Τελευταία Νέα

6/2/17

16η Αγωνιστική Α1 : Κοροίβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 55-76


Κάνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε εκτός έδρας του Κοροίβου (76-55).

Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων από τα μισά της α' περιόδου, κι έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω, προσθέτοντας ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα στη συλλογή τους.
Ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα από πολύ νωρίς, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει ισομερώς σχεδόν τον χρόνο συμμετοχής, δίνοντας παράλληλα κάποιες παραπάνω "ανάσες" στους παίκτες που έχουν καταπονηθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια.
Ο MVP:
Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες, αυτός που είχε την περισσότερη διάθεση στο παρκέ ήταν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο 24χρονος φόργουορντ πάτησε το παρκέ για 15'53'', διάστημα στο οποίο είχε 12 πόντους (με 6/9 δίποντα, 0/3 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 τάπα και 4 κερδισμένα φάουλ.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Με το "καλησπέρα", οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειξαν διάθεση να "τελειώσουν" το παιχνίδι, όπως κι έγινε. Προηγήθηκαν με +12 (2-14) στο 3'40'' βάζοντας πρόωρο τέλος σε ενδεχόμενη επιδίωξη του Κοροίβου να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:
Οι "πράσινοι" πίεσαν αρκετά την μπάλα, ειδικά στο α' μέρος, κερδίζοντας αρκετές ευκαιρίες για εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Είναι ενδεικτικό πως από τα 16 λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι, τα 10 αποτέλεσαν κλεψίματα του "τριφυλλιού", το οποίο τα μετέτρεψε σε 19 πόντους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ:
Ο Ντεβόντα Πόλαρντ πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα (στα 19''), αλλά από εκεί κι έπειτα ο Παναθηναϊκός Superfoods κυριάρχησε στο παρκέ. Οι "πράσινοι" κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς πόντο για περίπου τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να φτάσουν γρήγορα στο +12 (2-14 στο 3'40''), με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να ξεχωρίζει επιθετικά.
Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου έκαναν συνεχόμενα λάθη, αστοχούσαν από την περιφέρεια και -σαν να μην έφτανε αυτό- έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ασταμάτητα το γήπεδο, σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Το +13 (12-25) της α' περιόδου δεν απειλήθηκε μέχρι την ανάπαυλα, έστω κι αν το "τριφύλλι" έχασε τη συγκέντρωσή του.
Η διαφορά έφτασε στο +20 (13-33 στο 13'35'') χάρη σε καλάθι του Αλεσάντρο Τζεντίλε, αλλά από εκεί κι έπειτα η συνέπεια που επέδειξαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν η ίδια. Πέτυχαν μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς (δίποντο), την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά, μέσω των ελευθέρων βολών που εκτελούσαν. Έχοντας όμως μόλις 6/10 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το -15 (24-39) της ανάπαυλας, αγνοώντας τη... χαρά του τριπόντου, αφού είχαν 0/7 στο ημίχρονο -με τους "πράσινους" να έχουν μόλις 2/12.
Από εκεί και πέρα, όλα απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με το μείζον να αφορά στο γεγονός πως η διαφορά δεν έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε την απόσταση ασφαλείας από τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός πως ήταν άστοχος από τα 6μ75 (7/26). Αντίδοτο στην αστοχία του από την περιφέρεια αποτέλεσαν τα συνεχόμενα λάθη των παικτών του Ντίνου Καλαμπάκου, που έδιναν αφορμές για εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το "τριφύλλι" να επικρατεί με +21 (76-55) σε έναν αγώνα - αγγαρεία, που δεν προσέφερε τίποτα το ενδιαφέρον -από άποψη τακτικής. Το μοναδικό "συν" για τους νικητές ήταν η διάθεση που έδειξε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε να κάνει πολλές δουλειές στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και η σταθερότητα που παρουσιάζει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πλέον κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ.
Τα δεκάλεπτα: 12-25, 24-39, 33-54, 55-76.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 13 (11 ριμπ.), Σταρκς 9 (3/11 σουτ), Πόλαρντ 13, Χολ 7, Γκότσερ 4, Μιχάλογλου, Σαχπατζίδης 3, Χατζηνικόλας 5 (1), Σπυριδωνίδης, Κάτζος, Μπεκρής, Ιωακειμίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Γκάμπριελ 3 (1/6 σουτ), Μπουρούσης 8, Καλάθης 6 (5 ασ.), Ρίβερς, Τζέιμς 6 (3/12 σουτ), Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Παππάς 9 (1), Τζεντίλε 12 (4 ριμπ.), Σίνγκλετον 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου