόσο οι Κρητικοί έφτασαν δικαίως στη νίκη, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μην έχουν τρόπο να φτάσουν στο γκολ που θα τους ξαναβάλει στον αγώνα και όταν αυτό ήρθε, ήταν από στημένη φάση με κεφαλιά του Ναζλίδη και πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου