Τελευταία Νέα

12/1/17

3η φάση (Φάση των 16) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Παναθηναϊκός - Κισσαμικός 3-0 (1ος Αγώνας).

Με δυο γκολ του Λέτο σε τριάντα λεπτά συμμετοχής και ένα του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Κισσαμικού ανεβάζοντας απόδοση στο δεύτερο 45λεπτο και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.
Με το ένα πόδι... αν όχι και με τα δυο στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την επικράτηση του το βράδυ της Πέμπτης επί του Κισσαμικού με 3-0 χάρη στα γκολ των Μπεργκ και Λέτο (2).
Το τριφύλλι παίζοντας καλά μόνο στο δεύτερο 45λεπτο, όπου πέτυχε και τα τρία τέρματα, ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο γήπεδο των Χανίων.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο και από την παρουσία ξεχωριστά κάποιων παικτών του όπως οι Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννης αλλά και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που ήταν ο MVP της αναμέτρησης έχοντας μια ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά και το κερδισμένο πέναλτι στι τρίτο γκολ του τριφυλλιού.
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ.
Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο. Στο πρώτο 45λεπτο όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά έχοντας μόλις ένα σουτ προς την εστία του Κισσαμικού.
Ήταν λογικό ο Μαρίνος Ουζουνίδης να ζητήσει από τους παίκτες του να ανεβάσουν τους ρυθμούς στο δεύτερο 45λεπτο και να προσπαθήσουν να πετύχουν το πρώτο γκολ που θα άνοιγε την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Αυτό έγινε στο 49' με τον Μπεργκ στην πρώτη φάση που πήρε σωστά την μπάλα να σκοράρει ενώ στη συνέχεια ανάλαβε δράση ο Λέτο. Ο Αργεντινός μπήκε στο 59' και στα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας δυο γκολ και έχοντας πολύ καλή απόδοση και δείχνοντας σπουδαία διάθεση.
Το φιλμ του αγώνα: 
Γήπεδο:  "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δ. Ζησιμόπουλος (Πειραιάς), Μ. Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος: Γιώργος Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (76' Χατζηγιοβάννης), Μπουμάλ (59' Λέτο), Π. Βλαχοδήμος, Μπεργκ (78' Ρινάλντι)
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκη, Γκούμα, Τιάγκο, Ποκόνγκ (72' Θέος), Μαρτίνεθ (77' Σταθάκης), Κίκε, Μίλιτς.
Γκολ:  49' Μπεργκ, 74'-90' Λέτο
Κίτρινες: 12' Χουχούμης, 84' Χατζηγιοβάννης/16' Τσερκέζος, 73' Παντελάκης
 ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας να αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα μεσοαμυντικά παρέταξε τους πράσινους με έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Ο 48χρονος προπονητής επανέφερε τον Λουκ Στιλ κάτω από τα γκολπόστ και στην τετράδα της άμυνας πλην του Μέστο που ήταν βασικός και με τους "Φαίακες" έπαιξαν οι Ευαγγέλου, Τελάντερ και Χουχούμης.
Σε ρόλο αμυντικού χαφ έβαλε τον Μαρινάκη και δίπλα του τον Λουντ με τους δυο χαφ να είναι οι Μπουμάλ στα δεξιά και Βλαχοδήμος στα αριστερά ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά ο Κισσαμικός παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 και τον Σπύρο Μπαξεβάνο να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Στα γκολπόστ βρέθηκε ο Λαζαρίδη και την τετράδα της άμυνας συνέθεσαν οι Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης και Τσοντάκης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Γκούμας, Τιάγκο και στην τριάδα μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Ποκόνγκ, Μαρτίνεθ, Κίκε και στην κορυφή ο Μίλιτς.
 Η ανασκόπηση του αγώνα:
Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν φυσικό μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με κύριο εκφραστή τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο από τα αριστερά προσπάθησε να φανεί απειλητικός. Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά ενώ ο Κισσαμικός μπήκε αρκετά παθητικά στο ματς.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να παίξουν και αυτοί ποδόσφαιρο και όχι μόνο να αμύνονται.
Ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 17'. Ο Βλαχοδήμος από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα με τον Βιγιαφάνιες στο πρώτο δοκάρι να κάνει την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 23' Ο Μέστο έκανε το λάθος, ο Ποκόνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Στιλ.
Η πιο σπουδαία φάση του πρώτου μέρους χάθηκε στο 30' από τον Παναθηναϊκό. Ο Βλαχοδήμος έδωσε τον Μαρινάκη έξω από την περιοχή ο οποίος σούταρε απευθείας με την μπάλα να κοντράρει. Δεν απομακρύνθηκε όμως και έφτασε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος σούταρε έξω.
Και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον Παναθηναϊκό. Στο 39' οι πράσινοι γύρισαν με υπομονή τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Μπουμάλ έδωσε στον Μαρινάκη και αυτός έκανε το σουτ με τον γκολκίπερ του Κισσαμικού να μπλοκάρει την μπάλα εύκολα.
ΜΙΑ ΠΑΣΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΜΠΕΡΓΚ.
Ο Μπεργκ στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Κισσαμικό πήρε μόλις δυο φορές φορά την μπάλα στα πόδια του και δεν μπόρεσε να απειλήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως στην πρώτη σωστή πάσα που του έγινε μέσα στην περιοχή ο Σουηδός κατάφερε να ανοίξει το σκορ.
Ήταν το 49' όταν οι πράσινοι γύρισαν ωραία την μπάλα με τον Βλαχοδήμο να γίνεται αποδέκτης της και από τα αριστερά να βγάζει τη σέντρα με το αριστερό και τον Σουηδό φορ με το κεφάλι να νικάει τον Λαζαρίδη και να ανοίγει το σκορ με το τρίτο φετινό γκολ του Μπεργκ στο Κύπελλο.
Στο 59' ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Λέτο ο οποίος μπήκε με φόρα από την αναμέτρηση με την Κέρκυρα και στα 35' λεπτά που αγωνίστηκε, με τα τέσσερα των καθυστερήσεων, ο Αργεντινός έδειξε διάθεση και όρεξη για να βοηθήσει το τριφύλλι να βγάλει και άλλα γκολ.
ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ Ο ΛΕΤΟ.
Στο 74' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ και ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Αργεντινός είδε ωραία στο δεύτερο δοκάρι τον Λέτο ο οποίος έκανε όμορφη κίνηση και με ωραία κεφαλιά στο απέναντι γάμα έκανε το 2-0. Στην φάση βέβαια υπάρχει κράτημα αρχικά πάνω στον Τελάντερ με τον Δανό εν συνεχεία να τραβάει με το χέρι και να ρίχνει κάτω τον Παντελάκη αν και δεν ήταν σίγουρο ότι ο στόπερ του Κισσαμικού θα προλάβαινε τον Αργεντινό στράικερ.
Δυο λεπτά αργότερα και με το 2-0 υπέρ του τριφυλλιού ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς και τον Χατζηγιοβάννη ζητώντας του να παίξει ελεύθερα και να μην φοβάται. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μόλις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο 19χρονος άσος να περάσει πανέμορφα τον αντίπαλο του και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή του αγώνα την ίδια ώρα που ο Κισσαμικός σε αντίθεση με το πρώτο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει, να μειώσει και να μπει και πάλι στην υπόθεση πρόκριση.
Και σαν να μην έφτανε το 2-0 με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Λέτο έδωσε στον Βλαχοδήμο, ο επιθετικός του τριφυλλιού πρόλαβε τον Λαζαρίδη και ο γκολκίπερ του Κισσαμικού τον ανέτρεψε.
Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε με τον Λέτο να φτάνει και αυτός τα τρία γκολ σε τρία ματς Κυπέλλου με τους πράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου